@mysti jejj uz mate zubadlo! My este vsetky a su pevne... Boli sme na preventivke tak Dr. nechapala 😀😀😀 krasne bez kazu a pevne... Ze meni s nim 😀😀 dali sme mu zapecatit stolicky... Na Vianoce dostane drevenu skatulku na zubky z ali som objednavala a rovno aj malej 😀 paradne su kazdy zubok ma svoju dierku 😀
@zuz4579 dnes sme boli +2,75 a +1,75 povedala ze do dialky su...
Uz sme boli aj vybrat okuliare gumene modro oranzove sa mi pacili ze sa daju boky odpojit a dat gumicka tak hadam budu na sklade a ocko ma mat zalepene... Raz jedno raz druhe...
@majoslava pokiaľ nevidí do diaľky,mal by mať mínus...ja som ďalekozraká,okuliare mam na prácu a mám plusky...ako dieťa som mala tiež namerané hádam +8..rokmi sa mi zmenilo ,nenosila som vôbec,teraz,na starobu,mám zas...
@zuz4579@woman04 ja sa len bojim aby nemal horsie.. Mame chodit na nejake cvicenia aby nebol tupozraky... Ze ma na to jeden rok aby sa mu to upravilo... Okuliariky ma mat cely den a zakryvat ocko na cely den striedavo... Si to neviem predstavit... Vcera som pozerala latkovy okluzor.. Jeden objednam 10e a podla toho mu budem sit aby mal stale ine na vymenu a chcel to mat na ocku...
Inac vcera sme boli skusat nejake okuliariky tak sme aj vybrali... Ako ceny riadne... Ale hlavne nech su mu pohodlne... Vybrala som tieto... Da sa dat gumycka ked bude vonku lietat 😀 O tyzden pridu..
@majoslava aj ja mam astigmatizmus a zakryvali mi,ale nie celý deň.možno by som to mala lepšie..u Tomáška tiež niektoré detičky majú okuliarky a tuším aj zalepené..deti sú prispôsobive..dobre,že to podchytili....aj ja som bola s malým,lebo astigmatizmus je dedičný,zatiaľ vyzera ok..
@kaia aj nas u nasich, celkom bol spokojny aj si podupkaval nohou do taktu :-D :-D
svagor ma rucne robene husle dedicstvo po otcovi, tak deti susali, a David ze chce chodit na husle, sme sa pytali znameho - ucitela husli, ze ci ano, ci nie, tak povedal, ak naozaj chce, tak najlepsie je zacat okolo 10-11 veku , lebo takymto drobcom ze kym to vysvetli a oni to pochopia, ze to nema taky efekt ako ti 10 rocni, ti ze to raz dva zvladnu a dobehnu to , co sa ten maly uci 3 roky, ze ma s tym 15rocne skusenosti, tak som sa aj uvazovala, ze ako fajn, ved kym bude mat David 10 r tak zase budu jeho zaujmy ine a ak ho to bude bavit, kludne... :-) môze lebo ak je to naozaj ako hovori ten ucitel, tak sa nebude trapit s huslami a ak mu nieco nepôjde aby ho to neznechutilo, ked bude starsi, tak si to hadam da vysvetlit :-D
@majoslava aj moja neter ma astigamtizmus nosi dioptrie a dr. jej hovorila, ze ked bude mat 18 si to da operovat, a bude super, Ninka hned hrôzu ze ona ziadne operacie, nie... a dr., vsak hadam nebudes chodit cely zivot v okuliaroch?? isto je dobre dat to operovat, ked uz su velki a hlavne, ked je uz oko vyvinute.. a uvidis, ked Daniel zisti, ze sa mu pozera lepsie, bude ich rad nosit... :-)
@gab, co sa tyka veku, vacsinou sa zacina skor. Carlina ucitelka ma aj mladsiu vramci
svojej vyuky. Ale musim nasu pochvalit, pamata si co sa ucila a celkom to znie, ked robi co ma :-). Ale uvidime dokedy... =-) ;-)
Tolko snehu zas napadalo...nie ze by som nebola rada, ale rano sa trepat s dvoma detmi a kym ocistim auto... Mala vrieska v aute.. (No cely den aj noc posledne 4 dni neviem co jej je) neodhrnute cesty.... Na dvore kopa snehu a drevo nam maju doniest... To bude zaujimave...
@kaia isteze ja viem, ze zacinaju aj mladsie deticky, to musia mat potom paradnu vydrz, trenovat aj doma bez donutenia a pod... ale tak zrejme chodia preto, ze ich to naozaj bavi...
nas ma sice vydrz, co sa tyka stavania lego, kreslenie, tenis - to ho naozaj drzi a bavi, a pod.. ale na tie husle si ho zatial neviem predstavit, mozno naozaj ked bude väcsi.... :-) a hlavne s tym,ze mi povie po mesiaci, ze nechce chodit, to zas nie, ak by chcel, tak isto ten skol. rok , ale aby mal kazdy mesiac ine zaluby to zas nie... raz tam a raz tam a nic poriadne... som zato, aby mali konicky, ale po par tyzdnoch spekulovat, ze nechce...
Pozdravujem dievčatá. Nezabudla som na Vás, len toho mame zase trošku veľa. Pliaga čo mi vzala ocka sa vrátila v plnej sile. Pre zmenu bojuje moja mladšia sestra. Veríme, že to spolu zvládneme. Našťastie chodí na preventívne prehliadky. Už je po prvej operácií. 29.1 ju čaká ďalšia a potom klasika chemo. No uvidíme. Stopli sme aj kúpu pozemku. Už máme úplne iné priority. Takže ma čakajú Vianoce u mamky a bude tam aj sestra s mm a synom plus my. No uvidíme ako to dáme. Svokrovci plakali, že tento rok sme ich vynechali, no nemôžem inak. ;-( ;-( ;-(
Ináč doma fajn, mm mi pomáha aby som mohla chodievať pomáhať sestre. Stanka má po skúškach z Japončiny. Asi nedala gramatiku, no aj tak som na ňu hrdá. Bola tam ako výstavný exemplár. Bola najmladšia akú tam kedy mali. Výsledky prídu z Japonska niekedy v polke februára. V škole sa jej mimoriadne darí. Len tak sa cez prestávku rozhodla, že pôjde na olympiádu z ANJ a šup tretia skončila. V piatok postúpila v pytagoriáde do okresného kola. Proste dieťa ako z inej planéty. Na strednej škole elektrotechnickej mali deň otvorených dverí. Tak si tam skočila. Porozprávala s riaditeľom, učiteľmi, pochodila si po škole, zistila odbory, poriešila si kurz programovania (na ktorý už chodí!!!). Mailuje si s učiteľom programovania. Už viem presne čo chce. Čo sa mi nepáči, keďže by som bola rada ak by išla na bilingválne gymko. Ale je to také spokojne, šťastné, rozumné dieťa, no neviem po kom je :-)
Ondrejko je absolútny kľuďas. Učiteľka je už z neho na prášky. Všetko mááááá čas. Je tiež matematicky založený. Spočítava a odpočítava jednociferné číslo od dvojciferného už aj s prechodom cez desiatku. Keď chcem mať pokoj tak mu dám kalkulačku a hodinu o ňom neviem. No rozprávanie mu stále nejde. Namiesto s, c,z hovorieva š, č, ž. Bojujeme s logopedičkou. No zatiaľ si Ondrejko nechce dať povedať. List Ježiškovi bol len o samých policajtoch a sopkách. Toto ho stále drží.
V práci našťastie pohoda. Zmenilo sa nám vedenie, no mňa sa to našťastie nejak nedotklo. Len som o trochu dlhšie v práci. Musela som preto skončiť s cvičením lebo by som nestíhala pre Ondrejka do škôlky. No aj tak byť doma o pol tretej je ešte celkom dobré.
Ak by som už nestihla prajem Vám krásne, pokojne Vianoce. Nech ste ZDRAVÉ (vy aj vaši blízky), šťastné a milované. x-)
@mackoxxx drzim sestre palce. predsa je to len ovela mladsi organizmus tak ma viac sily bojovat, hlavne ked sa to podchytilo hned v zaciatku :-) ked pises o Stanke, pripominami ludi o ktorich je serial Skorpion. mozno by sa jej aj ten pacil :-)
https://www.topserialy.to/scorpion
Nasa tiez este zle rozprava aj ked ja mam pocit ze sa to zlepsuje. dnes rano nam ukazovala na papieriku napisane kedy vstavala, ale ked citala cisla tak si to musela po tichu odratat, nechapem preco :-D a vstavala 07:51 :-)
Caute baby, muz dnes isiel na skusky do Ba co si robi elektrotechnicke minimum, drzte palce prosim. Este som ho nevidela v takom strese ako bol vcera vecer. Mal pocit ze zabudol aj to co uz vedel... tak dufam, ze su zvyknuti ti skusajuci na takich stresmenov a ze ho nechaju prejst a pomozu mu hlavne ked priebezne testy mal okolo 80% :-)
Ahojte baby, všetkým Vám a Vašim rodinkam prajeme krásne Vianočné sviatky plne lásky a pokoja ❄️🎄☃️
U bas budú sviatky smutne- starkeho dnes odviezla sanitka do nemocnice....😓 tento rok je pre nás prekliaty, dúfam, že ten budúci bude omnoho lepší ....