@puffu ahoj ved to davaju stale v spravach s tym masom :-( :-(a nielen s masom ale aj s vajickami a inymi potravinami ,,,,,ja mam tiez vyberane obchody nekupujem, hocico, hocikde :-) :-) :-) ale jest musime,,,,,,my sme vcera stahovali bo co sme mali obyvacku tak sme ju chceli nechat v tomto byte a do nasho si kupit novu a tuto sme dali vcera svokrovcom a v pondelok nam da svagrina tu ich co mali pred prerabkou :-) :-) :-) pretoze byt bude predavat so zariadenim :-) :-) a dnes by mal dojist stolar uz aj s cenovou ponukou tak som nato zvedava :-) :-) :-)
@nikuska1987 tak to je super...:) ja som sama zvedava ci budes s cenou spokojna a tak..:).. no my dnes ideme volat stavebnikom a ideme im vycistit zaludok...:/ jednu stenu budu musiet zburat a postavit nanovo lebo vyzera katastrofalne a nechceme aby to tak ostavalo...nechapem kto to robil, sice on aj spominal ze zobral 7 chlapov aby to stihli urobit (ponahla sa lebo chce peniaze) a nabral asi len nejakych co nevedia robit a tak to dopadlo,,,zvysok domu ok, akurat jeden rok a okno katastrofa, preklady naopak...:/, este aj okna v dvoch izbach dali zle...takze som zvedava ako to bude stavebnik riesit...ale tak urcite nebudeme my kupovat nove tehly aby opravili to co dokaslali...
@puffu vies co aj som taka zvedava na tu cenu napisem ti ju potom :-) :-) :-) ja ratam okolo 1500 e :-) :-) bez spotrebicov :-) :-) fuuuha takze na stavbe pruser len im pekne nalozte zapytaju si nehorazne peniaze a este aj robotu odfaknu sila toto......my ked tam mame nejakych majstrov tak chodime na nich dohliadat ako to robia lebo dnesny robotnici niektori su neseriozny flakaci aj vlastna skusenost :-( :-(
@nikuska1987 ved to...:/ doteraz bolo vsetko dobre, svokor tu nebol vo stvrtok a v piatok lebo bol v prahe a vcera prisiel a hovori ze katastrofa...:/, tak to budu musiet prerobit...lebo tak sa to nerobi...ked sa uz chce ponahlat tak nech sa ponahla s takymi ludmi o ktorych vie ze to vedia robit a nie ze si pobere syna, ujo a bratranca alebo neviem ale robil ten roh aokno chlap ktory to zjavne nikdy nerobil...:/
pozri fotky...no strasne...este tu druhu by som prekusala, hoci tie okna su zle, musia zamurovat a okno ma zacinat az kde konci...a ten roh v tej izbe sa za zabetonovat, myslim tie spari...ale ta prva fotka...katastrofa..ved to okno a roh vyzera ako keby to malo kazdu chvilu spadnut a to ma byt nosny mur...no hrozne sme na nich nastvani...
@puffu ako ja som neni ziadna odbornicka, ale toto?? ved to je uplne okate ......pekne im to reklamujte ved ked si zato zaplatite tak nech je to poriadne byt tebou tak natom trvam :-) aj ked to budu prerabat na vlastne naklady.....maju to robit poriadne .....najlepsie ked je chlap pri stavbe ako dozor nic proti zenam, ale ked je zena tak ti majstri su potom taky uvolnenejsi pri praci :-| vies co ani sa vobec necudujem ze ste nastvany ved na foto je to vidno a na zivo to musi byt este viditelnejsie
@nikuska1987 vrave tie dve dni nemali ziaden dozor...tak to tak aj dopadlo...ale tak ten komu platime si ma davat pozor na chlapov nie my takze nech si to riesi...ako pises, urcite to takto nechceme a ci chcu alebo nie budu to musiet prerobit alebo mu nezaplatime a nech nepokracuje v stavbe...a dame si to opravit niekym inym...si myslim ze tomas by to urobil lepsie co nikdy este nerobil...a pritom su to brusene tehly tak by to malo ist jednoducho...nepoviem kebyze mi to stavia oco alebo svokor tak kasleme na to lebo sme videli este horsie stavby a vsetko je v poriadku iba tieto dve izby su katastrofalne ale kedze mu platime tak nech to robia na 95% aspon...
@puffu komu budete volat tomu co je zodpovedny za tych robotnikov ze?? :-) :-) tiez by som to riesila ako vy bud nech to prerobia a ked budu pokracovat tak to budu robit dobre alebo s nimi ukoncit pracu .....nam tiez sluil jeden pan od plynarov som snim volala v utorok a slubil ze pride v stredu, neprisiel ani vo stvrtok a v piatok som mu volala, ze sme sa dohodli na stredu a mala som na jazyku, ze ak nemieni dohodu plnit nech nam vrati projekt a najdeme si niekoho ineho kto to vybavi,,,,ale sa ospravednil a slubil ze sa zastavi zajtra tak som zvedava ak nie tak pojdem po projekt a rozlucime sa s nim....vidis aj my sa stretavam s takymi nezodpovednymi typkami a neserioznymi ;-)
@nikuska1987 ano, presne jemu, mame zmluvu s nim takze on si zodpoveda za chlapov...takze mu bude tomas dnes volat ze ako to bude riesit..takze som sama zvedava...ale tak radsej nech to nedostavaju ako keby mali dostavat zle..zatial sme mu platli iba za dkoncenie zakladov, poto mu mame zaplatit po ukoncenie stropu a potom dalsia platba pri ukonceni vsetkych priecok...takze ked chce peniaze nech robi poriadne...
presne ako pises...:D este sa poriadne vynervujeme pokial bude vsetko hotove...:D
@puffu ak to sa vynervujete treba ist na nich prisno a vysvetlit im ze od ich roboty ocakavate aj nejaku kvalitu :-) :-) :-) vy mate aspon zmluvu ...ja mam aj takuto skusenost chlapi sukromnici 3 dosli osadit radiatory , urobit podlahove dohodli sme sa na konkretnej sume,,,,,prisli druhy raz dokoncit robotu a dosli s tym ze sa sekli o 600 eur tak sme im museli cvakat o 600 eur naviac predlozili nam aj novu fakturu o nakupe materialu a vobec mi nedali prijmovy doklad a ked som ho od nich pytala tak ostali na mna kukat ze nac mi to je ,,,,,tak som im vysvetlovala naco sa davaju prijmove doklady a jednalo sa o sumu 1600 eur ...takze vseliaky su ludia :-) :-)
@nikuska1987 tak uz sme sa s nim dohodl ze toho chlapa co to robil uz nezoberie, ze to budu musiet rozobrat a naspat nanovo a spravne vymurovat, takze cela ta stena ide nanovo...no aspon ze sa k tomu takto postavil, ze jemu aj majster v piatok vecer vravel ze jedna strana nie je velmi dobre urobena ze investor nebude asi spokojny, tak ze aj trosku cakal nejaky telefonat a ze zvozil majtra ze preco pokracovali ked videl ze nie je dobre...tak ich problem nie nas, nastastie to daju dokopy...ale tak preco by sme mali my upozornovat na nedostatky? kebyze sa neozveme tak to asi aj tak nechaju...:/ ved sa aj priznal ze cakal telefonat...mohol sam zavolat a nie cakat kedy sa ozveme my...
@puffu a skor by ste to ocenili keby sam zavolal ako vy ste volali a museli riesit ich pruser....aspon ze ste to vybavili ....a budete mat nanovo a poriadne postavenu stenu........nas stolar zatial sa neozval ma sakra stastie ze nemame este pripravenu kuchynu inak by som mu uz volala a zhanala ho ......viem ze ma aj on toho vela rodinu, zakazky a stavia dom takze sa aj svojej stavbe musi venovat ale ked nato nema cas tak nam mal dat vediet...no uz je neskoro ho zrusit ked mame u neho vybrate farby linky, pracovnej dosky aj skriniek + sklo a ma rozkreslenu aj nacenenu kuchynu , ale serie ma to ze kazdy len trepe ze pride a potom sa neohlasi :-( :-( :-(
@nikuska1987 tak co prisiel stolar? Ci? Ako vravis, ked ma toho vela tak vas nemal vobec brat ked nedtiha, vy mu utiect mozete a jeho dom pocka..nam dnes opravuju tu pohromu co urobili tak som zvedava co to bude potom.. Vo stvrtok mame objednanu pumpu na beton a beton na zalievanie stropu tak som zvedava ci stihnu..
@puffu ako som predpokladala neprisiel, ale dnes mi poslal sms ze dojde v stredu :-) :-) :-) ....a kuchynu nam nacenil na 1200 e bez spotrebicov tie si dokupime mi samosatne ...co povies vela, malo? ja som ratala do 1500 e :-) :-) :-) ani ten pan s plynom co mal prist pozret tak som mu teraz volala uz druhykrat dnes a pojdem na byt sa tam mame stretnut o 16 hodine :-) :-) :-) tak som zvedava co povie tento ujo :-) :-) :-) uz nech sa prestahujeme a tieto zalezitosti uz nech su poriesene lebo ma to uz fest nebavi :-( :-( :-( tak tiez pokracuju prace v plnom prude pocasie im praje tak mozu makat hehe
@nikuska1987 kolko metrova linka? Ja mam rozpocet na moju 6-7 metrovu 3500€ ale to je maximum lebo viac za linku davat velmi nechcem..ale zase ja som taky kutil do varenia, moje kralovstvo ..:) ale zase linku mam dost velku.. Takze cena musi byt vyssia.. Ale dufam ze uz nad to nepojdem.. Radsej viac pocitat ako menej..
Tak to ti verim ze najradsej by si uz bola prestahovana..ono fakt sa ani necudujem ludom co stavaju alebo prerabaju a daju vypoved v praci lebo to fakt nejde niekedy ked ti stale menia dodavatelia terminy alebo ked si to ludia prerabaju sami.. Fakt sa neda popritom nic ine robit..
@puffu takto ti to neviem povedat ale nieje velka, lebo mame malicku kuchynu a nieje tam ani zaratany kuchynsky stol, resp. barovy pult :-) :-) no neviem ci ma 3 metre ak neratam samozrejme sporak a chladnicku :-) :-) raz pride cas ked to uz bude hotove aj vy sa isto tesite :-) :-) dnes len tak v skratke bo za chvilu dojde ujo...zajtra sa rozpisem papa :-) :-) :-)
@nikuska1987 tak potom to je cena tak akurat by som povedala a ked je to kvalitny material tak je cena dobra...:) lepsie brat stolara ako kupovat linku hotovu niekde z decodomu...
no my mame dalsie starosti na stavbe...:/...mali sme vsetok material uskladneny v jednej budove, byvaly cukrovar a taktiez este jeden zamestnanec si tam tiez odlozil material kedze bral material z tej firmy ako my tak nejaky material priniesli naraz...no a zle to potriedili a pobral nase nosniky na strop nejake a aj preklady...:/ takze teraz zhaname nanovo...lenze musime cakat alebo platit dopravu lebo nikto nam neposle par nosnikov bez zauctovania dopravy a to vyjde aj 200€...:/ten robotnik tie nosniky a preklady uz pouzil na svoju stavbu...takze sme dnes zrusili beton a pumpu takze asi ani za 2 tyzdne nedame strop...a ze mame si pozhanat a on to zaplati...:/ dnes uz v TV prsalo tak sme trosku z toho nestastni ze preco furt nieco....
@puffu dnes ma prist stolar, zistim kolko m bude mat ta kuchyna :-) :-) :-) aj ja som toho nazoru ze radsej si dat urobit lebo tie linky uz hotove niesu az take kvalitne vidim to na tejto co momentalne mame :-) :-) fffuuuha tak to nastala neprijemna situacia, ale aspon ze ste sa dohodli ze to zacvaka on ved nech vam zacvaka aj tu dopravu ked pouzil vas material co nevedel??? ved ked si to neobjednal tak sa mohol dovtipit ze to je vase hmmm.....tu je krasne slnecno u nas stale uz davno neprsalo nastastie :-) :-) :-)
@nikuska1987 tak svokor volal obchodneho riaditela ci nevie poradit tak ze vo stvrtok bude musrejsi..:/ ze zohlal nieco ale bevie kedy by to mohlo dojst tak dufam ze stvrtok/ piatok to budeme mst na stavbe..stojky na strop mame v prenajme a za kazdy den platime 15€ a ide to do penazi.. Takze musia cim skor nahodit ten strop lebo dtojky bufu podopierat strop este 28 dni od zalievania bezonom a zatial je to betonovanie naplanovanie niekedy v priebehu dalsieho tyzdna.. A stojky mame na pozemku uz od pondelka..:/ no co.. Neda sa vsetko naplanovat presne a nikto nepocital s tym ze ten druhy pan zoberie veci omylom.. Ale mne to tiez pride divne lebo on mal inu znacku ako my, je to aj ine balenie tak neviem ako si mohol pomylit cervene napisy s modrymi..drzim palce aby dnes ten stolar dosiel..:)
@puffu to je dost 15 eur a teraz este ed musite cakat ako sila :-( :-( ani ja nerozumiem ako si mohol ten material pomylit.......tak stolar mal dojist do 12 ani kovli tomu nevarim, bo ho cakam je uz skolo 11.30 a on sa neozval som mu chcela dat aj zalohu na tu kuchynu a on nic ale uz ma vazne zacina vytacat ...sakra toto uz mal druhykrat prist a nic , len vcera mi volal ohladom chladnicky ci budeme mat zabudovanu, alebo klasicku :-) :-)a ze prde dnes do 12 bo poobede uz nieco ma ........ tak som len kupelnu upratala a zacala som si citat materialy do skoly na online skusku :-) :-) :-) este mame sluzbu na chodbe pojdem poobede poumyvat bo cez vikend nebude cas v sobotu ideme na krstiny a budeme mat navstevu, ktora bude u nas nocovat, ale tiez neviem kolko u nas ostanu ...akurat to vychadza vsetko naraz.....kuchyna, plynari, navsteva, krstiny, ...... buduci tyzden pridu ten plyn robit, alebo ten dalsi tyzden ,,,,,vcera sme objednali aj ten kondenzacny kotol :-) :-)
@nikuska1987 tak to je super ze uz pomaly ale isto nakupujete... Stahovanie je dtale blizsie k vam..:) ani sa nenazdas a budete vo svojom..
Inak neviem ci registrujes jednu nevestu, amia, mala svadbu v r2011 september.. Vydavala sa ako 21r, nikdy nerobila, s muzom je v irsku, nemaju ani byt, proste nic.. Minule na kona pisala ze ako ludia mozu mat byty, domy, auta.. Ze ako to robia alebo vsetci maju bohatych rodicov.no a samozrejme jej tak kazdy pisal ze pracou.. No dalsi den napisala ze niekedy by vsetko vzdala, ze maju krizu ci co, ze manzel je k nej hnusny, si ju nevsima atd.. No a dnes napisala ze kolko po oplodneni zisti ze je tehotna?.. Chapes toto? Ako ja nikoho nedudim ale trosku nahlavu nie? Ved nema na sr ani kde byvat ale deti robia a este k tomu ked napise ze maju krizu.. No fakt niektorych ludi nepochopim..:/ a ze prevo je potom taka rozvodovost.. Ved prave pre takych uponahlanych ludi..
@puffu joooj uz aby to bolo ,,,,ved aj vam sa uz kazdym dnom rysuje vlastne byvanie :-) :-) :-) vies co ani niee neregistrujem , bo fotoblogy moc nepozeram skor , len upozornenia a robim objednavku oriflame a do skoly nejake veci :-) :-) :-) ale pozriem si jej fotoblog :-) :-) neuveritelne vobec nechapem, bud klame a vymysla si, alebo je trosku mimo aj s panom manzelom :-) :-) :-) je aj tu na MS, alebo len na konovy??? idem si kuk jej fotoblog :-) :-) :-)
@nikuska1987 ano presne ona.. My sme z okolia he tak sa ma pytala pred svadbou vzdy nejakeinfo a potom po svadbe info o materskej v uk, lenze ked tu nerobi tak asi tazko nieco dostane..zvlastne.. Silou mocou chce mat deti amozno jej manzel neni este pripraveny.. Tiez ma mozno 25r.. Takze pomerne mlady chalan.. No aletak nastastie sa nas take veci netykaju..:) minule jedna napisala ze dnes je druhe vyrocie sobasa a ja som mesiac rozvedena..:/ dalsia ten pisala ze este abi rok od svadby a ide podavat ziadost o rozvod..:/..
@puffu tak naco sa potom tie baby vydavali ked sa hned idu rozvadzat??? nechapem tomu :-) :-) :-) tieto spravy som vobec necitala co si mi teraz napisala s tymi rozvodmi hmm.. :-) :-) to asi pisu, akurat vtedy ked necitam fotoblogy a ked citam tak nic zaujimave hehe :-) :-) :-) ja poznam jednu babu ale niesme kamosky , byvala kolegyna s byvalim partnerom ma 2 deti , rozisli sa ona sa prestahovala k rodicom lebo si nasla milenca, tomu hrozi vykon trestu tusim na rok a ona s nim chcela vtedy otehotniet a som sa jej pytala ci je normalna a ona mi povedala ze co sa tak cudujem ma 25 rokov a chodila somnou na ZS, ale rozumu veru nema a IQ hupaci konik aspon podla tych jej nazorov ja nikoho tiez nechcem ohovarat alebo sudit, ale ved rozum mi ostava stat nad niektorymi ludmi :-) :-)
@puffu ahoj, tak stolar risiel nakoniec v podvecer kuchynu mi upravil v programe kitchen planner a finalnu upravu som mu odsuhlasila a dlzka kuchyne aj s varnou doskou a vstavanou chladnickou vychadza na 4,6 metra co povies je to vela 1200 e bez tych spotrebicov?? :-) :-) :-)
@nikuska1987 tak ta tvoja kolegyna iny pripad..:/ tiez nepochopim takychto ludi...ja si myslim ze dobra cena...:) a mas na mieru, kvalitu a nie nejaku lacnu skladacku z obchodu...:)
ja sa inak tiez vytesujem lebo som objavila caro ikei...:) a nasla som aj dopravnu sluzbu co prenasa aj sedacky, aj kuchyne aj pracky aj postele atd...:) takze nabytok budeme kupovat tu...okrem kuchyne a obyvky...
@puffu ta bola iny pripad uz od zakladnej a ako som zistila tak jej to ostalo a asi aj ostane :-) :-) :-) ved tu mame kuchynu tusim z decodomu, alebo z mercury, no ale taka labilna linka ze supliky sa mi furt vytahuju ..a radsej si priplatim a nech je to poriadne a je to presne podla nas :-) :-) :-) teda neni presne ako som povodne chcela, lebo to tak nevychadza, ale nevadi tak bude ako vychadza. :-) :-) :-) :-) hej??? tak super my si budeme stahovat sami s nasim autom tam sa zmestia spotrebice len sedacku nam budu musiet doviezt a ostatny nabytok robime na mieru asi aj obyvacku na mieru a uz som ti asi pisala, ze v spalni po celej dlzke steny chceme vstavany satnik ;-) jaaaaaj a k tym sprchovym uz teraz zacinaju ist do mody tie murovane sprchove kuty :-) :-) :-) sme si uz pisali o nich ze chcete murovany aj vy aj my :-) :-) :-)
@nikuska1987 na merkury market vela ludi nadava lebo je to polsky obchod a lacne a nekvalitne veci...decodom je dost drahy a posla mna tiez vy to mohlo byt kvalitnejsie...ale ja mam pocit ze dnes sa vsetko robi tak aby vydrzalo 3-5rokov...:/
inak si sa na streche pytala ake spotrebice kupit..ja budem kupovat jednoznacne vsetko od bosh...citala som vela prispevkov ze ake spotrebice a kazdy chvali tieto...a aj sa mi pacia...:)
aj zvazujeme ze nasadime na jesen tuje lebo v dedine je take pravidlo ze plot sa robi iba z pravej strany...no ale sused to ma katastrofalne urobene, iba plechy a strasne to vyzera tak aby sme to nejako zamaskovali tak chceme vysadit tuje a aby uz rastli tak ich vysadime teraz ...
@puffu ahoj, preto mi nic nechceme z merkury :-) :-) :-) ano pytala som sa a dakujem za typ zatial nemame ziaden spotrebic znacky bosh, ale vela pozitivnych reakcii je na znacku bosh :-) :-) :-) stolar kazal nech si vyberieme spotrebice aby vedel podla toho spravit vyrezy, len som sa k tomu akosi nedostala konecne som po tyzdni na nete idem urobit objednavku oriflame a boli sme na tych krstinach v nedelu sme boli u svokrovcov, a na byte pondelok me boli zobrat kotol aj se ho vyplatili a v meste na nakupoch v utorok som bola chora som prelezala v posteli s horuckou, ale uz mi je lepsie uz nemam od vcera horucku uz ma ani hrdlo neboli a vcera som sa zacala ucit na zajtrajsiu skusku :-) :-) :-) :-) akosi nestiham :-) :-) :-)
@nikuska1987 tak to ti zelam skore uzdravenie..ja som si aj myslela ze bud nestihas alebo si chore lebo si tu nebola dlho.. My sme inak konecne zaliali strop, zajtra pridu robosi robit vrchne obvodove a nosne mury..:) a o mesiac sme doma..:)) inak tu bolo 2-3 dni celkom pekne 20 stupnov tak som trochu bola na slnku.. Ale uz sa tedime domov lebo vcera a dnes opat prsi a je chladno..:(