@puffu poslala som ti aj prispevok vyssie omylom na moj nik som sa ponahlala este poumyvat riad az teraz som si to vsimla :-) :-) :-) Janko vela zjedol len ja som tam nedala tu stavu zo spagiet a miesto susenej cilly som dala cili omacku :-) :-) :-) ja som bola minuly tyzden a este mam nadchu aj kasel :-( :-( ja tento rok hokej vobec nesledujem nemam nato cas :-) :-) hlavne ta chut musi byt lebo ked sa nieco ucim nasilu tak je to horsie heh poznam to :-) :-) :-) :-) alebo si kup aj cd na pocuvanie, alebo si do mobilu stiahni dake konverzacie v spanielskom jazyku :-) :-) :-)
@nikuska1987 ano, je k tomu aj cd...sama som zvedava ako mi to pojde...nam idu zajtra betonovat veniec a dufam ze nam uz trechar napise rozmery dreva aby to mal v pondelok nachystane..aj nas stavebnik rozculil, lebo najprv bola dohoda taka ze sa mu zaplati za zaklady, potom po strop a potom zvysok, uz minuly tyzden pytal tak sme mu vyplatili, mal dostat polovicu a opytal 3/4 tak sme mu vyplatili a dnes vola ze chce opat polovicu z tej zvysnej sumy a ze sa budeme musiet dohodnut lebo ze robili veniec inak ako si on myslel ze budu robit...no tak nas rozculil,, pritom ide podla venca v projektovej dokumentacii...este sme mu povedali ze co chce navyse ked nerobi ani vonkajsie schody na ktorych sme sa dohodli, nerobi ani terasove schody a ani komin...uz na tie veci na ktore bla sumia viazana nepozera ale to ze robi veniec tak ako ma a nie ako chce on tak uz chce prilatok...hovno dostane...cii..tam nas vytocil...ako nemame problem mu nieco navysit ale urobit vela chyb on, napriklad ze dali zle strop tak ho museli presuvat, kebyze na to tomas z fotky nepride tak to urobia zle a mohlo by sa to prepadnut, potom urobili zle tie okna ktore museli oni opravovat ..ved to je ich chyba a nie nasa ze sa pri tomto zdrzali..keby robili poriadne tak by nemuseli opravovat a este dali o 4 kubiky betonu viac na strop ako mali davat a pritom mali v projekte tiez napisane kolko cm betonu ma ist...a oni dali viacej omylom..a my sme museli doplacat beton nie oni...juuj..no hrozni su ludia...si myslia ze sme v zahranici tak mame miliony alebo co...
@puffu joooj toto keby urobia nam asi ich poslem do riti co sa uz necitia? ved vam urobia vac skody ako uzitku :-( :-( strasne nezodpovedni su tito majstri aj nam mal vcera dojist dorobit stolar jeden vrchny schod, lebo uz mame podlahu a slubil ze dojde a vykaslal sa na nas tak dojde v sobotu a Janko chcel uz osadzat dvere a tym padom ze nieje este urobeny schod nemoze davat dvere , aj ja som vytocena aj z nho aj s tych plynarov len to budu natahovat a odsuvat :-( :-( :-(
@nikuska1987 ako ja tomu nechapem,ledia nadavaju ze nemaju robotu a bla bla, a ked niekoho zhanas ci uz plyn, stavba, alebo len bager, tatrovka atd tak nikto nema cas...tak ja fakt nechapem...hrozne...som rada ze uz iba strechu a vnutorne priecky, a potom dame robit firme uz iba okna a potery a ostatne si budeme robit sami...fakt nemame nervy sa vzdy niekomu pchat do zadku kedy pride, kedy posle nacenenie, kedy rozpise material co treba kupit atd...proste ludom davas pracu a k tomu stavbari maju dost dobre platene a ani si to nevazia...este sa tvaria aku dobru cenu davaju...:/
@puffu ked som robila cez ersonalnu agenturu personalistka sa vyjadrila,,ze jeden je cely den v praci co ma tolko roboty a druhy na urade prace co nema robotu ....nieje to dobre rozdelene len zamestnavatelia nechcu prijmat ludi, kvoli vysokym odvodom ...aspon mam inspiraciu do diplomovej prace heh :-) :-) :-) no tak to poznam neboooj a su nespolahlivy, nezodpovedny, nechapem ten pristup, ale neriesim ........tu na sk je vsetko postavene na hlavu :-) :-) :-) uz som si zvykla nato skoda sa rozculovat a robit si vrasky
@nikuska1987 tak dnes nam konecne betonuju veniec..:), asi v pondelok dojde drevo na kriv, ak sa posari tak mozno aj zajtra..:).. Chybaju nejake preklady tak ich musime dokupit lebo nevieme kde nastala chyba..:/ ale tak co mozeme robit krd tam nie sme.. Oco vravi ze preklady boli ze och preberal a proste chybaju a na stavbe nie su..ale drevo sme zohnali lacnejsie oproti naceneniu u strechara co nas tesi..:)
@puffu pomerne rychlo ide ta vasa stavba :-) :-) :-) ved skor budete mat hotovy dom ako my byt hehe :-) :-) :-) tak to potesi ked chyba material :-( ja sa ucim na tu poslednu online skusku :-) :-) vcera som vyberala spotrebice vstavanu ruru, varnu dosku a chladnicku este musi Janko schvalit :-) :-) tak sa tiez hybeme :-) :-) :-)
@nikuska1987 a ake ste nakoniec vybrali/ vybrala?..:D.. Mne sa zda ako keby staviali vecnost..:D ale ked si spezne pozriem ze presne 16.04 zakievali zakladovu platnu a dnes uz betonuju veniec tak stihli toho dost este ked priblizne 2 tyzdne stali ked tvrdol beton..
@puffu chladnicku asi elektrolux, varnu dosku bosh alebo gorenje, a vstavanu ruru bosh, alebo elektrolux a zvysok este nemam ked to bude 100 percentne tak ti napisem :-) :-) :-) podla mna vam to ide dost rychlo :-) :-) :-) akurat davaju v spravach ze podmienkou do buducna pri kolaudacii novostavby budu pytat blocky stavebneho materialu, ak majitel nebude mat blocky tak stavba bude povazovana za ciernu stavbu ...vlada ide upravovat stavebny zakon,,,,ako keby sme nemali teraz dost papierovaciek :-) :-) :-) vies kolko uz ja mam papierov od bytu?? a este tam ani nebyvame.. :-) :-) :-)
@nikuska1987 nas sa to netyka, aj keby to schvalili o pol roka alebo rok, kedze az s platnostou zakonu mozu pozadovat blocky, nemozu ziadat blocky spetne...ale my aj tam mame vsetky blocky...a vacsina ludi aj tak stavia uverom takze blocky musia mat tak si tak pre banku...ja na strane druhej s tym suhlasim lebo vela ludi predava vsetko nacierno a potom stat prichadza o peniaze a na daniach doplacaju potom vsetci...skor si myslim ze je blbe co chcu schvalit ze kaudy kto vycestuje mimo SR na viac ako 90 dni to musi hlasit...divne, co sme v sociku aby sme vraveli kde ideme , preco ideme a naco ideme?...
@puffu este to nieje schvalene len ten zakon budu pripravovat :-) :-) ja kukam tie spotrebice :-) :-) aj to je trapne s tym cestovanim :-) :-) :-) aspon sa clovek uz len zasmeje .......som videla fotky vasho domceka :-) :-) :-) budete davat aj podlahove ze? pohlo sa vam to veru :-) :-) :-) uz davno si nepridala foto do skupiny varenie, pecenie :-) :-) :-)
@nikuska1987 mam par fotiek v mobile len nemam cas ich sem pridat...:D vkuse nieco..teraz bol tomas chory tak som robila viacej ja, aj poctivo cvicim viac ako polhodinu kazdy den tak na net uz nemam vela casu..inak .na svadbu asi nejdeme...:/ taka som z toho smutna...volno budeme mat 2 tyzdne lebo baba ide s mamou opat na ibizu a my budeme strazit psa, dnes sa nas pytala ci by sme mohli strazit psa...a vraj skor pred nasou dovolenkou , niekedy bud zaciatkom alebo v polovici septembra a vtedy bude akrat svadba...:/ no skoda...som sa uz tesila...
@puffu tak to verim mas toho viac tak net ide bokom :-) :-) jooj ja sa neviem prinutit cvicit :-( :-(keby sme mali v dedine nejake fitko tak by som si kupila pernamentku a to by ma prinutilo :-) :-) :-) preco nejdete?jaaaaaj tak kvoli psovi nejdete? aspon si oddychnete od babky tie 2 tyzdne :-) :-) :-) inak pozeras mama ozen ma?? som to chcela pozerat v pondelok ale akosi mi to nevydalo
@nikuska1987 ahoj, mama ozen ma som pozerala iba trosicku, vtedy isiel aj hokej tak hokej dostal prednost...:), ale vyzera to na dobru zabavu..:D druhy buckovci...:D...dokonca je tam aj jedna z trebisova...:D taka mlada mamicka...aj mi je povedoma..videla som ju parkat...:D ale vyzera hrozne...este potrebuje trosku dospiet...
tak nakoniec drevo neprislo dnes, ale pride az v stredu, stvrtok...vo stvrtok by chcel prist aj strechar...a uz sme objednali aj krytinu...:) juj keby sa to vsetko stihlo pokila budeme doma aby sme to videli tak by bolo super...:) a o 3 tyzdne ideme domov...:) ze waaaw, uz iba tolko...:)
@puffu ahoj tak sa tesite na domcek za tie 3 tyzdne sa este vela toho zmeni :-) :-) :-) :-) ja to nejako nepozeravam nestiham, ale rada by som pozerala bo ako si napisala clovek sa dost nasmeje :-) :-) :-) u nas boli dnes plynari a este zajtra dojdu a dalsia zalezitost s krku este treba revizneho technika a osadit hodiny to pride pan s spp :-) :-) :-) inak uz sme vymurovali sprchovy kut a vyrali sme dlazbu do kupelne aj obklady tak sme sa tiez rozhybali :-) :-) :-)
@nikuska1987 waaw, tak to je super ze uz mate kut a obklad...:) tiez vam to uz ide k cielu ...:)
fuu, my tu inak mame riadnu ladovnu...:/ menej ako 10stupnov, ked pozeram spravy ako ludia v trickach poobliekani az ma trasie...:D
baba nas trosku dnes rozculila..no najhorsie je to ze je smutna ze nema kamaratov a vybija si zlost na nas ze s nami tak arogantne rozprava, a ideme to aj teraz trosku riesit s jej mamou lebo ona da iba na mamu, proste ked jej vravime ze ale preco s nami takto rozprava ked my sa jej snazime iba pomoct tak ona povie ze my snou zle rozpravame atd...no skoda ze tu niekedy nemame kamery...uvidime ako to bude...aj zaciname od 9hod a uz viackrat na mna alebo Tomasa kricala o polnoci alebo rano o 7-8hod aby sme jej isli pomoct...v zmluve mame napisane ze mame dostat 12libier za kazdu takuto hodinu vyrusenia...tak to chceme riesit nech plati alebo co lebo my sa poriadne niekedy nevyspime a ani nepodakuje ani nic a pritom som mimo pracovnej doby...no tazko niekedy v takejto praci...
@puffu ahoj, tak obklad mame vybraty svagrina nam ho preda za nakupnu cenu kedze ma firmu a vie nam lacnejsie zohnat, ale ten dodavatel zatial nereagoval na cenovu ponuku, tak nevieme cenu, ale nakolko sa nam obklady velmi pacia tak asi ich vezmeme :-) :-) :-) vcera dokoncili plyn, vodu uz mame aj wc osadene :-) :-) :-) dnes ideme tahat stierky na chodbu, vcera sme vymalovali obyvacku zakladnou farbou takze ide to :-) :-) nemam rada ked si niekto vybija zlost na niekom inom a nevazi si co druhy prenho robi, ved to ze nema kamaratov nieje vasa vina moze byt rada ze sa ma kto o nu postarat a nieje sama a ze sa o nu starate v ramci moznosti ako najlepsie viete,,,,nechapem tu jej reakciu ,,,,,podla toho co pises to mate ako keby ste sa starali o dieta heh ....ale ved stary a mentalne postihnuti ludia su skoro ako take deti
@nikuska1987 onl to tak je..:( je to take velke decko.. Este aj ked s nou idem niekde, napriklad na sprchy alebo ju prezliekam tak s nou musis ako s malym dietatom.. A vtedy je az taka uplne ina.. Fakt ako take 4-5 r dieta..ale vzdy hovorime ze nevhapeme lebo skleroza to nie je.. Bud bola zanedbavana alebo neviem.. Teraz zacina aj demencia ale neviem, este som necitala co obnasa demencia atd..uvidime ako sa budeme citit o rok ci este dame dalsi rok alebo nie..ako su take dni ked je super a su dni kedy sa k nam sprava ako k poslednym chudakom a debilom..
@puffu ty aj aj Tomas mate moj obdiv ze sa dokaze starat o tak choru zenu a este ked sa k tomu pridava aj demencia :-( :-( ja by som nato nemala nervy ani trpezivost ...akurat som dosla domov po obed a som sa stavila na nete kuknut co nove vsetci spoluziaci uz maju online skusku za sebou ja som sa k tomu este nedostala tak ma to stve :-( :-( :-( asi dnes vecer sa k tomu dopracujem alebo zajtra zalezi ci to stihnem precitat este raz ale co som pozerala spoluziaci ake mali testy tak je to tazke ........kazdemu studentovi pc vygeneruje iny test takze mam na 5 otazok 6 minut tak drz palce :-) :-)
@nikuska1987 tak co skuska uz zmaknuta?...ja som vcera 4 hodiny davala dokopy veci co mam na nechty...skusam to popredat, kamaratka si teraz otvorila nechtove studio tak som jej to fotila a davam to skoro zadara..:/ aj mi je luto toho ale mam mi to tu stat tak nech sa aspon trosku penazi vrati...samozrejme som si aj nieco nechala...:D
by som to aj redala za drahsie trochu lenze nechcem velmi posielat postou lebo gely sa mozu povylievat a nasa slovenska posta...:/
na svadbu asi na 90% nejdeme...baba ide s mamou na ibizu takze budeme mat volno 2 tyzdne, potom tyzden budeme robit a opat 2 tyzdne volna na sr...:)..skoda ze sa musime starat o psa, inak by sme isli na sr...:/ ale aspon si pochodime trosku po vyletoch v uk, uz sa dlho chystame do madam tussard a nikdy nie je cas a este mi Tom slubil ze ma vezme do restiky Jamieho Olivera...:))))
@puffu ahoj z 5 otazok som mala 4 dobre + este ohodnoti pracu co sme mali pisat tak hadam na to E to vyda :-) :-) :-) ved ma ti to stt a takto mas z toho nejaky uzitok :-) :-) :-) ja uz som gelovky poodstrihovala bo mi zavadzali a je to hnusne ked to vyrasta ledva cakam kedy mi ten gel vyrastie heh ...aj som sa ho snazila zapilnikovat aby to nebolo vidno ale aj tak to nieje 100 percentne :-) :-) :-) na slovensku postu by som sa moc nespoliehala bo ty poskodia aj to co sa poskodit neda ,,,ziaden spolah :-( :-( aspon blizsie spoznate uk heh :-) :-) :-) tak si pochutis na zdravom obede od Jamieho heh ...ja som dnes upratala, skusku som zmakla, kamoska tu bola na kavicku a rozmyslam ze si zacnem pisat diplomovku bo v ramc diplomoveho seminaru musim poslat zciatok diplomovky aby mi ju mohla oznamkovat este v ramci tohoto semestra dnes mam tak volnejsie tak to asik zbucham ...inak obklad do kupelne co sme vybrali uz nieje v ponuke tak som vyberala dalsi len som nevedela cenu a ked som zistila co stoji tak som vybrala ten najdrahsi a Janko s tym nesuhlasi tak ma to stve ]-( ]-( ]-( ,,vcera nam bol jeden pan urobit reviziu na kotol
@nikuska1987 tak to nepotesi..:/ ja som vcera mala krizu..:D, strasny den.. Aj v kuse prai, chladno je.. No katastrofa.. Este ma aj bava vytocila lebo tu mali prist robotnici robit sprchu a urobit jej alarm, herecka mala kyslik tak som myslela ze ked sa terapia skonci tak sa bude ponahlat domov lebo vie ze maju prist robotnici, no a samozrejme ze isla do mesta na nakupy !!!3 hodiny! Tak som penila.. Chapes tak ja mam volno a mam cakat doma na robotnikov zatial co ona itravuje tomasa s nakupni.. Vrrr.. Dnes je este v posteli tak super..:D este 5 a pol hodin a koncim..:) ale inak vkuse prsi..:/
Juuj vidis som sa ti uplne zabudla pochvalit.. Tomas bude mat dalsi mesiac narodky tak som mu dala upiect tortu, 7kg a bude akebo mala by to byt napodobenina naseho domu, auta a nas..:) tak som zvedava co to bude.. On ani netusi ze nejaku oslavu pre neho chystam..:)
@puffu co si mala depku? :-( tak to by vytocila baba aj mna ,,,,ani sa necudujem preco si mala vcera zly den ......ja mam dnes nejaky hekticky den rano nakup, potom prisiel revizny technik s reviznou spravou jeho poriesit , upratat doma, teraz varim, poobede chcem piect roladu, vecer urobit sluzbu na schodisti, periem, oriflame riesim, pre kamarata doniesol kurier zasielku to som riesila ako dnes sila nechapem .uz ledva cakam nech je vecer , zajtra cely den zase v byte, v nedelu ideme na prijmanie :-( :-( :-( uz by sa nam zisla dobra dovolenka ....u nas vieti slniecko ale je vonku okolo 15-18 stupnov .....ty si exot tak ta torta to bude aka pecka,,,,,to si kde daa piect v tej relacii o tortach ?? hehe :-) :-) :-) tak to bude mat prekvapko a co mu kupujes na narodky???? :-) :-) :-)
@nikuska1987 ahoj.. Ano bola depka ani nebiem preco alebo z coho.. Ale asi ma baba tym vytocila ze ja som bola doma a cakala robotnikov..vcera som sa cely den nezastavila..som sa aj balila, presnejsie iba vyberala veci co beriem lebo pride v piatok kurier tak som pozerala ci treba nieco vyprat atd..
Aj sa nam tento mesiac celkom darilo v obchode..:) sme zatial predali tento mesiac 9 veci..:)..4 objednavky.. Zatial najviac objednavok sa mesiac.. Ale ceny uz mam bez zisku, tak max1-2e na veci, chceme to popredat.. Mysleli sme ze to pojde lepsie ale tak ked clovek neskusi tak nevie..a vlastne peniaze za internet sa nam vratili tak nech aspon nie sme na to stratovi.. A ty inak ako? Uz ste vybrali novy obklad?
@puffu ahoooj noo od rana od 7 do vecera do 22 cely den makam hh :-) :-) :-) ani nemam casu sem nejako chodit v sobotu sme boli na nakup oblecenia, aj spotrebice sme kupili a v nedelu sme boli na prijmani a vecer u svokrovcou varili gulas :-) :-) a teraz nam elektrikar dokoncuje elektriku , fasadu v kuchyni a obklad momentalne nemame este nc vybrate :-( :-( :-( waaau uz sa vam to krati na slovensko a kedy idete do toho chorvatska?? ved to uz buduci mesiac hmm???? :-) :-) :-) :-) :-) takze s obchodikom koncite ak som to dobre pochopila neoplati sa vam to robit bez zisku.....mne je ide aj oriflame teraz pobiednejsie nemam cas sa tomu venovat najviac casu venujeme prerabke ...buduci mesiac by uz mala byt aj kuchyna a asi v july ak vsetko dobre pojde by sme sa mali prestahovat :-) :-) vy ako pokracujete so stavbou?? :-) :-) :-)
@nikuska1987 do chorvatska ideme 17.06, uz som nas aj vcera objednala ku kadernicke.. Tak som zvedava.. Tomas dal taky navrh ze nech idem a ked si farbenie rozmyslim tak si dam iba umyt a vyfukat vlasy..:D tak som vazne zvedava ako to dopadne..ideme 14.06 tak. Uz cochvila a budem vediet vysledok ..:D.. Nakoniec tu ide mladsia sestra na par dni a naspat leti s nami domov..
Nam idu zajtra robit konecne krov..:) prsalo zeraz cely tyzden tak sa nic nedalo robit.. Ale dufam ze bude lepsie uz..
@puffu jooo ved to uz je za par dni navrat na sk aj do dovolenka :-) :-) :-) :-) ako sa chces dat nafarbit?....tak budete mat navstevu ..........u nas neprsalo vobec len mala prehanka ale inak nic ....pridete domov a hruba stavba domceka uz bude hotova....a ostatne bude robt tomas tak ako si spominala ci to nechate na majstrov kvoli tomu ze viac casu z roka travite v uk.
@nikuska1987 zatial neviem ci farbit ci nie alebo aj strihat alebo nie..:D, uvidim co navrhne kadernicka..uvidime ako nam to pojde, v oktobri chceme dat okna lebo uz nechceme oteavovat tonasovych rodicov a okna treba umyt od pena a dat doke folie atd a dost roboty a je nam blbo tam poslat tomasovu mamu aby umyvala okna.. A este za tie 2 tyzdne by sme chceli stihnut zateplit strechu,urobit odpady a vodu, cez vianoce neviem ci budeme nieco robit lebo bude asi zima, a potom prideme az v juni takze to budeme robit kurenie a izolacie do podlah a potery urobi firma.. A niekedy predtym urobi tomasov oco elektriku..a nevieme ci omietky dat robit alebo polepime sadrokarton ..
Vraj aj 3 cm vody mame v dome ..:/ tak velmi prsalo.. Ale ide leto tak dufam ze csetko preschne..
@puffu este je vela roboty na dome, ale tak ide vam to pomerne rychlo :-) :-) :-) okna budete davat plastove, ci drevene?...cez zimu sa toho moc neda robit bo vsetko mrzne,,,,neschne dobre...tak na buduci rok uz budete mat hotovy domcek ci az na ten dalsi rok? :-) :-)
@nikuska1987 sami nevieme, zatial sa nejako do toho nehrnieme a neplasime, urcite to pojde pomalsie ked chceme robit sami...a aj ked plno veci budu musiet napriklad robit plynari, kuchynska linka atd zariadovanie za vsetkym sa caka, potom kolaudovanie...takze sa to urcite pretiahne...aj drevo malo byt davno polozene, len najskor meska drevo, potom strechar nemoze, potom prsi..no dnes prisli hoci mrholilo...
davame plastove, 3 sklo, dvere asi hlinikove ale nevieme na 100%, uvazujeme aj na gava plast...
skor si myslim ze dom bude hotovy az rok 2015, si myslim ze budeme kolaudovat, lebo v podstate sme zacali ako keby teraz v aprili lebo v oktobri sme iba zabetonovali zakladove pasy a to bolo vsetko...to ako keby sme ani nezacali...:D
do konca dalsieho roka by sme chceli mat dom hotovy na stahovanie, len ho potom zariadit tak uvidime...len este vela roboty je aj vonku na dvore,lebo chceme robit garaz, musime este zburat ten zvysok domu, potom plot a pri tomto sa tiez zdrzime ked to chceme robit vtedy ked budeme doma my...takze neviem neviem teraz ci nebudeme staviat aj dlhsie...:D