@puffu same mnamky varis :-) :-) aj nam domov by sa zisiel niekto koho bavi varit a kto vie varit :-) tak mate tiez len trampoty s majitelom a s robotnikmi ....sila nikto si v dnesnej dobe neodvedie dobru robotu bez nejakych komplikacii,,,,mne zase ten pan nedoniesol tie papiere a uz pretiekla kvapka mojej trpezlivosti v pondelok mu volam pripadne tam skocime s Jankom ,....zajtra rano ideme na jahody, tak dufam, ze nebude prsat uz mam vyhliadnute s jahod taky super kolacik z listkoveho cesta ...navarene mame na zajtra tak asi budem poobede piect a v nedelu ideme na oslavu.
@nikuska1987 ved to..:/ ale keby ti povedal pravdu a povedal ze ich stratil alebo hoico len nie bavit mrtveho chrobaa a kaslat na zakaznika...
mnaam jahody...:) my sme tiez chodievali zbierat jahody...:)
@puffu sak uz budem hnusna mal moznost vcera aj dnes sa ozvat a teraz mu to uz vytmavim :-) do kedy sa chce takto schovavat? a pritom uz sme raz za nim boli nech nam vrati papiere a poviem mu ze je fest nespolahlivy a keby do buducna nieco riesim tak urcite uz nie cez ich firmu s takymto pristupom................strasne lubim jahody ...sa taaak na ne tesim, ale dufam, ze nebude zajtra prsat ...od pondelku natupujem na prax na mestky neviem ci som ti to spominala :-) tak sa musim snazit, aby ma tam v buducnosti zamestnali
@nikuska1987 ahoj, nam uz rana zvihaju robosi tlak...najprv volal majitel ze chce viac penazi lebo robi 2 satniky navyse! a pritom nerobi plno inych veci na ktorych sme sa predtym dohodli a nakoniec sme to nechceli...a tam volame tomasovmu ocovi ci uz zacali robit satniky tak ze su uz hotove(trvalo im to 2 hodiny) a ze zacali robit spodne priecky, na to ja chced ci dali ipu a ze oco vidis on ani nevie ze im ide hned volat, no a saozrejme nedali! taka zakladna vec a este robos zjeb.l oco ze ved tu bol rano ta co nevidel?...chapes? takze teraz museli tie rady davat dole, lepidlo samozrejme zoskrabat a musime kupit nove, samozrejme my..taki sme nastvani...vrrr...a to kebyze na to neprideme tak skoro tak co by robili?...no hrozne...nech uz mame tu hrubu stavbu z krku...aj strechari robia...
tak to je super s tou praxou,mohli by si ta aj rovno nechat...:)
@puffu ahoj tak nielen my mame tie stavbne probemy ale vidim , ze aj vy.....nechapem ved ten majitel ked podnika v niecom tak sa ma tomu 100 percentne rozumiet a ma dohliadat na svojich robosov a vykonat si pracu na 100 percent podla dohody ...mali to robit na ich naklady ked to zle urobili tak preco vy by ste mali hradit opravu?? ved by sa mali tomu rozumiet nie? ako sila toto......vobec nechapem takemuto pristupu, ale v dnesnej dobe to mas vsade nezodpovednost a bezocivost ......mohli by som sa uz potebovala zamestnat .....my sme uz boli na jahody, teraz popri pc upratujem a chcem robit take tasticky z listkoveho cesta, pudingu a certvych jahod
@nikuska1987 ja ked citam niektore prispevky na streche tak som rada ze mame "iba" taketo problemy.. Jednym zalozili krivo rohy a tym padom nemali dom vo vodovahe a museli si to burat a nanovo opravovat..:(
My uz mame konecne strechu zalatovanu a je uz aj folia, dalsi tyzden uz pride krytina tak ju idu ukladat.. Svokor nam poslal foto ako nechavaju robosi neporiadok.. No hroza, dnes ideme tieto fotky posielat majitelovi lebo nas to rozculuje, pozicia sa im lesenie, platime za neho a porozhadzovane je po celej stavbe.. Stavaju po novych tehlach a tie samozrejme praskaju, a zase chybaju tehly a musime opat dokupovat.. No uz chcem aby to dokoncili a nech uz mame od nich pokoj.. Sme vraveli nech ani uz neupratuju, my si poupratujeme ked dojdeme ..len nech domuruju steny a hotovo..
@nikuska1987 aja fotky..:( no katastrofa aky bordel, a polovica z tych tehli sa dala pouzit na spice lebo idu dosikma a ona beru novu tehlu, odrezu 1/3 a 2/3 vyhodia.. No tak som vytocena z nich..a to su iba 2 izby odfotene, svokor vcera upratoval prizemie a vrch je v kazdej izbe taky.. Ako tam vobec mozu robit v takom bordeli..
@puffu neverim vlastnym ociam toto keby nam robia tak Janko by s nimi taky poriadok urobil ...ved to vam robia aky velky odpad ...to neznamena ze ked ste v zahranici takto to musia zneuzivat ......ako drzost, arogantnost.....my momentalne nic nerobime v byte setrime na kuchynu :-) sme boli dnes na oslave a na vecer opekat u svokrovcou pred hodkou sme dosli domov a zajtra idem na prax tak sem budem asik chodit este pomenej :-( ozaj sestra je uz u vas??? ved vy uz coskoro idete na sk tusim 14 ci sa mi to sniva? ak by sme nahodou polu nepisali tak vam prajem krasnu dovolenku, naplno si ju uzite a stastnu cestu aj navrat do uk :-) ale isto este budeme spolu pisat kym pojdete na sk :-)
@nikuska1987 ved to, a tak to vyzera v kazdej izbe..:/ nechapem ako tak mozu robit...:/ dnes tomas volal s tym majitelom tak ho zvozil ze nehc i da chlapov do poriadku lebo tak sa to neda...
dakujem...:) ideme vo stvrtok o 5 rano uz na letisko a po sestru ideme v stredu, babu ideme odniest k jej mame a sestra je pri nasich a oni byvaju hned vedla takze naspat uz berieme aj sestru s nami...takze teoreticky mame volno uz od stredy od obedu..
a ideme hned na stavbu robit poriadky...strasne sme naznevani za ten bodel...hrozne..v utorok by uz mali skoncit vsetko tak konecne bude toto hotove...
@puffu ze sa nehambia ved dobre vedia ze svokor vam chodi stavbu kontrolovat....esteze ich stihnete zvozit :-)ja by som asi pukla od zlosti kebyze mi majstri robia to co vam......zajtra idem volat tomu panovy oladom papierov z SPP , a uz budem hnusna, na rovinu mu poviem nech nas neodklada, ale nech nam tie papere vrati, lebo budem volat maitelovi, co to tam ma za neschopnych zamestnancov...... tak sa tesite na sk, kiezby aspon pocasie vyslo ...dnes bolo krasne teplucko :-)
@nikuska1987 prave svokor tam chodi kazdy den, ze si myslel ze to upracu tak nam o tom nepovedal ale ze ho nepocuvaju co im hovori tak to riesi..
Dnes neprisli lebo prsi ale svokor bol pozerat na dome takze strecha super..:) nezateka nam konecne..:) uz iba dnes a zajtra a uz konecne ideme na sever..:), v piatok ku kadernicke a v nedelu do chorvatska..dufam ze sa picasie umudri trochu a bude teplo
@puffu tak to je sila ze ho nepocuvaju ......u nas je slnecno a horuco,,,,,ja som uz dosla domov z praxe, idem varit na zajtra a poupratovat , hodim do pracky a vecer fajront :-) booze a jak to rychlo uslo aj tento tyzden ti rychlo ubehne....pozerala si pocasie aj v chorvatsku? je tam pekne? ci ako tam hlasia :-)sa mi to teraz nechce kuknut vecer pozrem pocasicko , ale kiezby vam vysla krasna slnecna dovolenka,,,,,idem makat cim skor zacnem tym skor skoncim
@nikuska1987 aj v tv je vraj velmi horuco, dnes robosi neprisli lebo rano prsalo ale uz sa vycasilo..ale tak pre mna za mna nech nejdu vobec ked nechcu.. Zreba jeden den na dokoncenie max dva dni.. A vecer idem babu balit aby bola pripravena a uz sa nam to krati..:)
@puffu a nemohli prist ked sa vycasilo a dorobit aspon to co sa dalo?......ja robim pizzu tak pocas cakania pozeram co nove na nete...my asik zajtra omalujeme kuchynu aby som mohla umyt okno a uz len budeme cakat na stolara kedy pride zmontovat kuchynu :-) este nam bude musiet dorobit stol a k tomu si dokupime bud barove stolicky, alebo klasicke ake sa budu viac hodit :-)
@nikuska1987 my sme si urobili taky harmonogram ze ako postupovat s pracami dalej tak ideme v oktobri robit elektriku a odpady..neviem preco nedosli potom ked prestalo prsat...:/ uz nech to dokoncia a mame pokoj, este nam nukal omietky a potery...:D haha ze dakujem neprosim...:D, tento tyzden uz aj bude stracha komplet hotova tak sa tesim ako bude vyzerat...:)
dnes som uz aj pobalila babu, este zajtra si musim dat vyprat mikinu a vycistit tramky a pripravena na odchod..:D
dufam ze mi posles foto linky...:) tak to je super ze uz linka bude...:) aj ja chceeem...:D, dufam ze o rok, rok a pol aj ja uvazovat nad linkou..
@puffu rozumne ten harmonogram :-) ze sa vobec aj odvazil vam ponuknut omietky, ked ste mali s nimi tae problemy a neboli ste spokojny s ich robotou....to verim ze sa tesis ked uvidis vas spolocny domcek tak je to super pocit :-) budete mat teraz zmenu prichod na slovensko , dovolenka v chorvatsku :-) novy domcek :-) ........jasne poslem, ked bude komplet hotova - namontovana :-) nebooj ten rok aj pol ujde rychlo a budete mat aj vy ....uz sa tesim ked odtialto vypadneme bo tu ziju taky cudny susedia :-) vcera som sa dozvedela ze susedia si o mne myslia ze som namyslena tak som sa krasne zasmiala- cely problem spociva v tom, ze su moc zvedavy a odomna sa nic nedozvedia heh :-)
@nikuska1987 :D mile ako odsdit cloveka iba preto ze nechce hovorit...vrr...tiez nemam rada takych ludi...
tak dufam ze nam harmonogram vyjde...do jul/august 2014 by sme chceli mat urobene potery a omietky...potom uz iba buracka a zariadovanie a zateplit dom z vonku...tak som zvedava ci nam to tak pojde...:D ale budeme davat robit veci aj nejakej firme lebo sami asi vsetko neutiahneme robit...:/...povodne sme chceli iba potery ale dame aj omietky lebo zbytocna strata casu a zase ten cas pre nas je prvorady...
@puffu neriesim, lebo nic ine nerobia len seda red domom,,,kavicka, cigaretka a obkukavaju kto ide, kedy, kde, co ma kto nakupene sila :-) ved to ze keby ste na dome tak zase by vam nesiel prijem a jedno nadvazuje na druhe ...pozname to aj my :-) ja si myslim, ze ked budu financie tak to pojde rychlejsie,,,,bo bez penazi nejde nic a mozno sa skor nastaujete ako si myslite :-)
@nikuska1987 dnes volala kadernicka a ze nakoniec v piatok nerobi tak rusi termin...:/ a uz som sa tesila, potom ze zavola ci v sobotu moze tak ze iba Tomas ked chce no a uz v pondelok rano ideme do chorvaska takze do piatku opat nic a potom opat v pondelok ale v utorok uz letime do uk a to mi je uz mat uces zbytocne...:/ tak co uz...idem zajtra kupit farbu a este vecer nafarbit vlasy...:/
@puffu mala si vybraty nejaky konkretny uces? :-) aj ja sa chystam uz pol roka ku kadernicke a stale nic :-( aj si pozerala pocasie v chorvatsku??tozvie ako hlasia bo na sk sa ma vycasit a teploty cca 25-30 stupnov tak sa tesim bo dnes u nas prsi a nic sa mi nechce :-(
@nikuska1987 vies co ani nie, len som chcela nieco take letne, svetlejsie a tak, no co uz..ostavam pri to co mam teraz a hotovo...pojdem potom v oktobri...ale uz som sa tesila do kadernika..
pozerala som pocasie minuly tyzden a mali 26-28 stupnov, tak taka idealne...ked sme tam boli pred 4 rokmi tak bolo poriadne horuco, sme boli v auguste a teloty okolo 36-38 a to je uz poriadny hic...ale tak 28 je ideal...dufam ze nebude prsat..
@puffu ja som bola u kadernicky ani nepamatam kedy tento rok este ani nieee :-) pojdem uz az ked sa prestahujeme :-) a ked sa trosku uz ustali nas zivot bo teraz je toho vela naraz :-) take idealne hlavne aby aj more alo idealnu teplotu a ab vam neprsalo :-) budete ubytovany v hoteli? to su uz tropicke horucavy take horucavy ja neznasam ale pri mori sa to da :-) tak stastny let a uzite si dovolenku na 101 percent a nech vam vyjde pocasicko :-)
@nikuska1987 ahoj nikus, tak vcera sme dosli spat do uk...fuu, boli to narocne dni...:D alesme si aj oddychli v chorvatsku takze super..bolo tam super,cista voda a velmi lacno takze ak nebude ziadna svadba v juni tak ideme aj o rok ale uz aj so psom...
a ty ako? praxujes ci? a bytik ako? uz mate linku?
my sme stihli dat strechu a stresne okno, robili sme odpady a upratovali ale inak super, pekne velke izby, a nakoniec sme dali jedno okno navyse do kuchyne...:D
@puffu Ahoj Lucka, videla som fotecky letom-svetom :-) super ze ste si oddychli aj pocasicko vam vyslo.myslela som si na teba ako ti je dobre pri mori.hlavne ze ste spokojny a uz mate dost toho hotoveho na domceku videla som fotky na streche :-) .....praxujem uz 3 tyzden som na personalnom oddeleni, bola som aj na stavebnom oddeleni a super je na praxi ......vrch mame komplet obyvacku uz len omalovat a listy na podlahu navrtat, kuchyna hotova...kuchynska linka dolne skrinky su hotove na vrchne este nie, lebo mal prist vcera material a uz sme objednali obklad do kupelne a dlazbu di chodby a kupelne v piatok by mala prist :-) a este nam chyba dokupit chladnicku a buduci mesiac sa stahujeme...este musime doriesit digi, najom aj fond mame vyplateny k buducemu mesiacu tak tu ostaneme asi az do konca buduceho mesiaca :-) v sobotu som bola umyt okna v spalni a v detskej, dvere aj podlahy ......uz tam mame prestahovane zimne bundy a dnes som zballa zimne veci a ked tam pojdeme odvezieme ich ...uz pomaly zhanam krabice a zacinam balit veci, ktore nepotrebujeme :-)
@nikuska1987 tak to je super ze to uz mate skoro hotove..:).. My teraz vyberame okna leno sa caka az 8 tyzdnov tak radsej skor ako potom neskoro.. A elektriku pojdeme robit a izolaciu strechy+ voda a odpady.. Toto je nas ciel do konca roka tak dufam ze nam to takto vyjde.. Ale mali by sme to stihnut uplne v pohode..vcera v uk bolo celkom pekne, sice iba 20 stupnov ale mala som iba tielko a bolo prijemne..v piatok ma tomas narodeniny.. Ale uz sme oslavili na sr s kamaratmi( mu urobili gril party a aj doma s rodinou, som mu objednala tortu a tak.. Ale uz sme konecne dospali.. Dva dni sme spali od skoreho vecera az do rana..:D
@puffu len vcera janko volal stolarovi a ten povedal, ze on sebe musi dokocit najprv strechu - bo stava novotavbu a potom sa bude venovat fuskam takze verim, ze to do konca jula stihne urobit tu kuchynu ....mala byt podla toho ko nam slubil uz hotova aj namotovana a zrazu sa to posunulo.....aj vam to uz ide uplne rychlo mozno budete kolaudovat skor ako predpokladate :-) .......no tu je cca 18 stupnov, dazdivo.......ozaj a co ta torta nahodou nemas foto? :-) ja som dosla z praxe a varim madarsky gulas lebo o 16 pozeram teresu - telenovelu na dome a asi zacnem balit kozmetiku tu co zatial nepouzivame, lebo ako robim oriflame mame doma strasne vela kozmetiky aj sosky a vazicky to nechceme tak to dam do jednej krabice a dame o bud svokrovcom, alebo jankovej babke :-)
@nikuska1987 mate tiez opletacky s tym stolarom..:(..
Inak s tortou to dopadlo tak ze som mala objednany nas dom a auto, idem v sobotu po tortu a dava mi inu, tak som jej povedala ze to nie je moja torta lebo to bola2 poschodova zlato hneda torta, tak potom dosla dalsia predavacka a pyta sa kde je problem tak som jej povedala a ona vravi ze pan majitel sa ospravedlnuje ale v rakom teple by vasa torta nevydrzala.. Chapes? Tak mi urobil inu a ani nedal vediet ze moju objednavku necokaze urobit..najprv som ju nechcela ani zobrat ale potom som ju zobrala.. Ako bola velmi pekna a aj chutna ale nie to co som mala objednane ja..
@puffu no vidis to a to mu chceme davat robit vstavane skrine do spalne, obyvacku, stol do kuchyne, nabytok do kupelne a skrinky do satnika...ale tak zase akceptujeme ze chodi do roboty, popritom stavia dom a privyraba si fuskami ,...sami vieme aj mi kolko je so vsetkym roboty a starosti a momentalne az koncom jula sa budeme a dovtedy to stihne :-) aspon medzicasom nasetrime na kuchynu :-) aspon ti mohli dat vediet ty kks a nie bez tvojho vedomia urobit inu tortu ako sila. ja by som im tiez povedala svoje dobre bolo teplo mozno by to nevydrzala, ale aspon ta mohli upovedomit...ja som momentalne na praxi som sama v kancli robim papiere a popritom odpisujem :-)
@nikuska1987 ja tiez sama, upratala som izbu, tomas isiel s babou na kyslik a mali by sa vratit kazdu chvilu, potom pojdeme robit obed, stale triedit fotky so stavby a s dovci, chcem ich potlacit a aj do svadobneho albumu sa chcem pustit lebo je hotovy na 95% a nie a nie ho dokoncit...:D a zvytocne mi fotky zavadzaju v pc...este aj s mauricia by som chcela potlacit nejake fotky a zvysok vymazat, mam to na 3 sd kartach a uz ich niekedy aj treba...:D
a inak som cela dostipana od komarov...tolko kusancov som nemala ani nepamata kedy...hrozne...
@puffu takze ani vy sa nenudite,stale je co robit. V happy foto bola akcia na fotky, bo aj naši si dávali tlačiť.aj my si chcemedat vytlačiť este dáke foto zo svadby, lebo mame malo,ale to budeme riešiť neskor,ked budeme zabyvany.mi máme zase veľa much, bo nemáme sieťky, ale komáre vôbec.