@puffu to svojpomocne vas bude zdrzovat......ale tak ked vas nesuri stahovanie tak nemusite ponahlat a zbytocne platit naklady na dom ....byvat mate kde aj tak mate pracu v UK tak to je ina situacia.....naas uz kamarat nahana nech sa odstahujeme a nech sem uz moze prist byvat :-) my platime uz vyse roka energiu aj na nas byt sice nam to prislo ako preplatok, ale aj tak no nevadi :-) :-) :-) a traz v july cakame plyn len sa modlim nech nedojde nedoplatok bo ma asi porazi :-) u nas dnes cely den prsi dufam, ze sa uz to pocasie umudry a pridu aj nejake letnejsie teploty
@nikuska1987 ja som dnes na topkach citala ze meteorologovia predpokladaju na 70% najhorsie a najchladnejsie leto za poslednych 200 rokov...tak dufam ze nebude pravdive ich tvrdenie...:/ by ma to nepotesilo...:/
ono napriklad ako fasadu, buranie, uprava pozemku davame robit firmam lenze chceme byt doma aby nemali tomasovi rodicia toho vela...takze radsej pomalsie a sami si vsetko skontrolujeme atd...aj preto tie okna riesime az v oktobri ked budeme doma...ono sa to nezda ale strasne kopec roboty...ved len vy kolko s prerabkou mate starosti a roboty...takze ked bude holostavba hotova tak budeme asi tam kde ste boli vy ked ste kupili byt len dom je trosicku vacsi...
@puffu to nemyslis vazne lebo sa zblaznim ja som sa tak tesila na leto :-( jasne je s tym strasne vela roboty so vsetkym papierovacky vybavovacky, makacka atd....pozname to hh :-) ale je lepsie ked si to sami skontrolujete bo vy viete ako si to predstavujete ...trosicku vacsi?? skor ovela vacsi heh...idem este dovarit veceru a pojdem pozret co Janko majstruje :-) skontrolovat ho ci sa neulieva :-)
@nikuska1987 tak nakoniec strechari robili iba do obeda lebo potom prisiel hrozny lejak a vychrica, vraj v Mi strhavalo strechy a lamalo stromy..:(
Ale nakoniec mozno budeme mat strechu uz ked prideme domov, strechar spominal ze jemu nevadi ze urobi a zaplatime ked dojdeme domov tak musime spocitat ci mame doma dost penazi na krytinu a pracu zaplatime az ked budeme doma..:) ale bolo by to super keby to tak vyslo lebo by nam nezatekalo do domu..:)
@puffu fuuuuha u nas nastastie len prsalo :-) :-) tak to ano je lepsie ked to uz budete mat zakryte :-) kazdym dnom sa vam to uz krati.... :-)zajtra posledny maj a za chvilu nas caka 2 vyrocie :-) inak uz davno si nepridala nijake receptiky :-) :-) :-) my sme uz dali podlahu aj do kuchyne este nam ostava obyvacka a vybrat dlazbu do chodby a kupelne :-)
@nikuska1987 tak to je super..:) a co ste davali do kuchyne? Plavajucu ci dlazbu?
Priznam sa ze uz na ms netravim vela casu, vobec nepozeram albumi atd, nemam cas, skor som na streche a teraz bol tento mesiac dost hekticky, vkuse nieco trebalo a na net a recepty nebolo casu..
Sa mi ani verit nechce ze je uz koniec maja, strasne rychlo uteka cas, naposledy sme boli na sr 28.12 a o 13 dni ideme opat.. Ide to strasne rychlo.. My mame o chvilu 7 vyrocie, rak nas najprv caka toto a potom vyrocie svadby..
@puffu klasicku plavajucu a vcera sme este stierkovali uz mame vystierkovany cely byt uz len omalovat na bielo a ulozit podlahu do obyvacky ......a urobit na komplet kupelku .....do kuchyne sme davali plavajucu podahu a este sme vecer osadzali jedny dvere na spalni :-) dnes isiel Janko pomahata bratovy na dom vylievat beton na podlahovku tak asi u nas sa nestihne robit nic :-( :-( :-( aj ja som tu minimalne vlastne len tebe chodim odpisovat tiez nesleedujem albumy, ani fotoblogy :-) my sme mali teraz 28. maja 4 roky co sme spolu hh :-) :-) a o 2 mesiace nas caka vyrocie :-) :-) jak to rycho uslo :-)
@nikuska1987 my tiez uvazujeme nad plavajucou hoci sa dlazba odporuca na podlahovku viac, ale nasla som peknu imutaciu plavajucej ako dlazba a super to vyzera tak do kupelne sa mi to velmi paci...ale pokial my budeme realizovat tak sa toho este vela zmeni...a asi aj oslovime bytoveho architekta...vidiet aj jeho navrh a pohlad..ale to az o rok budem zhanat a exterier tiez budeme musiet dat navrhnut lebo si nevieme predstavit na ktorej strane by garaz vyzerala lepsie...
nam v pondelok idu objednavat strechu, ktov je uz skoro hotovy, uz iba olatovat a dat foliu...:), ale sme vcera ostali zhrozeni...:/ sme hladali stresne okna a tala som rada ze sme dali iba jedno a nie dve, potrebujeme 3sklo a ceny nas strasne zarazili...:/, okno ktore potrebujeme je bud za 600€ a druhe za 700...strasne...ako vedeli sme ze stresne okna su drahe ale ze az tak drahe to bude to som necakala..
@puffu vies co aj svagrina ma plavajucu na podlahovke a nema problem :-) u nas vsetko vybera Janko bo ma skusenosti aj s materialmi aj ma dobry vkus :-) :-) aj tu na MS sa inspirujeme aj u inych co sme videli :-) strasne drahy je material + bytove doplnky .....svagor isiel vcera do merkury kupovat wc, vanu, nejaky stavebny material ale ja osobne by som nechcela z merkury bo nadavaju ze merkury ma nekvalitne vyrobky,....my kupujeme tu v dedine co mame stavebniny alebo od svagriny :-)
@nikuska1987 ano viem ze to tak davaju, uz som to tak videla vo viacerych domoch ....ja tiez nie som velmi polska...:D tiez nekupujeme nic polske...ale merkury market vraj ma aj taliaske veci a nemecke len vraj treba pozerat 1.triedu nie 2 alebo 3...ale tiez tam asi nebudeme nakupovat...jeden na ms mal krasny prirodny kamen na fasade z merkury market, tak toto by som isla kupit tam...sa mi velmi pacil...alebo travertin v polsku som nasla za menej penazi...tak mozno aj ten by som isla kupit do pl...
@puffu tak zalezi na kazdom kolko je ochotny do coho investovat :-) b :-) uz davno som nebola v merkury tak neviem ani co tam maju aky tovar skor do baumaxu :-) ale ved hadam poliaci maju aj kvalitnejsie vyrobky, ale potraviny zasadne nekupujem z polska na to kladiem velky doraz heeh :-) aj ja co som sem dala foto dlazby co som chcela do kupelne neviem ci si videla tiez polska opoczno ale je strasne draha 90 eur m2 a zase my tolko nechceme do tohoto bytu tolko investovat kedze ho chceme do buducna predat :-)
@nikuska1987 ano tie kachlicky som si vsimla ale tak tie s motivami zvycajne tak stoja...okolo 20€ za 1kus, ale tak nedali by ste celu kupelnu s tymi kvietinkami nie? iba nejaku cast, pas nie? ale tak ako pises ked tam nechcete ostat nastalo tak zbytocne investovat...ja by som ani do vlastneho byvania nedala tolko za dlazbu, nemyslim tie vzorovne lebo tie chceme tiez ale napriklad do obyvky by som chcela travertin a ten stoji okolo 75€ za m2 a ked mame obyvku 30m2 tak by to bolo strasne vela
@puffu uz mame vybrate nieco ine vcera vecer sme nad tym maturovali :-) ja som chcela len pas a aj tak mame malicku kupelku, ale neva ....ked je strasne siroky sortiment clovek ani nevie co si ma vybrat a janko vybera tak , ze aby boli pasiky v jednej rovine teda dlazba aj obklad,,,,,aby to farebne ladilo, aby bola opticky vacsia atd.... :-) niektore ceny su az prehnane :-) ale tak ked to ludia kupuju tak neni o com :-) janko strasne tuzi po domceku tak v buducnosti by sme chceeli nieco poriesit je tu jeden pozemok za 35000 e a sme chceli ze sa zozime my a jeho 2 surodenci a by sme si postavili 3 domky ako radova vystavba a svagrina by si tam postavila a presunula predajnu....ale neviem ci nieco z toho do buducna bude :-)
@nikuska1987 tak to by nebolo sz take zle kebyze ste sa spojili a jed mate dobre vztahy tak to je super.. A ak sa da casom aj aby mal kazdy svoju cast zahrady oplotenu aby ste mali sukromie tak super..
My uz zajtra objednavame konecne krytinu a uz len cakat kedy dojde, zvycajne vraj 7-9 dni tak som zvedava.. Boli by super kebyze bola strecha hotova ked prideme.. Aj murary uz idu robit nenisne priecky tak uz budu izby zretelnejsie..:) a sestra ide na par dni do uk, ide s nami naspat domov..
@puffu to vsetko je otazka buducnosti uvidime co bude teraz momentalne sa musime prestahovat asi uz buduci mesiac naneskor v auguste :-) musim najist pracu , od buduceho tyzdna zacinam 10 dnovu prax na mestkom urade a potom hladam pracu na plno bo uz netreba riesit prerabku - majstrov :-) len aby vam pocasie vyslo bo u na zacina dnes nejako poprchat co sa mi nepaci a vonku je zima co ma stve nato ze je 3 jun je oktobrove pocasie :-( si myslim ze stihnu urobit strechu kym dojdete na sk :-) tak budete mat navstevu hehe a o par dni uz pojdete domkov super heh :-)
@nikuska1987 aj nam prsi..:/ myslim v tv...boli strechari ale odisli domov lebo sa nedalo robit, zajtra uz davame stojky dole len uvidime ci pridu robosi domov lebo ked bude prsat tak asi nepridu...strasne to pocasie...ale tak co mozeme robit...nie vela...:D vlastne nic...
tak uz 2 vyrocie budete oslavovat vo svojom...:), ja som vcera tomasovi objednala taku malu pozornost na 2 vyrocie tak sa tesim kedy to dojde...objednala som sestrine meno lebo ja budem v chorvatsku a 18-19.06 by to malo dojst...take pernicky..
@puffu aj u nas a vsetko to ide k vam na vychod ....dufam ze meteorologom nevyjde ta predpoved studene a uprsane leto.....vyzera to tak, este tu kupelnu dokoncit a linku namontovat a mozeme sa stahovat a detaily doladime ked tam budeme byvat :-) este cakame v july vyuctovanie plynu tak hadam prde len preplatok :-) ....sestrine meno? pernicky na 2 vyrocie sobasa? :-) ja som este nad tym ani nerozmyslala, bo mame lnu hlavu teraz unych starosti ako rozmyslat nad 2 vyrocim hehe :-)
@nikuska1987 objednala som na sestrine meno...:D tak som to chcela napisat...:D..tu v uk sa to kupit neda tak musim uvazovat dopredu...:D, aj na tortu sa tesim, som zvedava aka bude..sa mi ani verit nechce ze o 10dni sme na sr...:) a pevne verim ze sa pocasie umudri...nerada by som isla s chladneho uprsaneho anglicka do takeho istne na slovensku..:/
@puffu ahaaaa uz chapem :-) potom tortu odfot :-) ....to si s kade objednala? :-) som rozmyslala, ze by sme isli na 2 vyrocie niekam ale uvidime este ci uz budeme prestahovany alebo nie :-) teraz ku koncu tyzdna sa ma oteplit a vycasit tak dufam, aj ja ze sa to uz umudry konecne .......ozaj co vravis na novu superstar? tak sabinu som nedavala ako typ na vitazku :-)
@nikuska1987 ona a aj kuky boli mojimi favoritmi...takze ja som spokojna...jedine nemam rada ako sa ksychti pri spievani..ale hlas ma super..
jase tortu odfotim...:)
a tie perniky som hladala najskor cez net lenze bud to pernickarky nerobia alebo nemali volny termin a nakoniec som objednala odtialto..uplne nahodne sa tu zjavil pro uzivatel s pernickami tak som hned pisala lebo som uz myslela e nic z toho nebude...no nakoniec sa to podarilo co ma tesi..:) su to perniky s odkazmi..
@puffu ja som nemala favorita trosku kukiho som typovala ale sabinu vobec nie s bab tu veroniku :-) vcera sme nekukali sme boli na oslave len dnes som to citala na topkach.......tak super ze sa ti to takto podarilo a cez pro si objednala :-) ja tiez nad niecim pouvazujem a vecer ked pojdeme spat budem rozmyslat.......snad ma daco napadne :-) alebo popozeram na nete nieco sand najdem nieco pekne,,,,,viem ze Janka by som na 1000 pro potesila keby som mu kupila motorku ale nato niesu financie heh
@nikuska1987 tomas tiez basni o motorke, ja by som si tiez chcela urobi vodicak.. Uvidime.. Preto chce cim skor postavit garaz aby mohol kupit motorku..:D
Ano perniky som objednavala cez pro, sice sa mi zda cena vyssia, ale zase neviem po kolko idu perniky, ale ta predchadzajuca pani bola o dost lacnejsia len nemala cas..:/ ale tato robi perniky krajsie tak mozno aj preto ma cenu vyssiu lebo si to uvedomuje a ludia to kupuju.. Ved aj tak to zabere kopec casu... Ja by som na take nieco nemala trpezlivost..:D
@puffu ako chces vodicak na motorku? :-) tak to ja nieee iba sa vozit s manzelikom na motorke som mu schvalila ze si moze kupit ale aby bola 2 miestna aj pre mna......ani ja ,,,,ked peciem medovniky k vianociam tak minuly rok som zdobila ale predtym rok eee sa mi nechcelo ....ja ked uz varim, peciem tak take rychle nie cely den sa s tym piplat....rozmyslam ze chceme ist na jahody ak bude pekne len neviem ci v sobotu alebo v nedelu ale asi v sobotu ak bude pekne bo v nedelu ideme zase na oslavu :-) uz 3 nedelu po sebe
@nikuska1987 ano na motorku, ono to je jednoduche.. Tak uvidime ci sa podari..:)
My chceme ist na huby ak budu, zboznujeme chodit do lesa a zbierat huby..ked som bola mala tak som vzdy chodila s babkou..:)
A potom uz nemame nic na plane, trochu pogrilovat a poupratovat na dvore lebo tam je hotova spust tak co nezreba povyhadzovat .. Zajtra mame mat okolo 20 stupnov tak som zvedava ci aj bude..:D
@puffu tak to by som nemala odvahu .......my nechodime ani na hriby ani na ryby ...iba na jahody :-) zboznujem jahody ....hribiky tiez nemusime iba ak sampinony na pizzu, do omacky to kupim aj v obchode :-) raz ked som bola mala sme boli na hriboch a smee sa stratili v lese odvtedy na hriby nechodim :-) .....stale si nieco najdete pojdete ku rodine, k znamym budete at cele dni co budete na sk vytazeny heh verim tomu
@nikuska1987 tak aj sa tesime ze ideme na dovcu so svokrovcami lebo ich mame aspon odbitych..:D.. Dnes nam 14 chlapov robi na dome, az som ostala prekvapena..:D, nakoniec je aj dobre ze okna este nedavame lebo prizemie je stale zatopene3-4cm..:(.. Tak svokor urobil dieru do steny aby mala odkial vytekat voda a dobre ze 2 mesiace bude dom stat a to vsetko poriadne preschne..
Ale inak mame uz 3 den v uk pekne slnecne picasie, vcera bol poriadny thon, sme mali toho vela na praci a dnes asi kludnejsie kedze babka je este stale v posteli..:)
@puffu ahooj, ano to maju ako vdaku za to ze im vybavujete veci ohladom domceka pekna odmena hehe :-) zatopene? to si mi nespominala......co ste vcera porabali? :-) ja dnes pisem diplomovy seminar , este pojdem do tesca, na postu, a poobede ideme k stolarovi si vybrat farby lebo stratil papier na ktorom sme mali farbu dvierok, pracovnej dosky tak ma dobre vytocil a vytocil ma aj pan co nam robil reviziu na plyn bo nevie najist nase papiere minuly tyzden sme sa tam stavili a slubil, ze nam ic donesie na druhy den, nestalo sa tak som mu dnes volala co s tymi papiermi a ze ich nehladal ale zajtra nam ich donesie a stale cakam ze nam dojdu s SPP sadit hodiny a normalne zacinam pochybovat ci tento pan vobec poslal nase papiere do SPP waaj ci som dnes vytocena a vecer ideme zavinsovat netery dnes ma 5 rokov
@nikuska1987 vcera sme robili velke upratovanie, potom som varila a potom ma baba vkuse nieco davala robit, s pocitacom a pm3 a take hovadiny..
Dom mame zatopeny z tych dazdov co su kedze strechu nemame a voda nema ako odchadzat..:/ tak sa tam nahromadilo na prizemi cca3-4cm vody..preto to chceme dat cim skor pod strechu nech nam tam zbytocne netecie.. To musime nechat poriadne vyschnut lebo inak by sa nam robili plesne neskor z toho, tak dufam ze uz bude teplejsie..
Joj chuda..:( vkuse mas nieco co sa nedari nacas..:/ mna by to tiez poriadne nahnevalo..
@puffu co dobreho si varila? :-) ja stale neviem co varit, ale dnes chcem na obed robit vyvar a kuraci paprikas a na veceru bud tie cestovny od teba, alebo kuracie prsia so sampionovo- smotanovou omackou a hranolkami :-) nemate to nicim prikryte taaaak...teraz su zaplavy tak som nevedela ci aj u vas na vychode su, alebo nie :-( jasne radsej nechat vyschnut ako vam to ma v buducnostii stale plesniviet a mate mat s tym robotu.....nakoniec sme boli u toho stolara a sme zmenili farby linky, dvierok aj pracovnej dosky :-) a henten trkvas mi zase nedoniesol tie papiere podla mna ic stratil a nechce sa priznat tak sa stale vyhovara ze nam ich donesie vcera mal a nedosiel, ale aj tak nam bude musiet prist spustit kotol tak si ho riadne podam :-)
@nikuska1987 uz ani nepamatam co som vtedy varila ale vcera som varila spagety na obed a este som robila slize a na veceru som robila kuracie steaky so syrom a sunkou s hranolkami a ryzou a dnes som robila na obed nudle a na veceru bravcove madajlonky s horcicovou omackou a ryzou..
Nam tiez robosi akosi nechcu robit..:/ su 8 a robia tolko ako keby robili iba 2..:/ a ten majitel firmy chce priplatit atd.. Ale tak budeme sa s nim hadat lebo mna nezaujima ze jeho 6 chlapov pozera ako 2 robia.. My tam nie sme od toho aby sme ich surili ale on ma ukolovku a ked ju nie je schopny urobit za 3 tyzdne tak to je jeho priblem a nie nas.. Nech si on dava pozor na chlapov.. Vraj chofia a curaju vsade po pozemku a svokra sa rozculuje ze com nechodia ba jedno miesto a nie stale inde, kde im pride..aj bordel nechavaju..:/ no hrozne..ake nas najviac stve ze pyta viac penazi ale plno veci ani nerobi na com sme sa dohodli tak mu nechceme priplacat.. Sama som zvedava ako sa dohodneme nakoniec..