@nikuska1987 ja si tlacim foto doma na fototlaciarni a som spokojna..svadobne mam vytlacene asi 600ks dalsich 400 som tlacila pre rodiny tak krbyze to davam robit do predajne tak asi skrachujem..:D
Inak tomas schudol.. Uz asi 4 mesiace chodi behavat a neje chlieb a prilohy velmi ale zrazu tak rapidne schudol.. Cize super.. Brucho uz skoro vobec nema.. Normalne nechapeme..:D 5kg islo dole .. Ale vyzera dobre..
Ja som opat zacala pravidelne cvicit bodyrock a tiez uvazujem ze upravim stravu.. Najma tie sladkosti..:/
@puffu tak mas super, ze mate doma fototlaciaren a mozete si doma tlacit foto ...my sme davali minule tlacit 14 fotiek a sme zaplatili vyse 14 eur a neviem si predstavit ze by sme mali 1000 fotiek heh :-) tak to Tomas dobre schudol...moj Janko aj sa naje a nepribera vsetko vybeha lebo on stale nieco robi neobsedi na mieste :-) ale ved vy sa stravujete pomerne zdravo a sladkosti jeme vsetci ...ja skor oblubujem slane ako sladke :-) a niekedy by som zjedla vsetko co vidim hehe :-) ale nevadi hlavne ze sme zdravy :-)
@nikuska1987 fuu, tak to je teda poriadne vela ze 1€ za fotku...ja som este aj dobre kupila fotopapier lebo som kupovala cez net hp fotopapier a omylom mi poslali iny hp fotopapier, ine rozmery ako som objednala...no tak som im pisala ami poslali fotopapier co som si objednala a ten co poslali omylom mi nechali ako odskodne..:D, a to som objednavala paoier za nejakych 70€ a aj ten co mi poslali oni stal podobne takze potesi...:D, farbu kupujem z netu tiez lacnu, kedze vsetko fotky stacim tak je to vyhodne, jedna fotka ma vyjde na mozno 0.05€ a menej...
ja som zacala nejako jest enormne vela sladkosti...:D, azdy den aspon 2 horalky a kusok cokolady, vecer este oriesky a chipsy...no hruuuza...ale dnes je posledny den...od pondelka iba s mierou...:D, ved uz mam 55.5kg...tolko som nemali nikdy ...:D tak musim prestat so sladkostami lebo 57kg by som mat nechcela..tak som si urobila taky program 3 mesiace s omedzujucimi sladkostami a s intenzivnym cvicenim cez bodyrock, tak som zvedava na vysledky po 3 mesiacoch...ale zase nechcem uplne sladke vyhodit s mojho jedalnicka iba to trochu obmedzit...
@puffu no tak to sme boli aj my riadne sokovany :-) tak to si super obisla s tymi papiermi hehe :-) ako odskodne .....tak to sa vam oplati tlacit doma za tu sumu nemusis platit ani manipulacny poplatok ani kuriera :-) :-) aj ja som teraz schudla, ale z toho, ze jem malo , lebo viac pijem a nechuti mi tolko jest aj mam viac pohybu.dnes som posledny den na praxi a poobede ideme zobrat obklad aj dlazbu do kupelne a aj rezacka na obklad by nam mala dojist tak uz budeme moct zacat aj kupelnu dokoncovat :-) bo dnes je 1 a uz si mozeme povedat ze tento mesiac sa budeme stahovat dufam, ze stihne aj tu kuchynu urobit ...taka som tieto dni neviem co mam robit aby sa to stahovanie urychlilo cim viac a to blizi tym je clovek nedockavejsi ...sama uvidis heh :-) uz som aj papiere pripravila na odovzdanie bytu este musim digi doriesit :-) aj ja sa muim odvazit, citim ze som schudla, len neviem kolko :-)
@nikuska1987 ja sa teraz nechcem vazit aspon do konca jula, uvidim ci mi to vydrzi, povodne som chcela az v oktobri...:D ale to by som urcite nevydrzala...
ale cvicim fakt tvrdo iba 5 dni a uz vidim vysledky, aj tomas si vsimol ze uz zacinam tvarovanie...:) ale je to makacka ale tak 30min nie je az tak vela, cvicim hned rano, najprv sa naranajkujem a asi po polhodine idem cvicit a super, zatial mi to tak vyhovuje...tak som velmi zvedava co to bude o mesiac a potom o 3 mesiace..
a ako to s tebou vyzera? myslim pracovne? nenechavaju si ta tam? bolo by to super nie?
@puffu ja sa malo vazim, len ked ideme ku svagrine, alebo k nasim ti maju vahu :-) ja som teraz v pohybe cele dni takze nemam kedy ani cvicit hehe :-) obdivujem tvoju vydrz cvicenia mna to prestane po tyzdnii vzdy bavi hehe :-) teraz som dosla domov a zapla net rano idem ku koznemu, lebo ked umyvam v akomkolvek cistiacom prostriedku sa my vyhadzu pupaciky a ma to svrby ...aj pouzivam na ruky rukavice gumenne pod nimi som mala bavlnene a aj tak sa mi tvori ta alergia :-) a uz ma prestavaju bavit tie ukavice bo v kuchyni mam jedny a v kupelni druhe a nic ine nerobim len menim rukavice....som sa dnes rozpravala s primatorom a vravel, ze naopak idu prepustat ze na sk je strasne vela absolventou vysokych skol a je vysoka konkurencia ze trh je preplneny vyokoskolakmi tak ma aj chut presla dalej studovat, ale neva takze nic :-( viacmenej som to aj cakala, lebo na urade bez znamosti je problem sa zamestnat :-)
@nikuska1987 no neodolala som a isla sa dnes povazit...:D, 53.5kg takze lepsie...:D, mne vyhovuje to ze cvicim doma, nikde sa nemusim trebat a tak, kludne pocvicim aj v gatiach a podprsenke...
ja som dnes bola tiez u lekara...konecne zmenit meno a objednat sa na gynekologicku prehliadku lebo mu uz 3krat poslali list aby som sa prisla objednat a tak uz som isla...bleee...radsi tyzden v stredu idem...ale tak tu je to iba raz za 5 rokov do 30tky a potom kazde 3 roky takze sa celkom da...:D
no skoda ze ti to nevyslo pracovne...:/
@puffu my sme akurat dosli domov sme bol zaniest ten obklad a u svokrovcou na opekacke........ja sa odvazim ked najblizisie pojdem k nasim :-) malo by a chodit kazdy rok ku gynekologovi ani ja nechodm pravidelne :-) sakk naco hehe.......priamo na personalnom mi pani povedala, sme sa tak bavili, ze bez znamosti sa tam nedostanem,,,pride k nim ziadost o prijatie do zamestnaniia, orazia ju, poslu odpoved a zalozia do spisov, ktore raz rocne davaju archivovat takze smola :-( nevadi ...chcem si urobit este kurz mzdovy uctovnik a mozno ze to mi pomoze :-) ked dost pytaju aj jazyk a ja anglictinu neovladam na takej urovni
@nikuska1987 tak to ano, skoro kazdy chce jazyky, pomaly upratovacky budu musiet vediet minimalne anglinu.. Ja by som sa uz chcela pustit do tej spanielsciny., len vkuse nieco, teraz ked kazdy den cvicim polhodinu tak nemam tolko casu lebo hned idem do sprchy, potom si dam stretch a pomasirujem trochu telo a uz idem varit obed , potom mam tak 2 hodiny volna a vecer praca.. No ale uz si budem musiet najst cas asi v praci..:D, nam uz dnes dorobili odpadovy system na odpady ale potom ich budrme musiet trochu prerobit pri dome ked pride izolacia.. Ale tak aspon s casti hotovo..:) a uz pomaly vyberame okna..:)
@puffu tak mas taky casovy harmonogram :-) ale tak zase ste sa o cosi pohli ....okna budete mat drevene ci plastove a hnede c biele???ja som dnes cely den upratovala - umyvala som okna, kupelnu, podlahy. varila som, do pracky som nahadzala saty 2x, na nakup som bola, prach som poutierala a pobalila som 1 velikansku krabicu a 1 velku tasku kozmetiky co momentalne nepouzivame a cistiace prostriedky, okupala som sa a uz som K,O. :-) u kozneho som nic nevybavila ma taky fest trapny system ludia tam cakali uz rano od 04.30 a prvym 6 da cisla pdla poradia ako prichadzaju a dalej berie objednanych a a som dosla o 6.30 a uz tam boli 6 tak ma objednala na 11.7. taka som bola nasrata clovek si plati do zdravotnej a este za objednanie musis platit 5 eu, ides k zubarke tam cvakas a vsade za vsetko len cvakas - toto je system a este aj na 3 krat musis ist k lekarovi ]-(
@nikuska1987 plastove a farba pravdepodobne nussbaum, taka tmavohneda...ale trojsko.. A na terasu davame zasuvacie..:)), mysleli sme ze dame iba klasicke balkonove lebo zasuvacky su o 100% drahsie ako balkonove ale zhodnotili sme ze predsa to robime pre nas a zasuvacky su na terasu lepsie tak nebudeme setrit na tomto.. Takze sa celkom tesim..:)
Inak dnes som varila super obed, aspon mne veeelmi chutil..:) recept a foto som dala do skupiny.. A za 45min mas navarene a aj upratane po vareni..;)
@puffu zasuvacie su drahe to viem, bo aj svagrovci maju v obyvacke smerom na terasu zasuvaci dvere a tie ich stali cca 700 eur.....je to prakticke bo ti nezaberaju miesto a nemas ich otvorene do pol izby hehe :-) pojdem sa kuknut na ten recept,,,,ja som dnes robila zapekane zemiaky s kuracimi prsiami a zajtra chcem urobit bud bublaninu, alebo kolac s malinami, ribezlami a slahackou :-) normalne mam nanho chut este dnes ale uz sa mi nechce piect bo je vela hodin a nemam k tomu ingrediencie :-)
@nikuska1987 tych 700€ by bolo super...aspon v nasom pripade...:D u nas iba balkonove dvere budu stat tolko a zasuvacky 1400€, no pride mi to doooost drahe...ale tak je to lepsie...
inak neviem ci som ti spominala ze mame uz spotrebu na energie, ak budeme mat solarny panel a cisto elektricku domacnost tak celkove naklady na chod domacnosti spolu s kureni a tuv by mali byt 800€ rocne a ked dame plyn tak 600€ rocne...super nie?...ved to by vychadzalo pri plyne iba 50€ na mesiac ...
@puffu ony to mali za nakupnu cenu :-) ano super hehe my teraz v podnajme platime 43 e plyn 27 e energia, 36 e fond , 10 e digi , 50 e najom :-) a 30 e na nas byt, v ktorom este nebyvame a na 40 e sme si dali plyn :-)kolko predpokladate celkove naklady na domacnost? ja zajtra musim zavolat do digi a informovat sa ako je to s odstupenim zmluvy, keby chceme digi preniest platili by sme 50 e za demontaz a montaz a ked len prepiseme na zmluve majitela vyjde nas to na 4 eura na tento byt a kamarat nam preplati nasu montaz digi :-)
@nikuska1987 ved prave to su celkove naklady na domacnost, energie, plyn, tepla uzitkova voda, kurenie- to vsetko na rok 600€,ale mame presne parametre ktore musime dodrzat, ake spotrebice kupovat, myslim aku triedu atd ale bolo by to super hoci by bola odchylka aj 100-150€ na rok, aj tak by sme boli spokojni..ale este nevieme ci dame aj plyn a aj elektriku ci iba solar a elektrika a samozrejme tv, telefony nepocitam lebo este nevieme a na stravu si myslim ze 300€ musi stacit,
ono zalezi aj od velkosti okna atd lebo my mame 270 na 240 tak aj preto ta cena je vyssia...a tiez mame relativne dobru zlavu na okna 45%, ono aj to ze okna budu tmavo hnede je dost oproti obycajnym bielym...ale tak o bielych som nechcela ani pocut...:D myslim zvonku, zvnutra budu biele lebo k bielym sa dobre ladi interer...:D
@puffu coo????tak to mate ozaj nizkoenergeticky ze 50 eur naklady ty kks sa mi ani verit nechce, ze tak malo na taky velky dom :-) spotrebice budete kupovat triedu A++? ci A+++? :-)my kupujeme A+ este nemame vybratu chladnicku, nakolko kombinovana chladnicka vela zerie energie zvazujem nad A++..... :-)este mam par dni na rozmyslenie a najdenie chladnicky :-)
@nikuska1987 bez zateplenia je to bolo 1600€ rocne, aspon takto to mame napisane v papierch, mame skoro pasivny dom cize nieco medzi nizkoenergetickym a pasivnym ale vraj to to blizsie k pasivnemu ako ku nizkoenergetickemu..
spotrebice budeme kupovat minimalne A++, ja uz mam v podstate vsetko povyberane...:D, povodne som chcela cierne spotrebice lenze nemozem najst ciernu americku chladnicku ktora by sa mi nacila a vyhovovala takze asi bude nerezova a budeme mat vsetko od bosh, ja som taka uchylna na to ze chcem mat vsetko v jednej znacke...:D
dnes som si aj objednala cinky...:D zajtra ich tomas pojde vyzdvihnut...:)
@puffu tak je rozdiel 600 a 1600 e....my mame vsetky spotrebiče nerezove, chladnička a práčka su biele, bo budú zabudované a len kavomat mame čierny.my sme akurat na byte, ideme dávať dlažbu do chodby a možno namontujeme aj dvere záleží ci nám to časovo vydá.ty si aká aktívna, ked si si aj činky objednala.heh....idem ja makať nech urobíme čo najviac.
@nikuska1987 ahoj tak ako ste skoncili s bytom? Vsetko ste postihali co ste chceli? Nam dnes akurat dokoncuju tie odpady na dazdovu vodu a dnes by to uz malo byt hotove.. Aj sme vcera kupili svokrovcom( za odmenu) plynovy gril.. Vzdy chceli len su cenovo drahsie tak ako odskodne za behanie okolo domu a tam.. Mali v mounfielde zlavy tak celkom na dobru sme nazrafili z 560€ na 224€..:) takze nas to aj potesilo..:) inak v uk ma byt teraz 2 tyzdne velmi teplo..:) dnes ma byt okolo 26stupnov
Inak nesledovala si vcera tenis? Muzi? Fuu.. Najlepsi zapas aky som kedy videla.. Radost pozerat..:)
@puffu ahoj včera sme nerobili nič, ale pred vcerom sme uložili dlažbu do chodby, dnes obklada janko kúpeľnú tak som zvedavá koľko stihne, bo dnes musíme skončiť o 19 bo pôjde zaviesť krstných na letisko do bratislavi idú na dovcu. Ja som vcera pobalila 2 veľké krabice a 1 tašku cestovnú, tak zajtra budeme sťahovať aspoň tie veci nech môžeme plniť ďalšie.to ste našli gril za súper cenu....svokrovci budú nadšený.inak som ti zabudla napisat, ze 20 nám príde montovať kuchyňu....kokso uz aj vám sa domcurik vylepsuje, rychlo vám ide stavba.u nás su 30 sa topime.
@nikuska1987 tak super ze vam to uz finusuje...:), ja som v sobotu natrafila na pekne obruce na servitky tak som hned zobrala 8ks...:), boli zlacnene z 2.50 na 0.50 a take zlate hviezdy takze super na vianoce...:) uz si pomaly robim zbierky...:D
inak chstat nieco specialne na 2 vyrocie ci ani nie? ja ani velmi nie len som kupila pernicky, aj ta co ich vyrabala ma foto v albume tak ti poslem foto ako vyzerali...
@puffu uz om aj ja happy, lebo na dvojo platime, na dvojo upratujeme a uz ma to nebavi :-) na druhe vyrocie si kupime nieco do bytu nic specialne ....pre nas najkrajsim darcekom bue prestahovanie do nasho bytu :-) :-) krasne su tie pernicky ...si myslim, ze mile prekvapenie a take netypicke :-) Tomas sa isto potesi ja som navrhovala nech ideme na veceru na 2 vyrocie, ale Janko nechce ist ze radsej zainvestujeme do niecoho do domacnosti :-) si dovbre nakupila :-) aj ja ked vidim nieco za super cenu nakupim aj viac kusov hehe :-) :-)
@nikuska1987 ja som tomasovi tiez vravela nech mi namiesto kvetov radsej nosi nieco do kuchyne..:D, predsa kvety zvednu a nieco do kuchyne ostane.. Aj som dnes bola v meste a taaak nadhernu kabelku mali..:/ skoda ze stala vyse £200..:/ ale nadherna..
Tak to vam ubudne trosku vydavkov ked uz budete platit iba jednu domacnost..
Inak som sa nola vcera a dnes opalovat..:) super pocasie tu je..:) tak aspon nieco..:) a uz vyberame dvere vchodove.. Mame 2 favoritov tak uvidime ze co nakoniec bude..
@puffu mas praktickejsie niečo do domácnosti heh....ked teraz budete postupne kupovať,tak kým sa nastahujete, budete mať kvalitnú výbavu.my sme nahodili dvere do kúpeľné a zarubne do obyvky a dnes este trochu ideme dávať obklad.no ja vôbec nemám času na opaľovanie. Ja uz ani na net nechodím, len tebe odpisujem cez mobil a fb vybavujem.
@puffu mas praktickejsie niečo do domácnosti heh....ked teraz budete postupne kupovať,tak kým sa nastahujete, budete mať kvalitnú výbavu.my sme nahodili dvere do kúpeľné a zarubne do obyvky a dnes este trochu ideme dávať obklad.no ja vôbec nemám času na opaľovanie. Ja uz ani na net nechodím, len tebe odpisujem cez mobil a fb vybavujem.
@nikuska1987 ja tiez nemam vela casu, fotoblogy inych neviest obec nesledujem len pozriem co maju nove priatelia, poodpisujem a idem...uz som vcera zacala aj so spanielcinou...:D tak som zvedava...:) a zatial poctivo cvicim kazdy den, uz 2 tyzdne...:) ale s cinkami to je poriadna makacka..ale vidiet uz zmeny, aj celulitida nie je taka vyrazna ako predtym, uz ju skoro vbec nevidiet..:) a idem o chvilku cvicit a potom na slnko...:)
@puffu ani ja len obcas, dnes som zapla notebook, lebo idem poslat objednavku a pripravit ziadost na digi - prepis majitela :-) a idem tudovat zakony bo 11 mam pohovor, a musim sa pripravit na test,,,,,,bo podvecer zase pojdeme makat - stale davame obklad do kupelne a este asi po 3 dni bo obkladame pomaly Janko je pedant a treba dost rezat obklad :-) zo spanilecinou zacinas od zakladou ze? uz sa pripravujes na Kubu ?? heh...tak rychlo eti ca ze zachvilu sa budete balit na dovcu :-) obdivujem tvoju vydrz s cvicenim....ja necvicim a nemam vobec celulitidu , mne by sa zislo spevniet lytka bo ich mam pevne :-( uz som aj zacala na ne cvicit a ked som nevidela vysledok tak ma to aj prestalo bavit
@nikuska1987 ja tiez nemam velkmi silnu celulitidu ale ked chodim a mam napnute nohy tak je vidiet, ale uz pomalicky mizne...:)
o chvilku idem k lekarovi na prehliadku, tak sa mi nechce...:/ ale tak aspon budem mat pokoj...:)
a inak nejdeme na tu septembrovu svadbu co sme pozvani...:/, bud budeme mat volno v uk a strazt psa alebo ideme s babou na Ibizu...ani neviem ktoru variantu by som uprednostnila...:D kazdopadne ak budeme mat volno a strazit psa tak si aspon pobehame londyn a blizke casti uk, ak nie tak pobehame na Ibize..takze som sama zvedava...:)
@puffu hlavne ze mizne celula .....aj ja sa lekarom vyhybam na kilometre heh :-) minuly rok ste neboli na ibize ci boli?aspon budete mat vyletik :-) dnes mala segra statnice o 18 ma vysledky tak som zvedava ci urobila :-) ale myslim ze urobila ...na sk teraz kedy pridete ? a na tu operaciu oci ides kedy? :-)