@puffu ahoj moja, ďakujeme veľmi pekne. Aj vám želám veľa lásky, porozumenia, a nech ste taky šťastný ako doteraz. Prišiel o 18. A este dojde v piatok dokončiť, dnes objednal uchyty, ani sklo mu este nenarezali. Tak dúfam, ze v piatok to bude uz kompletné. A v piatok vecer dostahujeme aj postele a este pár veci čo mame v podnájme. Dnes som bola u kožného mi nalepili naplaste na chrbát a do štvrtku s tým musím vydržať,ani osprchovať si to nemôžem,tak ma to znervoznuje. Som zvedava ci mi nejak zareaguje ci mi zistí dáku alergiu. A krásne oslavte aj za nás.
@nikuska1987 fu, tak to ti nezavidim v takych horucavach mat este naplast na chrbte a este pri sprchovani davat pozor aby si to nenamocila...ale tak aspon dufam ze to pomoze a zistia z coho mas tie problemy na rukach..
my tiez zaciname sledovat Tomasa lebo stale chudne...pred mesiacom a pol mal 81-82kg, dnes ma 74kg tak sa tomu uz ideme trochu venovat a zapisovat ci chudnutie bude pokracovat lebo to nie je az zdrave schudnut tolko, ako chodil behavat, ale ziadne diety nedrzi, jedine vysadil chlieb, no a uz ani behavat nechodi a vaha ide dole..ale citi sa dobre a aj normalne je, aj vela...no ked to tak bude pokracovat dalsie 2 tyzdne tak tiez zajde za lekarom lebo tolko schudnut za tak kratky cas je trosku vela nie? a pritom ani nechudne...ja si aj myslim ci to nebude aj tym ze na sr robil na stavbe, vela nejedol, mal nervy s tym majstrov amozo si to ani neuvedomuje a ma vnutorny stres alebo nervozitu atd...to by mohla byt pricina...
@puffu budem sa musiet opatrne sprchnut ale tieto 3 dni musim nejako vydrzat, hlavne nech to splni ucel :-)fuuuha tak to rapidne schudol,,,,,,,,,treba to radsej sledovat ako pises ...ale moze to byt aj stres ........a co jedava miesto chleba? :-) moj Janko ma 69 tiez schudol zo 74, ale to robotou aj tym, ze su horucavy a aj on vela je ale schudol postupne nie tak rapidne ako Tomas ....aj ste uz dnes oslavili? :-)
@nikuska1987 vies co ani nie, vecer dame vinko, tie pernicky co som mu kupila sme uz davno zjedli...:D a to je asi vsetko...
nejedava nic namiesto chleba, na ranajky si dava ovsenu kasu, alebo otruby, na vecer si dava jogurt. ja tiez velmi nejedavam chlieb...mne osobne chuti vsetko aj bez chleba...:D alebo ked mam chut na nieco podobne chlebu tak si dam take tie suchare alebo polystyrenovy chieb..
@puffu tak aspon tak symbolicky pripitkom :-) a celkovo pecivo, alebo rozky tiez nie? :-) to moj jedava chlieb zo vsetkym :-) ani mne niekedy nechuti chlieb niekedy som ho uz az prejedena :-) teraz v lete aj tak nam tolko nechuti jest skor vela pijeme a len jedavame lahke jedla vela ovocia, zeleniny , jogurty :-)
@nikuska1987 ahoj tak nakoniec ma okrem vinka cakali aj kvety a taka mala drobnost do kuchyne od dizajnera ktoreho zbieram..:) a este cokolada..:) dali sme si vinko a popritom opat riesili okna a dvere..:D
My jedavame strasne vela ovocia.. Iba vcera som zjedla 2banany, 3 broskyne, 2 mandarinky a 1 hrusku..:D zjeme tak 1,5kg ovocia denne s tomom..
No inak su zmeny opat u nas..:/ sme chceli dat okna este ked budeme v uk ale svokor sa vyjadril ze radsej nech okna pridu ked budeme doma my ze my vieme co sme objednavali atd a ze buranie sa urobi ked budeme potom v uk.. Ako v pohode len som chcela vidiet nazivo ako to vyzera ked to bude zburane..:/
Aj sme vcera pozerali letenky na vianoce.. Fuuu..ze £600 iba za letenky bez batoziny, potom este taxi na letisko a spat £70
Poslanie batoziny cca£50 a este po nas svojor musi prist a na benzin cca £120 to ked vse spocitam tak 840 co je 1000€ a to kde su este darceky( hoci drobnosti ale aj tak ich treba) potom ked pojdeme von, na benzin atd... A 8 dni.. Strasne drahe letenky.. Ako aj minuly rok nas vysli letenky cca 800€ ale uz to mi bolo vela dat..nie este o 200 viac..
@puffu ahooj jeeej super aspon aj malickost potesi :-) my sme neoslavovli lebo sme neboli polu a moj janko ani nieje taky romantik :-) aj my aj zeleninu a havne v lete ked je toho vela :-) ty koksooo to vas vyjde pekne draho ze 1000 e bez darcekov my nekupujeme na vianoce nic sme sa dohodli medzi sebou rodiny bo by sme skrachovali ln detom sa bude kupovat :-) :-)a teraz co pridete ci zvazujete co s vianocami? ja som dnes bola upratovat a chcela som si do linky ukladat hrnce atd...len som zistila este kopu veci, ktore nedorobil tak som mu spisala 14 bodovy zoznam co ma este dokocit - uz ma fest vytaca stolar a silno zvazujem ze mu uz dalej nebudeme davat robit ostatny nabytok :-)
@nikuska1987 my sme minuly rok tiez vraveli ze nic sa nekupuje, iba rodicom, kazdy ok, super a prisli sme domov a od kazdeho sme podostavali a citila som sa strasne blbo...:/ tak aspon nejake drobnosti ale tiez som zastanca toho ze naco kupovat ved to ked kazdemu mam nieco kupit tak 1. vela to stoji a po 2. vzdy mam nervy lebo neviem co kupit
no uvidime ako s vianocami ale za take peniaze mozeme ist aj na dovcu si oddychnut, uz som pozerala len tak preventivne a 8dni, odchod 22.12. na Cran Canary, alebo Tenerife, alebo Fuereventuru all inclusive za 500-550libier na osobu, a nemusim sa mordovat s darcekami, spat na gauci atd..si viac oddychneme..ale to je zatial iba taky predbezny plan...uvidime co bude..ci nas vobec babka domov pusti...:D, to nam dava kazdy rok ako bonus dovolenku na vianoce 8dni takze cakame kedy to ona spomenie a potom to zacneme riesit...
ved vianoce doma s rodinou si este uzijeme...a ked ma rovnako vyjde dovca doma a dovca pri mori tak asi vyhrava to more, hoci nebude horuco ale tak 22-25stupnov ale urcite by sme si oddychli...
@puffu ved aj my sme od nasich dostali peniaze a teraz neviem ci sme im aj nieco kupili ale sa mi zda ze nie , ale zase ony chapu, ze nemame peniaze navyse ......jasne dobre rozmyslate ked sa vam viac oplati dovca tak nevahajte ...aj my chceme ist niekedy na vianoce pri more a dufam, ze sa nam to podari a sme sa dohodli ze pojdeme cela familia na dovcu cca 17 ludi :-) z toho 4 deti a 13 dospelych mozno ze by nam dali aj zlavu pri tom pocte takze musime setrit hehe... :-) a vianoce s rodinou i budete uzivat ked budete mat deti teraz si uzivajte dovce kym ste sami a nemate zavazky :-) ..
@nikuska1987 keby od rodicov tak sa ani blbo necitim ale dostali sme darceky od vsetkych surodencov a som sa citila neprijemne lebo sme sa dohodli ze si nebudeme nic kupovat a aj tak kupili...:/
ono by to asi vyslo narovnako, bud dovca na sr alebo pri mori ale tak doma to pozname, vianoce si este s rodicmi uzijeme a pokial nie su deti tak preco radsej nepocestovat, ale uz minuly rok som bola dost zhrozena z cien a teraz je to este viac...:/ dame plno penazi a sme iba doma, tak dame mozno rovnako, mozno o trochu menej/viac ale sme pri mori, viac si oddychneme atd...uz aj tomasovi sa zacina tato myslienka pacit...:) tak som zvedava...myslim si ze vianoce baba zacne riesit po nasej dovolenke v oktobri...
@puffu tak to ti verim aj ja by som sa citila neprijemne, ale tak ked ste sa raz na niecom dohodli tak preco dohodu porusili? :-) kokso uz si piseme o vianociach za 4 a pol mesiaca su tu ako rychlo leti ten cas..... :-) na sk by sa nam zislo more aby sa trosku vzduch ochladil bo v chladku 38 a na slnku je 48 stupnov hroooza :-( to teplo ma ubija .......ja som tiez za aby ste isli na dovcu ved kedy inokedy ak nie teraz ked ste bezdetny :-) inak uz som vse pobalila pisala som aj novemu majitelovy bytu ze kedy sa stahuje,,,tak v sobotu :-)
@nikuska1987 tak uz to mate skoro kompletne, myslim stahovanie...a vo vasom byte mate este vela prace? obyvacku uz mate ci davate robit stolarovi?
Vam tie horucavi nezavidim...:/ ja mam rada teplo, ale tak maximum 35stupnov, ked sme sa vracali z chorvatska tak v madarsku bolo 40stupnov a to ked som vysla z auta tak ma hned hodilo naspat do auta...strasny hic...myslim ze to bude kazdy rok takto...a ak sa pamatas tak v aprili hlasili ze nas caka najchladnejsie leto za poslednych 200rokov!!!
@puffu este 2 valke tasky , postele, pracku a tv a sme komplet prestahovany :-) obyvacku nebudeme davat robit teraz, lebo nemame peniaze sme museli vyplatit 600 e stolarovi, 240 elektrikarovy, skoro 300 e nas stali bodovky, vypinace, zasuvky ,,,,,mame 230 e nedoplatok plyn ty kks o drzku s tymi penazmi :-( nevychadza nam to :-( ale neva hlavne ze mame kuchynu a kupelnu na komplet, ze sa tam da byvat :-) pamatam sa este som si povedala ze si nekupim ziadne tricka, tielka na leto, lebo bude zima a predsa som si pokupovala kvoli horucavam ,,,,aj vcera som si kupila kratase :-)
@nikuska1987 u nas by bolo vyhodne kebyze sme isli na vianoce k moru ze nemusim kupovat zimne veci...:D, s peniazmi mi ani nehovor, vsetko take drahe, nam sa iba hruba stavba predrazila o 8000€! ved to je brutal vela penazi, a to sme si mysleli ze uz mame dost dobru rezervu a vidis, vzdy nieco vyskoci s cim clovek nepocita alebo ho to ani nenapadne...aj okna sme mysleli ze na komplet by nam mohli vyjs do 6000€, uz teraz sme na sume cez 7000€ a este treba dokupit neskor parapety a zaluzie...strasne drahe je byvanie...najma aj pozeras aj na kvalitu...radsej robit pomalsie a kvalitne ako sa splasit, urobit vsetko naraz a kazdych 5-6rokov menit lebo to nevydrzi...
my mame nastastie tu vyhodu ze tu v uk nemame skoro ziadne vydavky takze vsetko mozeme posielat na sr, aj v juni ked sme isli spat do Uk tak sme mali na ucte 150€, prave vcera sme poslali peniaze na zalohu za okna a zvysok prinesieme v oktobri na doplatenie..
@puffu je vsetko drahe ved ja viem poznam to :-) u nas tiez trebars kuchyna mala stat 1200 a sa to vysplhalo na skoro 1500 e bez spotrebicov :-) neda sa vsetko ozaj ale tak ako pises radsej pomalsie vd vas nic nenahana nas tlaci tento podnajom a vy aj tak este ostavate v uk takze mate to dobre ze vas nikdo nevyhana :-) aj nasi svagrovci sa ponahlaju pritom maju 1 izbovy byt a su tam 3 lenze svagor jazdi tyzdnovky na kamione tak svagrina je sama takze su len 2 a tiez ponahlaju pritom byt uz dali do realitky na predaj a tiez nemaju dokoncene napr. vobec nemaju kotol a koncom tohoto mesiaca sa stahuju a nechapem prec i to radsej nerobia pomalsie a na komplet ved ten byt je ich :-)
@nikuska1987 ja som zvedava kolko bude stat nasa link, ani nechcem vediet pre istotu...:D, spotrebice uz cca spocitane a vybrate mam ale tak linka bude dlha 3.70m na obidvoch stranach, nechcelaby som aby bola drahsia ako 4000 tak dufam ze sa zmestime
niekedy sa asi clovek pnahla lebo chce nejaku zmenu alebo neviem...ved my co mame tych kamaratov co prerabaju starsi dom tak este ani sadrokarton nemali podavany, vsade spina, sprach a spali na nafukovacke cez vikendy uz od maja...ja som tam bola dnu asi 30min a nedalo sa mi tam vydrzat lebo este take vlhko bolo citit z betonovania, maltu, farby atd...nechapem ako tam dokazu existovat, a pritom 10km od domu maju byt kde byvaju z jeho mamou takze tiez nechapeme kam sa plasia, do konca augusta sa chcu stahovat ale budu bez dveri, bez linky, nedokoncena kupelna...no naco to je dobre nechapem...:D
@puffu no a spotrebice nas vysli 1300 a este chceme kupit mikrovlnku a mycku a kuchyna 1500 cize komplet kuchynska cca 3000 aj vye 3000 e...ved aj tito a tiez s prerabaju svojpomocne svagrina chodi malovat , chce aj sparu davat a poom to tak vyzera ked to je narychlo ani tie stierky co si robili sami niesu take kvalitne a keby si videla tie farby ako kazdemu sa paci cosi ine ale jak v kanarikove...vo wc maju hnedo - zlty obklad, kupelna bielo - cervena , schodiste biele, kamen biely, maju spojenu kuchynu s obyvackou , kuchyna kriklavo zelena, obyvacka seda, a taka vyrazna cervena mierne do oranzova, horne izby zatial biele len jedna zlta a hnedy komin , podlaha biela a dvere interierky bezove proste mna rusia tie farby :-) aj ti vasi znamy ako nechapem :-)
@nikuska1987 my mame v plane kupovat americku chladnicku, mraznicku, mikrovlnku, umyvacku, ruru, digestor, platnu, kavomat, kanvicu, robot...neskor mozno hriankovac a toustovac...a este tomas spekuluje ci nechce aj vinoteku, ale asi ho to prejde kedze som pozerala kolko stoja vstavane a najlacnejsia za 700€ takze ho to prejde urcite...:D, najdrahsia asi bude americka chladnicka, ta stoji 1200-1400€, ostatne priblizne do 500€ okrem tych malych spotrebicov, a asi kupime aj nevstavanu mikrovlnku lebo asi nechcem davat 350€ za vstavanu...to mi pride strasne vela
mna osobne tiez rusia farby, najradsej mam take zemite farby, hoci sa mi zacina pacit kombinacia, hnede az svetlo sive veci a napriklad s nejakymi doplnkami nejakej farby, uvazovala som ze spalna by bola taka ze biele steny, postel biela, podlaha asi nejaka tmavsia, tapeta by bola nejaka hnedozlata a do toho dat napriklad kozmeticku stolicku zltu a aj vankuse na gauci zlte(v splani pred postelou bude sedacka) a taktiez byobliecky boli napriklad bielozlate, alebo bielo zlte atd...alebo iba take kremovozlte...
@puffu ahoj moja, tak tiez si pekne zacvakate za kuchynku vybavu :-) .....ale tak ked to treba a ked si postupne pokupujete. :-) vsetko potrebne veci :-) aj mne sa zda 350 e za vstavanu mkrovlnku velmi vela :-) my mame vsetky izby biele,,,,,,,a dvere , podlahy, hnede a doplnky by sa mi pacilo ladit do cyklamenova, alebo fialova nieco vyrazne :-) lenze Janko chce strieborne a o podla mna az tak nezvyrazni no uvidime ako sa nakoniec dohodneme,,,,,tak dnes sa stahujeme, len co ma serie ze akurat ked sa stahujeme uz od rana isiel robit svokrovcom plot a poobede ide robit svagrovy stierku ...ja este doupratujem tento podnajom,,,,,bo dojde kamarat s frajerkou a ti sa sem pomaly zacnu stahovat a vecer si vezmeme uz len postele, tv a pracku ,,,,ostatne veci sme uz ponosili do bytu, :-)
@nikuska1987 uz to chces mat vsetko z krku co? U vas tiez kazdy preraba? Myslim svokrovci, svagrovci atd..:) my sa tiez smejeme lebo aj so svadbou bolo tak ze mi sme zacali sprvy riesit a svagrina nas predbehla a taktiez dom a nakoniec sme obaja zacali s vykopmi ten isty den...:D.. Ale oni by sa uz mali stahovat aspon tak vraveli ale mam taky pocit ze sami nevedia.. Ja sa ani svagrine necudujem lebo ona ma ist sama s malym do rakuska do domu, jej muz ostane tu lebo praca a firma a ze bude chodit za nimi v sobotu rano a v nedelu vecer naspat do tv..:D ved co je to za zivot toto? Urobi si dieta a potom nech sa ona stara a ja pridem na 2 dni za vami..no ale tak ona to tak velmi nechce tak som sama zvedava ako sa nakoniec rozhodnu.. Ale tak v podstate mi to je jedno.. Ved kazdysi je strojcom vlastneho stastia
@puffu hej dnes som este cely den na starom byte s kamaratovou priatelkou, lebo on beha stahuje a su spolu len 2 mesiace tak som s nou nech tu nieje sama,zajtra ma caka uz na novom kopec roboty janko dojde domov za nejake 2 hodky tak potom prestahujeme tie postele a pracku a tv a ideme go home :-) ano vsetci a stahujeme prerabame ako koniec sveta :-( ale tak pomahame si .......aj ja obdivujem ze to tak mienia urobit ona sama s dietatom v rakusku a jej muz tu na sk :-) ale tak ked im to tak vyhovuje tak nech skusia :-)
@nikuska1987 iba 2 mesiace a uz si ju stahuje k sebe?.. Sice aj my s tomasom sme spolu zili od zaciatku, ale tak veci nemal u mna vsetky a chodil na tyzdnovky a vikend bol u nas alebo 10dni a 4 sni doma tak sa to ani velmi neda pocitat...:D
Nooo inak sme sa rozhodli, ja som to navrhla lebo tomasovi to bolo jedno a chcel to robit lebo som to chcela ja.. Tie vysuvasie terasove dvere, nakoniec som navrhla nech dame iba klasicke balkonove, usetrime kopec penazi a hoci som posuvne stale na terasu chcela tak za obyc balkonove dame max 600€ a za rie posuvne 2000€ a aj tam budu vertikalne zaluzie aj tak nebudem tie dvere vidiet..za tie zvysne peniaze mozem mat plno inych vec alebo nabytok na terasu atd..takze take zmeny u nas.. V podstate mi to ani velmi nevadi co som az sama prekvapena...:D
@puffu ahoj, hej po 2 mesiacoch,, ale on robi na kamione ona v blave tu budu byvat mozno 2 vikendy v mesiaci :-) ale aj tak sa mi to zda nejake urychlene :-) tak to je zmena, ale tak ked ti to nevadi a vies ze za tie peniazky si kupis cosi insie ...kolko to mate izbovy dom sak ani neviem heh :-) no my uz od nedele byvame,,,,,,pomaly postupne upratujeme a kazdym dnom to mame utulnejsie a popritom vybavujeme aj ine veci :-) dnes sme boli pozret v stavebninach obklad medzi kuchynu tak musime cosi vybrat velmi malo chodim na net viacmenej ani nechodim, lebo nato nemam cas od nedele som tu prvykrat sme tu mali stale niekoho, my sme neboli doma a upratujem, varim nestiham :-)
@nikuska1987 tak to ti verim ze nic nestihas...
my sme nakoniec dali este okna s thermomodulom, zmenili sme nejake okna a aj dvere a madlo...:D a cena je necelych 6000€, chceme dat aj montaz na pasky lenze pytaju 720€ za toto tak sme vcera kupili tie pasky cez net, este treba kupit lepidlo a vyjde nas to cca 400€ a urobi to tomas potom ked dorobia okna..aspon cizi usetrene, kebyze davame tie posuvne dvere tak by to bolo o 1400€viac...:/ a inak sme to vymysleli tak ze svokor teraz dopmuruje take stlpiky, cize nepojdu 3blany po 90cm na tu terasu ale pjde 60cm, stplik, 100cm stplik a opat 60cm okno...a budu 240cm dlhe cize skoro az po strop...:)
my mame v podstate 5 izieb(obyvka, spalna, 2xdetska a hostovska) ale este 4 satniky, 1komora pod schodami, 2 kupelne, kuchyna a technicka miestnost...az sa bojim kolko nas vyjdu dvere do domu...:D
@puffu sme obaja doma Janko mal uraz tak je pn - bol vokrovcom montovat okna a urobil si reznu ranu mu o zasivali v nemocnici v sobotu vecer na 7 stehov a v pondelok sme behali po doktoroch jeho obvodak a chirurg tak teraz vsade chodime spolu, som jeho lava ruka, pomaham mu s prezliekanim, kupanim, bo ma obviazanu ruku a este musim varit, upratovat atd....tak tiez menite, riesite, planujete :-) mate ozaj velky domisko :-) :-) bude vela upratovania hehe :-) ale sak ste mlady a na kazdom doe je vela roboty ci mas 3 izbak alebo 5 izbak :-)
@nikuska1987 tak mu zelam skore uzdravenie...fuu 7stehov je dost...:/
ja sa nejako upratovania nebojim kedze tam nebudeme mat skoro ziaden polickovy nabytok, v predsieni bude iba stolik, v botniku budu topanky a vetrovky a takyzatahovaci system takze s prachom tam vela roboty nebude, v kupelni iba sprcha, wc a umyvadlo, kotolna je na pracku, susicku a boiler, v obyvke bude iba sedacka, stolicka, stolik, krb,tv a kniznica takze tam sa bude jedine usadzat prach a kuchyna je iba linka a stolik a stolicky...proste prave preto mame tie satniky aby sme nemali zbytocne skrine na ktore sada pracha rekuperacia vraj aj redukuje prach v miestostiach kedze sa neotvaraju okna...tak som zvedava...:D
najhorsie bude asi umyvanie oknien a umyvanie podlahy...toto zaberie asi najviac prace ale o prach sa nebojim lebo nema kde velmi ist iba ak na podlahu...
@puffu dakujeme :-) chvlabohu ze s tym nema ziadne komplikacie a v stredu ide na vyber stehov ........ved aj my to chceme zariadit co najjednoduchsie a najpraktickejsie ja nebudem behat cele dni len s prachoukou a mopom kde sme heh :-) umyvanie okien ma kedysi bavilo ale uz nie a podlahy tiez ma nebavia ale ked musim :-) a uz sa teim na mycku, lebo ani riad ma nebavi umyvat a mam problemy s jarou :-) dnes musim ist do skoly zaniest pracu co som mala napisat s praxe sa mi taaak nechce mam kramy a este aj riadnu svalovicu, tak dnes mam free, ved od soboty od rana do vecera sme tale makali a uz mam toho dost :-(
@nikuska1987 tak si uzivaj oddych...a ako bonus je aj janko doma tak to mas super...:) my sme uz vcera poslali zalohu na okna, dnes alebo zajtra ich pride majitel firmi este premerat...ale super ze sme sa konecne pohli...inak 7tyzdnov sme vyberali okna...:D no katastrofa...:D no mozno stihneme aj to buranie zrealizovat ked budeme doma, bolo by to super lebo hned budeme zrovnavat pozemok a lepsie ked by sme to videli ze co a ako lebo by sme mohli nieco pomenit ked tam uz bager bude..lepsie ako ho potom volat opat..no ale tak ked nestihneme tak nevadi...zbura sa o tyzden neskor...
@puffu uzivam len co z toho ked ma boli brucho z kramov som si dala teraz panadol bo ma to znervoznuje ....waaaj nenavidim kramy :-( :-( tak to ti verim zee katastrofa so vsetkym je robota a ked chcete mat aj kvalitu aj rozumnu cenu sa necudujem :-) ozaj a ty co do tej skoly ides ci ako si sa rozhodla? :-)
@nikuska1987 este skusim tak o mesiac napisat do Ba, lebo do presova kde som chcela ist najviac maju prednasky kazdy piatok a sobotu...:/ a nerobia individualny program takze uvidim ako to bude v Ba ale radaby som zacala...no uvidime...v presove bolo super to ze som si mohla urobit 2 obory naraz, aj normalne ucitelstvo a aj ucitelstvo pre osobitne deti, deti s traumou atd...cize by som mala lepsie moznosti v buducnosti...v Bratislave sa da bud iba normalne ucitelstvo alebo iba specialne ucitelstvo...:/