Posvadobna diskusia- august 2011

Zobraz úvodný príspevok
Dufam ze toto uz adminovi vadit nebude...:)
Odpovedať
@puffu aha no skus napisat co ti odpisu :-) :-) popripade by si si mohla skolu dokoncit ked sa vratite na sk :-) ak tu teda ostanete natrvalo byvat :-)
Odpovedať
@nikuska1987 ano, ja som chcela tak to riesit ze prvy, druhy rocnik by som riesila z uk a potom by som uz ostatne bola normalne na sr lenze neviem, uvidime, zase uz teraz mam 25, ak v uk planujeme ostat 2-3 roky tak potom uz budemat okolo 28, hoci by som bola cca 3-4roky na materskej ta to si skolu kludne mozem urobit aj vtedy len neviem ci nebudem stara krava na take potom...:D
Odpovedať
@puffu jasne da sa aj popri materskej ....nebola by si stara - vies kolko ludi po 30 si robi skolu? poznam aj jednu pani ktora si skolu robila po 50 :-) :-) :-) ved aj tvoj ocino si robil skolu neskor a vidis zvladol :-) tak zvladnes aj ty :-)
Odpovedať
@nikuska1987 tak to ano, to mas pravdu...nebude sa dat inak tak budem robit popri materskej...aj sestra teraz konci, v maji nebola, tak teraz ma v septembri ale akosi sa jej opat nechce do toho pustit...strasne...nechapem ze to nechce dokopat aby to mala z krku...
Odpovedať
@puffu obdivujem ju aj ja preco to zbytocne natahuje ved cim skor to bude mat s krku tym lepsie pre nu a moze sa lepsie uplatnit v praxi a obzvlast ked je v blave :-) my zvazujeme ze by sme sa v buducnosti prestahovalii smerom blizsie na zapad, kde je nizsia nezamestnanost, lebo v nasom okrese je 14 percentna, ale uvidime co este bude mame nejake vizie do buducna ak sa podari uz ich len zrealiizovat :-)
Odpovedať
@nikuska1987 tak to ano, nechapem ju.. Ona je celkovo taka ivna.. Nechce robit v bare ani v kaviarni ale inu robotu nikdy nehlada.. Proste nechapem jej logiku..:/ ale tak mohla by sa uz normalne uplatnit ved o chvilu ma uz 27r.. Tak som zvedava ako to s nou dopadne.. Ladsia sestra si nedavno kupila motorku, este vodicak jej treba urobit ..a mala dobru pracu, robilazdravotnu asistentku v jednom ustave pre starych a celkom sa jej ta robota pacila, bola tam 3 mesiace na absolvenskej a potom jej vraveli ze dostane zmluvu a 3 mesiace tam robila cez zmluvy a bez absolvenskej lebo vzdy sa na nieco vyhovarali tak potom povedala ze bud jej uz daju tu zmluvu alebo uz nepride.. Tak sa jej necudujem lebo robit niekde kde nemas ani zaruku ci vobec dostanes zaplatene..:/ a teraz pomaha v jednej krcmicke ked treba tak pribehne..
Odpovedať
@puffu tak ty mas so sestier taky najusporiadanejsi zivot , mas stalu pracu, manzela , staviate domcek :-) :-) ale sak aj segry sa casom usadia :-) mna zase stve ze moja mladsia segra vobec nechodi na ziadne brigady, nenaberie ziadne skusenosti a pritom ma 22 rokov a nikdy nebola na ziadnej brigade :-) ale sak ked nasi jej nato nepovedia nic tak ja sa nestaram ale ma o stve ...je mlada, makat vie tak co si nejde privyrobit ja v jej veku som mala uz kolko pracovnych skusenosti co som chodila po brigadach :-) :-) dobre ani ja nemozem najist pracu momentalne som ani nemala ca hladat, lebo janko chodi do prace a ja som riesila prerabku, domacnost, stahovanie atd....ale uz musim daco najist bo penaaze treba :-) :-)
Odpovedať
@nikuska1987 tak ta mladsia ma v podstate este cas na realizaciu, ma 20r a tej starsej sa cudujem preco neskusa ked je mlada a ma teraz najvacsie sance ale ona radsej bude robit casnicku.. Ako nepoviem keby robila niekde v normalnom hoteli atd, sice teraz robi v kaviarni ale aj tak ziaden pracovny postup nic.. Ale ona sa asi boji novych veci a zodpovednosti..;/ ale tak mna to velmi netrapi ze co robia akurat ma trapi co ja a tomas.. Ved kazdy si je strojcom vlastneho stastia..
Odpovedať
@puffu ved vy to mate jasne este chcete byt v uk a potom sa vratit na sk, ani mna netrapia ostatni pretoze nemam cas rozmyslat nad zivotom inych a nad ich problemami ...ked treba pomoct niekomu tak sme ochotni , ale inak neriesime - mame svoje starosti aj povinnosti :-) :-) inak kolko sa da tolko uz mame upratane :-) vcera sme si dali robit do izby policku bo tam mame taky murovany maly satnik, aby som mala kde handry poukladat :-) cca na vyjde na 70 e co je priatelna cena a potupne budeme davat dorabat dalsie a dalsie veci :-)
Odpovedať
@nikuska1987 ahoj, dnes som tu cely den nebola..babka bola na zbierke tak som isla tomasovi robit spolocnost, zvierka bola v takom priemyselnom parku a mali tam onchody s nabytkom, taniermi, svetlami atd tak sme popozerali apekne veci tam mali a taniere presne k mojim salkam..no krasne.. Musim sporit a potom kupim...:D Tak to je super ze budes mat policku na veci, zatial bude detska sluzit ako satnik..:)
Odpovedať
@puffu Ahoj, tak ste sa nenudili, aspon ste si popozerali a povyberali:-) ja cakam na svagrovcou bo mame ist na veceru ku svokrovcom, janko je u nich uz od rána tak som sama doma, ja dnes celý deň som bola buď na nete, alebo som spala uz som bola tak fyzicky vyčerpaná....balenie,upratovanie,majstry,sťahovanie....odkedy sme prestahovany kazdy deň je niekto u nás nasackovany nič iné nerobím, len varím kávičky a upratujem po hostoch.zajtra ráno ideme do kostola a potom ku našim na obed. Tak mám free víkend hh
Odpovedať
@nikuska1987 tie navstevy ti nezavidim...:/ aspon ked som bola sama doma este na sr ked odisli nasi tak vzdy chodil kazdy k nam na kavu, cigu atd a to si ani clovek nemoze pospat, poupratovat na klude nic...a ked sm nedvihala tel alebo neotvarala tak som mala potom vycitky svedomia tak som vacsinou otvarala stale...:D ale myslim si ze v dome nas to nastastie cakat nebude, kedze vokrovci tam su teraz skoro stale a vdia to dianie, nasi su prec, segri tiez a kamarati maju kazdy svoje takz epridu raz a to uplne staci si myslim...:D no a u Tomasovej rodine sa chodi potom na navstevy ked sa narodi dieta...to som bola uplne prekvapena z toho...ze sesternice mamine, alebo tety atd...:D taky zvlastny zvyk...
Odpovedať
@puffu je to zle lebo potom mi stoji robota :-) :-) uz sa tesim na mycku aspon nebudem musiet stale umyvat riad :-) my tiez otavarame....lebo to vidno ze je clovek doma hehe......budete mat navstev aspon zo zaciatku, lebo ludia su zvedavy a urcite vas dojdu pozret ako byvat ...ako navstevy su fajn, len ked je toho vel tak je to potom az otravne a lezie to na nervy,,,inak co dnes dobreho varis? porad daky fajn recept, bo neviem co varit,,,,,,janko siel k rodicom este pomoct dorobit plot tak sa naobeduje u nich, tak dnes nevarim, ale co na zajtra? som rozmyslala paradajkovu polievku z cerstvych paradajok a tie cestoviny s krevetami, od teba :-) :-)
Odpovedať
@nikuska1987 dnes idem varit zemiaky nakyslo s fasirkou, zajtra idem robit zivansku v rure, v stredu bravcove medajlonky s kyslou kapustou, stvrtok tie spagety s krevetami a v piatok kuracie steaky...:D inak velmi dobre a rychlo jedlo je: nakrajas kuracie prsia na take dlhe rezance(taky cinsky styl)...das ich do nadoby, rozmyjes tam jedno vajicko, cas trosku palivej chilly, c.papriku, sol, korenie a nechas odstat aspon 20min, potom na troske oleja a na dobre rozohriatej panvici zprudka osmazis a je to...mozes urobit aj s ryzou alebo zo zemiakmi...nam to velmichuti a jeme to skoro stale na veceru...:D
Odpovedať
@puffu tie kuracie steaky mozes mi napisat prosim ta recept? mam kuracie prsia v mrazaku .....dakujem za recept, sak vies ako ja nerada varim, preto i hladam recept s jednoduchou a rychlou pripravou nemam rada jedla, ktore sa varia dlho a este tato platna elektricka mi vari pomalsie ako plynva darmo plyn je plyn ...len nam sa pacila ta sklokeramicka doska :-) :-) :-) ale sak uz sme sa skamaratili s platnou :-)
Odpovedať
@puffu inak mas moj obdiv aka si sikovna vo vareni vzdy si rada pozeram tvoje foto ked nieco uvaris a pridas sem a paci sa mi ze nevarim klasicke slovenske jedla, ale pouzivas modernu kuchynu a moderne prisady :-) :-) :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@nikuska1987 tak ja varim podla toho co mame v chladnicke...:D, no a tie kuracie steaky mozes bud urobit iba klasicky, iba sol, cierne korenie, sprudka osmahnes na panvici a das zapiect do rury, alebo ich mozes urobit nasladko, iba trosku osolic, okorenis a ked ich das zapiect do rury tak pridas trosku medu, alebo potom mozes este urobit kuracie steaky so sampinonmi, tak isto kuracie osmahnes, das do zapekacej misky, potom osmazis cibulu, sampinony, pridas c.papriku, horcicu, kludne trochu pretlaku ak mas doma, trosku masla, podlejes vodou a asi bude treba trochu zakustit zasmazkou a potom omacku nalejes na kuracie steaky a zapecies v rure... alebo potom su este dobre original steaky..na troske oleja a dobre rozohriatej panvici zprudka opekas kuracie prsia z oboch stran, maso pred tym okorenis a osolis, a zakazdym ked maso otacas tak ho potri troskou masla a prejdi po mäse cesnakom, takto to opakujes aspon 2krat z kazdej strany a ked sa ti vidi ze maso este nie je tak ho daj do rury na 10min a bude urcite...a mne taketo kuracie steaky chutia velmi so spenatom...tiez mas to hotove za 5min, iba pokrajas spenat, pridas 1strucik cesnaku(kludne pouzi aj ten co ti zvysik pri steakoch) a daj 1-2 lyzice kyslej smotany, sol a cierne korenie, povar strosku nech smotana shustne a mas to...:) a k tomu nejake zemiaky...
Odpovedať
@puffu vsetky recepty od teba kopirujem a ukladam :-) :-) dakujem sikulka si :-) este mam aj taky problem ze ked sa prestahujem do noveho mne nechuti jest ..a to iste som mala aj minule, ked sme sa stahovali do podnamu proste prve 2-3 tyzdne mi nechutilo a teraz zase nie tak ani moc nejem ani nevarim :-) :-) Tomas ti aj pomaha s varenim? vo Janko vobec ten sa pride do kuchyne len najest :-)
Odpovedať
@nikuska1987 Tomas nema problem s varenim, ked som mimo ze idem do mesta tak vari on, ale povacsine varim ja, posledne 2-3 tyzdne varim dost casto 3jedla denne, ale najcastejsie 2, tie varim skoro kazdy den, ale na veceru mame uz iba chilly kuracie prsia a to je za par min hotove... ale inak tomas najcastejsie umyva riad ked varim lebo spotrebujem vela riadu najme aj varim 2 jedna naraz...:D mne kedys nechutilo keds tpred cestovanim tak 1 tyzden, ale uz ma to preslo, zvykla som si a celkovo ked je leto tak nejeme vela lebo to sa cloveku velmi nechce...
Odpovedať
@puffu tak uper ze vari, alebo umyva riad to Janko ani nevari radsej bude hladny a ani neumyva riad - zle som si ho naucila :-( ale sak ked budu peniazky kupime mycku to dost pomoze...ja som si zvykla varit tak, ze pouzivam co namenej riadu aby som mala toho umyvania co najmenej popripade si umyvam priebezne s varenim :-) inak si ma inspirovala na veceru urobim tie spagety s krevetami a zajtra tie kuracie prsia a tu paradajkovu polievku bo mame tolko paradajok a mama mi vravela ze nech urobim leco - ani to nelubime jedna vec, ani neviem zavarat druha vec :-)
Odpovedať
@nikuska1987 ja sa nemozem stazovat pri domacich pracach, tomas aj povysava, aj vie navarit, aj umyje riad, aj prach poutiera ak je treba, nema problem pozehlit..ako nikdy som ho k tomu netlacila ale on je tak odmala nauceny ze pomaha kedze so vsetkym pomahal mame kedze jeho oco kedysi strasne pil a nestaral sa o nich tak on ako najstarsi pomahal so vsetkym a to mu ostalo aj doteraz...ale je to super kedze nechapem preco by iba zena mala byt otrokom domacnosti...nepoviem ked je da ze ma cas ale ked robi a chodi do prace rovnako ako muz tak on pride s prace domov vylozi nohy a zena nech dalsie 2-3 hodiny skace hore dole po byte, upratuje,vari veceru a este sa postara aj o deti?...no urcite ...hoci pomaha iba 20% aj tak je to lepsie ako nic...ale mal by pomahat...proste uz davno nie je to ako kedysi ze zena je ta co riadi domacnost..
Odpovedať
@puffu ved aj Janko vie uvarit, pozehlit, upratat len ma taku vychovu zensku robotu ma robit zena a muzsku muz a sa toho drzi - ach ta stara skola tak ho tata vychoval :-( ale zase opravy vsetko, porobi aj byt stierky, chodi na fusky popri praci takze on viacmenej financne zabezpecuje rodinu a ja zase sa staram o domacnost pripadne vybavovacky - mame to tak podelene :-) :-) ale sem tam by mohol pomoct aspon s varenim ......ved aj ja som za rovnopravnost muzov a zien ci v sukromnom, alebo pracovnom zivote neuznavam muzske a zenske prace, ale respektujem ze ked neracujem tak aspon doma makam :-)
Odpovedať
@nikuska1987 no ved to, teraz ked si dma tak sa to od tena aj ocakava ze vsetko tahas doma, nebudes predsa este otravovat chlapa ktory pride po 8-10h v praci unaveny domov aby zacal zehlit alebo upratovat..ale ked su obaja rovnako zamestnani tak preco by mala byt iba zena ta ktora doma vsetko taha?ved to sa ani neda podla mna..prides s prace a ides domov do dalsej...muz by mal aspon trosku pridatruku k dielu..napriklad svagor svoje vlastne dieta ani neprebali, ani nepokocikuje a dokonca ani nezoberie na ruky! ved to je co sa lasku a starostlivost? ze to zena ma robit a on si beha po kavickach a po vonku ...by som nechcela takeo chlapa ani za miion eur...:D
Odpovedať
@puffu jasne ved aj ja to tak beriem :-) tak zdielam tvoj nazor ved je to aj jeho dieta a obdivujem svagrinu ze mu to toleruje ved ked to robi teraz, tak to bude aj pri druhom dietati a svagrina chuda sa bude moct aj zblanit :-) ale sak jak si ho naucila tak bude mat z lahkeho sa na tazke horsie zvyka :-) uz ma rok ten ich malicky? :-)
Odpovedať
@nikuska1987 v novembri bude mat rok...oni maju celkovo taky velmi zvlastny vztah...ja by som taky urcite nechcela..proste nic nie je ich spolocne, vsetko je iba jeho, ked nieco kupuju malemu tak ona nepovie ze kupili sme kocik malemu ale ze miso kupil kocik pre maleho...taktiez so svadbou o bolo tak ze on povedal kedy, dal jej limit na saty, na vyzdobu, pritom na alkohole si on dal zalezat lebo to je to co ludia vidia najviac, taktiez stym domov v rakusku on prisiel ze idu stavat atd..vsetko je v jeho rukach a rozhodnutiach, ona sa iba prisposobuje, aj s dovolenkami je to tak...ked zahlasi ze idu tak idu...take cudne manzelstvo, inak sa aj tomasova mama vyjadrila ze nevie c oni budu spolu stastni, ze dufa ze ano ale zeby sa nechcela dozit toho ze urobi deti a necha ju tak s holou ritou...uver a dom v ktorom teraz byvaju je iba jeho kdze ho mal este pred manzelstvom, auta maju na firmu takze to tiez nie je ich spolocne a ten dom co teraz staviaju tak neviem ci je na oboch ci iba na neho...ale nechcela by som byt v jej kozi...ved to nema nic v zivote iste...ani do nicoho nehovorit len sa prisposobovat...ale robi aj svagina so seba ze co som to som..taku primadonu..ked isli teraz do chorvatska tak sa vyjadrila ale my nejdeme do obyvajneho hotela my ideme do luxusneho..:D a 3 hvezdicky mal...:D proste nemam rada take ked sa niekto vyvysuje a pritom to ani tak nie je..
Odpovedať
@puffu to by som nechcela ani ja mat takeho manzela, aby on vsetko rozkazoval, vyberal ...my mame tiez v rodine vseliake typy ludi jedna svagrina napr. jej muz jazdi na kamione je cely tyzden prec a ona sa doma nudi ma doma 7 mesacneho chlapceka a raz ide ku svokrovcom raz k jednej svagrine, k druhej, k nam a vsade sa naje vydrzi byt u jednej svagriny aj 7 hodin denne a takto usetri a potom sa vytahuje ze na stravu tyzdenne minie 11 e a my minieme okolo 50 ked sme 2 a stravujeme sa doma a tym aj usetri peniaze a jej muz o tom vobec nevie ze sa chodi takto prestravovat k jeho surodencom a je strasne lakoma a vypocitava...ale tak kazdy sme nejaky a mame aj dobre aj zle vlastnosti len co je moc to je moc a moj Janko je priamociary on jej povie vzdy co si mysli a k nam nechodi sama ked je on doma , lebo sa ho boji :-) :-)
Odpovedať
@nikuska1987 tak mate tiez..:D ale tak ako poses vsetci sme nejaki..aj prave teraz dotelefonoval tomas s mamou tak bola trosku aj smutna a nahnevana na svagrinu co ma dieta.. Jeden ich spolocnik chlada uz 4 mesiace predavacku do predajne a oni o tom vedeli a vedia ze mama hlada pracu a pritom sa mohli za nu prihovorit, dnes sa to dozvedel oco ze tamten hlada predavacku tak hned volal mame ci by isla a preco jej jana( svagrina) o tom nepovedala.. Samozrejme svagrina bola u mami lebo tam je od rana do vecera tak sa zatvarila tak kyslo ze ked pojde mama do prace tak kto jej bude strazit maleho a kde bude chodit? Chapes? To uz je aky egoizmus a pritom vraj v septembri sa stahuju.. No nechapeme s romasom ze su raki vypocitavi..inak asi aj cakaju nejake peniaze od mami lebo mala dedicske 6000€ a ze stale do nej podpichuju ze ved si dedila, mas peniaze, minule ze jana vravela ze mohla by som vyhrat aspon2-3tisic aby sme uz konecne dokoncili dom..:D no stasne.. Aj ked sme boli doma tak sa mi svokra stazovala ze vzdy ju vola na nakup, a potom povie ze nema prniaze nech ona zaplati a pozom jej vrati a ze nikdy nic nevratila a pritom svokra je bez prace uz zopar rokov a oni maju auto za 60.000€ tak asi az tak chudobou nezrpia.. No hrozne.. Nepochopim takych ludi..:/
Odpovedať
@puffu ty kokso tak to nepochopim ani ja ako keby ste nevedeli ze peniaze maju a pritom sa tak spravaju .....a chuda svokra ta sa snazi pomaha jej ako vie tak by jej mohla byt troku vdacna...to mas tak cim viac cloveku pomahas tym ten clovek si to nevazi mame aj my v rodine take pripady , al ja sa drzim toho hesla "" kazdemu sa raz vsetko vrati ci uz v dobrom, alebo v zlom' a velakrat sa mi to potvrdilo na kazdeho raz pride.....joooj u nas dnes prsi a to som chcela poumyvat okna :-) :-) dnes idem obit recept od teba ten cinsky styl kuracich prs :-)
Odpovedať
@nikuska1987 ved prave..ako ked su egoisti tak neriesim kebyze nejdu prec ale v septembri sa stahuju, inak pozvali svokrovcov 13.septembra na kolaudacnu party, ze pridu v piatok vecer a oni celu sobotu idu prec...:D neviem ako si to predstavuju ze svokrovci budu behat 700km na nasom aute zakazdym ked si zapiskaju alebo co... inak ako dopadlo to kuracie? hmm? chutilo? vcera sme mali strasne narocny den, som behala od rana az do vecera, sme najprv upratovali, potom som varila, potom baba nevedela co so sebou tak som ju vozila po byte na voziku hore dole..:D no hruuza...:D
Odpovedať
@puffu v každej rodine sa nájdu take prípady, len to človeka štve, ked ti jednotlivci využívajú ľudí vo svoj prospech. Ja som tam asi dala malo tych prísad, lebo to nemalo nejakú výraznú chuť, nabudúce to viac musím poklorenit, ale zjedli sme este nám aj na dnes ostalo. Heh tak babka vás cvičí podľa toho čo pises, sa asi nudí tak vás zamestnáva naplno.mna zajtra čakajú okná, lebo nám v piatok maju prist zaluzky, tak budeme montovať.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?