@nikuska1987 my teraz rozkreslujeme elektriku a rozmyslame co a ako s nabytkom atd a vyzera o tak ze ideme trosku murovat aby bolo miesto pre ten krb co chceme pod tv...
aj dnes by chcel tomas este volat tu firmu co nam ide robit okna lebo sme minuly utorok posielali zalohu, vo stvrtok bol premerat a neozval sa tak nevieme co sa deje, ci zadal objednavku do vyroby alebo nie ci co..sa mohol ozvat aspon ze co a ako...no ale tak asi taky ma pristup kazdy na sr...:/
@puffu len si to dobre rozkreslite, aby ste nedopadli ako my ......museli sme cca 5 cm fasády búrať a teraz nám to vidno som zvedava čím to janko prekryje, ale vymyslí cosi našťastie to nieje tak vidno bo to máme pri dverovychzarubnach........takýto postoj ma tuším kazdy na sk. Pisem ti z mobilu a stale mi preskakuje klavesnica, preto ten kratší text.
@nikuska1987 prave preto zvazujeme kam pojde nabytok atd.. Inak ak ste davali kamen do interieru tak ste ho davali na omietku? Alebo sa moze nalepit priamo na tehlu? Lebo som tak uvazovala ked omietky stoja 8€/m2 tak ked chcem dat mozno na 50m2 kamen tak to usetrim pekny peniaz na onietkach ci ich treba vobec davat robit a potom nasledne zakryvat kamenom.. Vy ste ako robili?
@puffu dobre robíte ze si to takto dopredu plánujete.s tým kameňom som sa pýtala janka a povedal, ze môžete Ho lepiť aj na tehly, ale ze sa to horšie robí a my sme to lepili na hrubú kozovku, lebo sme kozovali celý byt .pokiaľ by sa dalo nárok ušetriť tak by bolo super. To vám bude robiť firma ci sami?
@nikuska1987 obklad sami, nebudeme zbytocne platit, mozno do byvk a kupelne na obklad dame pokryvaca ale strasne drahy su, beu od 12€ a ked si k tomu pripocitam este cenu dlazby/obkladu tak to vyjde strasne vela...do obyvky a kupelni planujeme kupit drahsi obklad a podlahu takze to dame urobit ale do ostanych nie, na vrchne poschodie okrem kupelne a chodby pojde plavajuca take to ide rychlo...uz aj hladame partiu na garaz tak sa nam uz ozyvaju ludia a musime si ich v oktobri obehat a dohodnut sa s jednou partiou...
@puffu pokiaľ si viete, tak si urobte sami čo sa dá aj na tom ušetríte kopec peňazí....to berú 12 e za m2?.my samy sme koľko ušetrili....sme si urobili vsetko svojpomocne okrem plynu, vody, kúrenia a stolarskych prác. Ja uz mam uvarené , vypijem kávu a pôjdem umývať tie okná, poobede ma prist kamoska na kolaudaciu, bo od 1.9. ide robiť do Uk.
@nikuska1987 strasne vela to stoji...tomas zvazuje ze vyskusa v kotolni a uvidi ako mu to pojde , podlahy by mali byt rovne tak mozno by to nebol az taky problem, aj moj bratranec je pokryvac len byva 100km od tv tak neviem ci ho budem platis pre obklad k nam...
inak uz mame termin zakladania okien...:) 3.10 pridu robit okna a dvere...konecne...
aj teraz ked budeme doma tak mame 2 stavebne sporenia a uvazujeme nad jednou vecou, tomasovi konci zmluva o rok, cize musi bud vybrat uver alebo zrusit no a rozmyslame ze tie peniaze dame na moju stavebku, tym padom tam budeme mat viac ako polovicu cielovej sumy, zvysok zoberieme uver + si cosi dosporime a asi kupime 2iz byt a dame do pojnajmu...povodne sme chceli kupit byt v kosiciach ale strasne vela penazi, tak uvazujeme nad He, Mi a Tv...v tv su byty najlacnesjie ale tak uvidime ako to bude s podnajmom atd, co som zistovala tak vraj je dost dopyt po podnajmoch..chceme sa trosku zabezpecit na starobu tak dufam ze nam to tak vyjde...niesme si uplne isti ako to so stavebkou funguje takze preto ideme zistit co a ako...
@puffu aaale tak si myslím, ze mu to pôjde veď je šikovný natrenuje si na pivnici a v dome nahodi obklad ľavou zadnou hh.....pokiaľ máte zistené, ze podnajmy idú tak skúste to s tým 2 izbacikom poriesit. Veď ľahko ho môžete predať. Svagrina tiež kúpili 2 izbak tam kde sme bývalí my za 10 000 ďalších 15 doňho investovali, bývalí sme tam my platili podnájom a teraz Ho predala za 35 000 tak sa jej to oplatilo heh.
@nikuska1987 tak to predala velmi dobre..:) v tv idu 1.5iz byty tak za 25tis v povodnom stave, v he tak od 27tis ale teraz na stavebke mame cca 10tis, ja mam stavebku na 17tis a keby sme este prisporili tak by sa aj dalo..uvidime.. Chceme sa ist informovat co aako.. V tv sa nahodzuje 100€ navyse a v he tak od 120€ navyse tak uvidime aj podla bytu ktorx by sme nasli..v tv by bola vyhoda ze keby bolo nieco tak svokrovci skor odbehnu, v he mam mlafsiu sestru tak sice aj tam by sa dalo.. He ma o 10tis viac pbyvatelov ako tv tak z toho dovodu by sme isli skor do he..
@puffu aj ja by som skor riešila he sice zaplatíš viac za kúpu bytu, ale máš tam viac obyvateľov, vyšší nájom a časom ak by ste Ho chceli predať tak aj za vyssiu sumu. A ked je tam segra ta vám dohliadne na byt.....ale je to na vás heh.....chcete kúpiť bytom v pôvodnom stave a prerobiť Ho, alebo len základné úpravy ?:-).....my sme tiež zvažovali nad kúpou este jedného bytu , nájdeš tu aj byty 1 izbak neprerobeny za 10 000 e bez plynu v dezolatnom stave, prerobiť a prenajať, alebo predať za vyššiu sumu, ale potom sme to zavrhli. Ale to sme este vtedy chceli ked aj svagrina kúpila ten 2- izbak. Idem urobit ranajky a pôjdem za jankom.išiel dávať svagronej dlažbu do toho domceka co prerabaju bo sa buduci vikend uz stahuju tak idem pokukat ako pokrocili.
@nikuska1987 u nas teraz isli byty dole trochu tak preto by sme chceli kupit co najskor ak by sa dalo, ale uvidime.. Zase to velmi nesilime a ked nam nebudu vyhovovat podmienky stavebnej tak kasleme na to ale bolo by super mat este byt..
A janko je este stale na marodke? Este ani pocas toho mu nikto neda pokoj?..:)
Insk uz si sa zacala obhliadat po praci alebo zatial si davas este trosku oddychu po tomto hektickom obdobi?
@puffu počula som aj ja ze su teraz lacné nehnuteľnosti a ze budúci rok maju ísť ceny bytov nahor, ale tak to kazdy rok sa mení. Si myslím, ze aj na rok budú ešte lacnejšie byty, domy. Sak teraz poobede išiel montovať okná aj so švagrom , neposedi ani chvíľu. A chystal sa este aj pivnicu kozovat. Od pondelku ide do práce a ja si uz zacnem hľadat aktívne prácu uz od budúceho tyzdna, uz to budeme mať voľnejšie, ked sme uz presťahovaní, majstrov, papiere nemusíme riešiť.
@nikuska1987 isli dole tak o 2tis co je celkom ok.. Vzdy lepsie ako nic..:) janko je taky ako moj tomas, neobsedi na mieste a vkuse musi nieco robit..
Dnes mam cely den prsi..:/ aj baba v noci mala problemy s udrzanim mocu tak som musela vsetko cistit..ble..uz sa tesim kedy bude 17hod a mam koniec...:)
Inak to co je to kozovanie?
puffu jasné aj 2000 e je nejaký peniaz. Tak potom su obaja rovnaká skupina. Aj dnes ráno bol na montazi, poobee robil so švagrom prístrešok natierali a morily a teraz zase išiel na montáž. Ja som bola tiež u svagriny, som strazila deti, pomohla som jej s varenim, aj som jej pozehlila a uz sa mi nič nechce. U nás je zamračené, ale zatiaľ neprší.kožovanie je steny potriet maltou, ešte ich vysietkuje a vystierkuje. Aspoň myslím, ze som ti to dobre napísala, nemôžem sa opýtať janka nieje doma. ;-)
@nikuska1987 jaaj, uz rozumiem...nam to teraz robi svokor okolo okien, robi vyspravky(my to takto volame...:D), musime to mat hotovo lebo potom ideme lepit tie pasky na okna a musi to byt potiahnute maltou a lepidlom este pred zakladanim okien...aj nam chudak robil tie stlpy na terase...sice nas tym stierkovanim prekvapil lebo sme mu vraveli ze nech to nerobi ze tomas urobi ked prideme domov a vcera vravi ze uz iba 3 okna a ma vsetko hotove...aj sprcovy kut domuroval...takze super...aspon sa s tym tomas nemusi zatazovat ked budeme doma a sustredit sa na ine veci...tolko toho chceme urobit ze neviem neviem ci stihneme, ale bolo by to super kebyze to tak vyslo a dorobili by sme vsetko...
inak dnes som si uvedomila ze uz iba 6mesiacov do dovci na kubu..:)
@puffu tak je súper, ze svokor vám takto pomáha. Na kolko dní teraz dojde na sk? Vás caka roboty ešte veľa ja viem heh, ale tak čím viac urobíte o to menej budete mať nabudúce. Sak to nejako rychlo letí tie dní za chvíľu vianoce. A potom uz vám to do februára rychlo prejde. A na vianoce tiež idete na tu dovcu? My dnes oddych, rychlo som uvarila a uz oddychujeme, poobede chceme ísť pozret svagrovcom kuchynu uz maju novú a vecer ku svokrovcom.
@nikuska1987 zatial nevieme ako bude.. Aj nas napadla taka moznost ze budeme tu u nej sami, zeby sme nesli ani na sr ani na dovcu ale mali by sme vianoce iba my dvaja spolu.. Vtedy by sme usetrili asi najviac..:) ale zatial nevieme co bude kedze dovcu na vianoce nam dava babka ako bonus a ona chodi k mame ale teraz diagnostikovali jej nevlastnemu ocovi alzhaimera takze s nim ma jej mama vela prace tak neviem ci nas tento rok pusti a na ako dlho.. Nam by stacilo keby si ju hoci zobrala iba na 3-4 dni a my budeme mat volno.. Myslim ze teraz v oktobri ked budeme na severe uk to budeme riesit a potom podla toho budeme riesit ci dovca alebo ostaneme v uk, na sr nepojdeme urcite..
@puffu tak to ano mali by ste aj take romanticke vianoce vo dvojici ja by som tiez chcela mat take vianoce, lebo doteraz sme kazde vianoce travili s niekym inym a nikdy nie sami :-( tak ma jej mama starosti aj s muzom aj s dcerou ......sak uvidite jak sa rozhodnete este mate casu heh :-) my sme tiez este nezvazovali nad vianocami, ale uz pomaly by sa patrilo hladat detom darceky teraz uz kupujeme pre 4 deti a nechcem si to nechavat na poslednu chvilu ved v pondelok je uz september :-)
@nikuska1987 mna asi najviac tesi to ze sa nemusim zaoberat darcekami...nemam rada vymyslanie a kupovanie darcekov pre ostatnym, pre tomasa ano lebo ho poznam, s nim zijem a viem co potrebuje, co sa mu paci ale tak rodicom, surodencom nikdy neviem co kupit a zbytocne aj do penazi to ide...
dnes idem s tomasom na obed..:) babka ide tiez s kamaratkou a tak mame volno tak ideme aj my..:)
ved prave, cas strasne rychlo leti...ja mam o 3 mesiace 26r a ani som si nestihla uvedomit ze ma 25 a uz o chvilu 26...o chvilu vianoce a koniec roka...
@puffu ved ani my len detom 5 rocnej netery sa tazko kupuje, kedze sa uz s hrackami nehra ale asik nieco na oblecenie pokupujeme detom, lebo hracky maju......len 7 mesacnmu synovcoci kupiime hracky :-) to bude mat skoro rok na vianoce :-) ide to do penazi kks .......jeeeej tak nemusis varit, ani ja nevarim Janko je v Blave a volal mi ze ma vecer caka dake prekvapko, ale nemam rada prekvapka nechcel mi povedat o co sa jedna......dokukala som teraz film ze nezvratny osud 5 a teraz sa bojim, esteze je vonku svetlo hehe musim najist daku komediu pojdem si uvarit puding, umyjem podlahy, upracem pradlo zo susiaka a idem kuk daku komediu nech zabudnem co som kukala :-) :-) a co si zelas na narodky? :-)
@nikuska1987 na narodky ideme do londyna, chceme ist na ten shard a do muzea voskovych figurin a este potom na veceru do restiky jamieho olivera...takze uz ani nic ine necakam a aj keby nahodou tomas nieco kupoval tak som mu povedala nech kupuje hrnce...:D
dnes sme inak boli pozvani na 2 svadby...:) obe vysli super lebo vtedy sme aj planovali ist domov...:) jedna bude v juni a druha v septembri takze super....:) a dufam ze uz nikto viac lebo zase nebudeme moct ist...:D su to velmi dobry kamarati tie 2 svadby takze sa tesim ze to tak vyslo a nemusime pytat extra dovolenku lebo tieto 2 svadby by sme si urcite nenechali ujst...
@puffu jeeeej tak budete mat pekny vylet a teraz ste v akom meste? :-) daleko od londyna? :-) tak supeeer hehe budete sa svadbovat na rok :-) tak vam rychlo ujdu tie 2-3 roky v uk bo stale cosi vanoce, dovolenky, svadby, velka noc,,,,ani sa nenazdas a budete sa stahovat ...mate to pestre a aspon sa nenudite :-) :-)
@nikuska1987 ved prave...:D aspon sa nenudime...:D vkuse sa nieco deje a kazde 2-3 mesiace je nieco takze vzdy odpocitavam a tak mi cas leti az tomu niekedy nemozeme uverit...my byvame tak 30km od londyna..inak sa celkom na ten londyn tesim lebo ta budova shard je relativne nova, myslim ze iba rok co bola otvorena a ma cez 300m na vysku takze dufam ze budeme mat pekny vyhlad odtial..:) a samozrejme do restiky sa tesim...som zvedava ako bude chutit jedlo...:)
@puffu jooooj ani my sa nenudime, stale je niečo. To by som sa aj ja tešila na Jamieho jedlo potom nápis ako varí chalanisko. Ja dnes cely deň mimo domu doobeda v meste poobede u svagriny, teraz pijem kávu a mám u nás neter kuka shreka a za chvíľu zase pôjdeme ku ním. nes sme so segrou pozerali po čom idú dovolenky a našli sme kapverdy od 470 e na osobu, polpenzia, 8 dní a 3* hotel, alebo kubu od 900 e tuším na tyzden .hneď som si spomenula na teba odlet 1.11 a vy idete až vo february.
@nikuska1987 ahoj, neviem preco mi nechce ist ms na mobile...posledne 2 dni vobec, neda sa mi ani prihlasit ani nic...strecha mi funguje lepsie ale tiez nic moc...:/ som si inak opat obnovila ucet na koniku, asi pred 2dnmi, znizila ceny za nakupne ceny a zeny su normalne sialene...:D nestiham odpisovat, pred vcerom sme predali 12veci, vcera 4veci a dnes zatial opat 4...by sa to mohlo rozpredat, by bolo super...
@puffu chodis len cez mobile ci aj cez notebook? :-) mne ide cez mobile malokedy mi nejde :-) jeeeej tak super aspon sa vam minu skladove zasoby. ja dnes mam rusny den rano sme boli v tescu, a v stavebninach, potom som varila, svagrina isli na nakupy tak nam tu nechali 2,5 rocneho synovca a snim som bola na obecnom a na poste joooj ci to bola dlha cesta hodnova sama by som to obehla za 15 minut hehe a povinne musim kkat toma a jerryho :-)
@nikuska1987 a prave to mije divne ze vsetky ostatne stranky mi idu len ms mi nejde, konik mi ide v pohode, dnes uz druhy den co mi to nefunguje, doteraz som s tym nemala ziaden problem, chodim cez notebook ked som mimo prace, ale v robote iba mobil...
my sme dnes mali tiez rusno...rano som robila, potom sme isli upratovat, potom umyvat okna z vonku, potom varit, teraz sme nedavno dojedli, mam 3hodinky volna a opat do prace...medzitym este nahadzujem inzeraty takze sa nenudim...
@puffu no tak to je ozaj divne to chodis cez tu mobilnu verziu? bo ja hej a idu mi obe verzie :-) :-) teraz tu mame na vymenu 5 rocnu neter, ale ta len kuka rozpravky tak popritom si mozem robit svoje no krpcovi sa treba stale venovat hehe :-) si sa tiez dnes namakala, ale tak aspon mas zase pokoj s oknami u nas prsi a dnes som na okne nasla od vrabcov taky flak som myslela ze ma rachne zajtra mozem umyvat :-(
@nikuska1987 nie nechodim cez tu mobilnu verziu ale normalne, ako sa dostanem na tu mobilnu verziu? mmojasvadba co ako, pamatam ze nejake pismenko trebalo dat pred nazov ale nepamatam ake...:D
my tu umyvame okna tak 3-4krat rocne...staci...:D
jaaaaj tak ty to mas s detmi tiez pestre, ani svoje zatial nemusis mat a vzdy nejake opatrujes...u nas sa vraj svagrina stahuje o tyzden do rakuska tak sme sa smiali ze bude svokra plakat, a bola taka hrdinka ze nie, nebude lebo budu chodit na navstevy...no som zvedava ci sa im bude chciet platit benzin do rakuska a spat, estesme trosku nahnevani s tomasom lebo idu o 2 tyzdne k nim strazit maleho lebo idu na alegriu, ine auto okrem naseho nemaju a zatial sa nepytali ze ci si mozu pozicat auto, ako nie je problem pre nas pozicat ale tak mohli by sa najprv opytat a az potom si planovat, a ked budu chodit castejsie tak asi predame auto lebo mi platime poisky, servisne prehliadky, gumy, a svokro minuly rok prejazdil 8000km! sme mali take nervy...ako nie zeby sme auto lutovali pozicat ale prideme domov, bude najazdenych mozno 60.000 a ho mozme rovno predat, sme predpoladali ze sa bude jadit max 4-6tis rocne nie 10-12tis! a ked sa ho opytame tak povie ze on na aute nechodi, ale neviem ci si neuvedomuje ze si sledujeme km...sami nevieme co mame robit, ci predat , ale auto nam treba, kupit stare, budevyuzivat aj svokor a zase budeme preplacat na pravach...no nijako nam to nepasuje...:/