@nikuska1987 ano objednavala som saty z netu, co povies? boli v zlave tak som skusila objednat a sadli mi...:D aj tomas schvalil...:D
ja tiez nepisem s vela babami, iba s tebou, potom raz za cas s tou amia a este janka89 a potom s par babami na streche...
inak konecne som sa pustila do kroniky...:) uff, to lepenie a stihanie dalo zabrat...teraz tukam do pc a tlacim a zajtra pokracujem...:)
@puffu jeeej ake zlateeee saty a tebe sa budu hodit, lebo mas bledsie vlasy .... :-) :-) ja si asi nakoniec kupim v dedine mame butik so spolocenskym oblecenim este uvidim cimi nejake sadnu a ked nie tak objednam z netu :-) ja vobec nemam nato cas pisem si bud na fb,alebo cez emaily so spoluziackami ....tak sa nenudis stale mas co robit , aspon budes mat krasnu pamiatku v podobe kroniky. ja za hodku idem domov tak este nieco porobim nech tento tyzden urobim co najviac kedze ten dalsi mam dovcu :-)
@nikuska1987 dakujem..:) ano aspon sa nenudim, teraz skoro na pc vobec nechodim iba lepim, striham, pisem...:D,mam prvu stranu hotovu, tu si asi videla na konovi a urobila som aj prvych 5dni so svadobnej cesty a dnes chcem urobit dalsich 5 dni..
tak super ze mas dovcu..:) aspon trochu oddychnes....my ideme na dovcu 48dni...:) ked sme objednavali letenky tak to bolo 86dni do odletu takze ide ten cas strasne rychlo...no a potom pojdeme domov az v marci, dufam...dalsi kamosi narazali na to ze dalsi rok budu mat pravdepodobne svadbu...tak som zvedava ze kedy atd...zase musime prisposobovat veci udalostiam, vidis este uvidime ci bude tomas krstny a to by sme isli domov aj v nobembri, alebo aspon tomas
@puffu tak kronika je dolezitejsia ako pc :-) :-) videla som velmi pekne a urcite to budes mat super nieco take by som mohla urobit aj ja ....ved dnes mam aj co robit v praci aj zajtra a potom 9 dni oddych ...dnes idem aj s ocinom na obed ma meniny a potom mu behnem nieco kupit ...poobede ti popisem viac teraz le tak na rychlo :-) :-)
@puffu ale tak ved kronika neponahla :-) Ja som este v praci musela som nieco dokoncit bo zajtra vela ludi ma dovcu bude nas tu dokopy 5 na nasom poschodi :-) :-) a este sme boli aj hodinu na obede inak by som to stihala aj skor dorobit,....ale idem uz domov este pojdem pobehat do obchodov bo az za 40 minut mi ide bus :-) inak si aj mna motivovala tou kronikou ze by som nieco podobne vyrobila aj ja?? alebo to je len osial na dnes :-) :-)
@nikuska1987 tak uvidis ci ta to bude drzat..:) podla mna je to super vec na dedenie a zaspominamie si.. Dnes som urobila dalsiu dvojstranku a zajtra dokoncim svadobnu cestu uplne a potom sa vrhnem na svadbu..:D ale toolko fotoek mame so svadobkx ze bolo tazke vyberat..
Inak uz mame aj branu v garazi a uz je dokoncena, robila sa aj tlakova skuska a svokor teraz dava sietku a lepidlo..dufam ze za tych 6 tyzdnov bude dom vystahovany.. Ved to uz o chvilu ideme domov, beriem to tak ze za mesiac..:)
@puffu ahoj tak kronika je veľmi pekná spomienka určite poteší aj generácie ďalšie vaše deti, vnúčatá:-) to uz máte teda garáž na komplet super :-) inej nemám dobity kredit nejde mi net, tak píšem len z mobilu a aj mám stale čo na práci a ze dovolenka. Dnes chcem robiť tie prsia s avokadom a k tomu opekané zemiaky v supke a poobede ideme gratulovať krstnej dcére zajtra bude mať 4 roky:-)
@nikuska1987 my sme to mali predvcerom, dnes mame jahna..ja idem o chvilu pozerat tour de france lebo je dnes posledny den takze chcem vidiet tu ceremoniu, vecer by babka mala ist do kostola a inak nic noveho, svokra a svokro idu do rakuska niekedy cez tyzden, svokra tam ostava na 3 tyzdne lebo je svagrina sama lebo svagor ma vela prace ci co tak aby nebola sama tak ide k nej, druha svagrina ide na dovolenku a svokor bude mat s Jackym doma raj...:D
inak sme uz robili tlakovu skusku na vodu tak je vse ok...:) takze konecne...
@puffu tak ste mali aj vy súper obedik...aspoň bude mať svokor viac času na vas domček:-) ja som mala ísť dnes s našimi k babke okná umývať, ale nejdem je zamračené, tak budem doma nieco robiť a asi pôjdem tie šaty pozret do dediny uz odkedy sa chystám. Inak nám včera prislo vyúčtovanie plynu a našťastie mame preplatok 70 e tak sa teším som sa bála ze bude nedoplatok tak som rada momentálne sa zíde každé euricko :-)
@nikuska1987 tak to je super, nasim ked doslo vyuctovanie za byt tak mali 170€ nedoplatok a to tam je sestra sama, minuleho roku bol preplatok 600€, a inkaso nechali na byt rovnake ako rok predtym, namiesto 160€co im vyuctovali ponovom, posielali stale 220€ ze nech je radsej preplatok ako nedoplatok...tak to sstra zacala trochu riesit ze kde jej to tak nabehlo a este jej tam vinadali, no a nedavno jej volali s ospravedlnenim ze urobili chybu, namiesto kubikov 4 a 8, zapisali 48 a nakoniec bol preplatok 600€ a nie nedoplatok..akoze chapes? ved to robi skoro 800€ rozdiel...a keby tam nesla a sa o to nezaujima tak s tym nic nerobia...asi by ani nerobili len to zistili vtedy ked som v juni prepisovala byt na sestru lebo bol na mna a vtedy robili nove vyuctovanie za jun aby bolo vsetko vyrovnane a tam to zistili, ale mesiac pred tym jej vidnadali ze boh vie kolko udi v byte prespava...:D strasne sposoby, este ked sme tam isli tak vratnicka tak na nu vybehla...nechapem ako taky clovek moze robit na vratnici co nevie komunikovat s ludmi
@puffu ako 800 e je mega pálka, ešteže sa to takto vyriešilo a ze ste sa o to zaujímali...dnes aby človek behal za všetkým a všade zobral peniaze čo mu právom patria mame tiez skusenosti..hlavne poistovne...sila Toto....ja ties vzdy vsetko preratavam, kontrolujem :-) co mate nove, okrem garaze?
@nikuska1987 ono to bolo horsie o to ze sestre nechceli dat ziadne info, ze ked su nedoplatky tak sa kazdy stazuje atd, a sestra hovori ze ona ten nedplatok zaplatila len chce vediet kubiky navyse atd, tak jej na to povedal ze boh vie kolko ludi byva v byte...:D, no a ked sme prepisovali byt tak im tie cisla nesedeli a zitili preco, tak sa dodatocne ospravedlnili ale keby sa byt neprepisoval tak by sa to zistilo asi az o rok pri dalsom odpise, ale pomylit sa o tolko? ved to je poriadna hlupost, napisat namiesto 4 a 8/12 kubikov/, 48 kubikov..
my noveho nemame nic, tento tyzden sa velmi robit asi na dome nebude kedze svokor ma vela prace v praci, chceme aby prisiel majster cim skorurobit schody pred dom aby mohli prist strechari a uroit konstrukciu na strechu este pred zateplenim a dufam ze sa to postiha lebo o 5 tyzdnov nabehuju fasadnici a musi to byt dovtedy hotove, inak neviem akoto budeme riesit...ci potom dodatocne dorobime alebo ako, chceli by sme to mat hotove este pred aby sa do urobilo presne ako ma byt...
@puffu nechapem ani ja ako sa mohli pomylit az tak vela, ale mozno len skusaju na koho natrafia ,...a take výhovorky ze kolko ľudí v byte prespava podľa mna niesu namieste, ved to ich zaujímať nemusí ich ma zaujímať spotreba, škoda sa rozculovat lebo tento stat je pre mna bordel sám o sebe....som zvedava aké dojmy budeš mať ked uvidíte garáž a úpravy v domceku naživo...takto len.z foto, alebo cez skype to nieje ono. Ja dnes upratujem jak taká trubela dala som si záväzok na tento tyzden okrem inych detailne vyupratovat byt.
@nikuska1987 tak nakoniec som dnes mala rusnu zmenu, dohodila som sestre a komoske pracu na 2 tyzdne pokial budeme na dovolenke, aj celkom zaujimavu odmenu som im doriesila, 550€ za 14dni, preplatene letenky, odvoz z letiska a na letisko, ubytko a strava.. Takze obe su spokojne..:) aj stara..:) mi dakovala uz aspon 4krat a o babke nehovorim..
@puffu aj ja mám dnes rušno uz som pustila práčku, idem uvariť mäso ku spagetam a pôjdem k babke ideme okná umývať teda pokiaľ sa nezamraci, lebo toto letné počasie je strašne premenlivé...to tej mladšej sestre si vybavila? Maju krasny zárobok za 14 dni + tie výhody čo si písala :-)ani sa nečudujem ze stará je spokojná, lebo segra sa určite dobre bude starať o babku a jej mama nemusí zháňať nikoho miesto vás ....takze spokojnost na všetkých stranách.
@nikuska1987 ano, ta mladsia sestra s kamaratkou, ese ostavaju o den dlhsie a vezmem ich do londyna takze budu mat vylet, zadara ubytko, keby chceli ist do londyna zo sr, plati ubytko , letenky, stravu tak ich vyjde dost na 2-3 dni, a tak to budu mat zbuchane za jeden den a iba za cenu listka na vlak a metra...oni chceli prist aj za menej ale zase to je to ze ked ukazes v uk ze si ochotna prist za menej tak su ako supy, hned idu po tom a este su aj sprosti, ale ak ukae clovek ze si chce sa pracu zaplatit a tak k nemu pristupuju inak, lebo takych ludi co robia za menej beru za hlupakov ktori nerozmyslaju..sestra vravela zeby prisli aj za 450€ ale ja som trochu pridala a maju tych 550€, chcela som pytat aj viac ale zase som sa bala ze prepisknem tu hranicu toho pokial stara pojde...ale myslim ze v ich veku/21/, s minimalnou znalostou jazyka, s tym vsetkym co maju tak mozu byt velmi spokojne, ony to aj tak beru ako vylet a nie pracu, tych 14dni zbehne rychlo
@puffu určite su šťastné dievčatá ved aj tých 550 e pomôže a inde toľko nezarobia na sk ani za mesiac nieto este 14 dni a budú mať aj zmenu aj výlet....no nás psík asi pôjde k našim kmotrovcom janko mi volal ze ho asi ony vezmu tak sme aj radi...ja som teraz dosla domov z mesta som si kúpila topánky tak som rada a este nejaké drobnosti. Inak šaty na svadbu nekupujem, pôjdem v tých ktoré mám doma a hotovo ...aj takto trošku ušetríme bo tento mesiac je brutálny neskutočne výdavky
@nikuska1987 tak to je super, viete ze bude v dobrych rikach a aspon ho budete moc vidiet ako rastie/starne, ako sa ma atd...
jasom trochu sklamana dnes, alebo rozculena..:D neviem, dosiel tomasovi konecne ten karcher cistic, mal dojst uz vcera ale dorucili ho na zu adresu a nikto tam nebol doma, tak som tam volala ze nikto tu nebol atd, este dobre ze si to na nete vies skontrolovat a dnes dosla krabica a uplne zdeformovana, tak som rozbalila a chybalo jedno koleso, tak som hned pisala do firmy nech poslu este to druhe, a ked prisiel tomas domov a pozeral na to detaijlejsie tak je to cele zlomene..:/v piatok po to pridu a budeme musiet opat cakat boh vie ako dlho za druhou, tuto sme objednavali uz 3.7 takze 3 tyzdne sme cakali a nakoniec musime vratit..vrrr...aspon ze s tym nemaju problem, ze to v pohode vymenia...
@puffu sme radi ze si ho chcú zobrať...tak to je sila ze vám poslali tovar v takom stave , ale aspoň su ochotný vymeniť vám ho no aj tak ...snáď bude tentokrát lehota doručenia kratšia keďže sa jedna o reklamáciu.ja akurat pozerám rodine pripad, celkom zaujimave je to. A chystám sa na tu cuketu čo si ty robila kečup, syr a zapiect, len pozrem presnejšie recept, este som ju nestihla robiť a uz sa chystám nato od minuleho tyzdna ak nie aj skor. A mám takú dilemu čo na zajtra variť neviem som chcela nieco bezmasite poprípade minimum mäsa. Nevieš mi poradit nieco?:-)
@nikuska1987 oni ho tak neposlali, kurier ho dak doriadil..:/ uz na krabici bolo vidiet ze niekolkokrat spadla.., tie cuketove halusky su super s bryndzou a kyslou smotanou.. Alebo losos? Alebo ina ryba? Ja mam tiez problem s bezmasitym jedlom.. Preto stale halusky alebo nejake ryby..:D
@puffu no ale aj tak maju si zabezpečiť kvalitnejsiu kuriersku službu a mozno sa to stalo nechtiac, ale aj tak dôležité je ze vám uznali reklamáciu...tie halušky by som urobila ale nemam sitko na halusky tie nerobievam vobec a neviem Ci v dedine zoženiem, ale ďakujem za typ tu cuketu mám len jednu a chcem ju dnes urobiť aby mi nezhnila do zajtra, lebo uz ju mám dlho v chladničke, tak idem ju osmahnut na panvici a zapiect ju dám, ked janko dojde domov, len dúfam, ze nedôjde zase o 22
@nikuska1987 dnes by mali dojst do zasielku, som ju poriadne zabalila aj dala tlmiacu foliu co som mala doma nech sa to neznici viac...dnes nam konecne dosli majstri,robia tie schodi pred vchodom a bol aj strechar navrhnut riesenie ako tam ukotvit strechu atd takze hned z rana dobre spravy, svokor sa vcera vratil z rakuska lebo tam bol pracovne aj svokru odniesol do svagriny a potom obe aj s malym pridu o 2 tyzdne do tv, inak veris tomu ze uz 3 roky po svadbe? a ze uz je august? mne nejako tento rok mega rychlo zatial uteka...:D chystate nieco na vyrocie? my iba veceru a vinko, takze nic specialne tento rok...:D
@puffu Ahoj tak to mate ozaj samé dobre správy:-) my sme akutrat došli domov od babky sme jej boli
silikonovat okná a uz budeme len oddychovať. Neviem ako oslávime výročie, janko ma sice dovolenku, ale ja budem makať a hádam vecer nejako tiež večera. Ani mne to nejde do hlavy ze 3 roky strašne rychlo to uteká. Akurat dnes som.ukazovala starkej cez notebook foto bytu, lebo je imobilna o 2 barlach takze k nám nechodí a tiež vravela ze za 3,roky čo sme spolu mame pekne byvanie. Asi ti dojde táto sprava vseliako popisana , ale píšem ken cez mobil a nemam nervy na túto úpravu preskakuje mi klavesnica no hroza.
@nikuska1987 takze podobne ako una..z vecera..:) ja som dnes urobila cheese cake nazajtra tak som zvedava aky bude, prvykrat som robila takyto druh tak sa tesim ale Tom vravel ze vyzera dobre...:D mne tak nejako nepride...:D uvidim zajtra ked rozkrojim...
inak nam tu prsi takze take onicom...:/ sme mysleli ze aj pogrilujeme zajtra tak asi nic z toho nebude lebo hlasia dazd a ked dnes leje tak zahrada bude mokra...
inak sa tesim lebo sme nasli jedneho pana ktory dodava aquatek a sprchovy panel a dvere do sprchy vyjdu o 150€ lacnejsie ako cez najlacnejsiu web stranku takze som rada lebo relativne pekny peniaz usetreny..:)
@puffu ja som este cheese cake nerobila:-) včera som rozmýšľala ze upeciem nieco na víkend ale dnes sme neboli doma skoro celý deň došli sme domov pred 17 a sme sa hneď išli kúpať, tak z pecenia nic nebolo, ale aspoň kukuricu varím ako pochúťku.a včera bola aj segra u nás tak sme narýchlo urobili jeden a sme ho zobrali ku starkej aj sa hneď rozkrojil. Dala by som si aj ja nieco grilované nahovorim janka nech aj my zajtra cosi opečieme. Si mi urobila chuť. Akurat sa u nás chystá na búrku ako to tak vidím.
@nikuska1987 mnam dala by som si kukuricu..:) mne je akosi zle.. Blee. Nemam rada toto obdobie pred kramamy..
Som sama zvedava na kolac, uz som ho mala chut alebo nutkanie odkrojit aby som videla ako vyzera ale bojim sa ci uz bude dobre zatuhnuty, robila som ho okolo 12 stej takze cca 6 hodin je v chladnicke..ale radsej pockam..
Ja by som grilovala v lete stale.. Mam rada veci robene na grile, dufam ze nam v septembri este povasie bude priat a pogrilujrme este..:)
@puffu keby bývate bližšie tak by sme vás zavolali nua kukuricu :-) ak dáš foto na net, tak aj receptik prosim a skúsim aj ja urobit. Tak 150 e zľava poteší ..mna by potešila aj 50 e zľava . Som vybavila u janka ze zajtra budeme opekat poobede. Variť nebudem navarene mame od včera musíme dojest čo mame a budeme musieť ísť nakúpiť speky a slaninku. Tak sa teším, len aby nám neprsalo lebo toto leto je počasie neskutočne nestabilné ako nechápem.
@nikuska1987 chcela by som pridat tak dufam ze to bude vyzerat ok..:D inak uz mame skoro svhody pred domom hotove..:) uz len vrchnu platnu dokoncit a budu hotove nakomplet a dalsi rok pojde na to strieska.. Inak nam dnes hlasili ze uk caka najteplejsi august za poslednych 300rokov tak to som zvedava.. Ale na sr je za to velmi uprsane leto..:/ myslim ze to aj predpovedali, aspon sa mi nieco take mari ze v marci/ aprili som cosi take citala
@puffu rozmyslam aj nad ovocnou tortou :-) takze zase mate nieco nove na domceku ..je aj super ze vám picasue vyslo lebo toto je ozaj biedne uprsane leto ....ked ma byt v UK krasny letny august mozete grilovat každý vikend:-) aby som nezabudla tebe sa isto podaril ten cheese cake , lebo ty si v kuchyni ako doma,,varenie,pecenie zvladas s prehľadom na 110%:-)