@nikuska1987 ano som rada ze to je skoro hotove lebo to bolo klucove pre fasadu, teraz nam strechari robia navrh strechy, kde pojde kotva atd aby to bolo pred prichodom fasadnikov osadene tam kde to ma byt a potom mozu na to dat uz polystyren a robit to budeme asi aj na dalsi rok kedze terazdo konca roka kupime komplet veci do kupelne lebo cenu ktoru nam dal plati do konca roka a to mame jedno ci kupime teraz a lacnejsie alebo potom o 3-4 mesiace neskor kedze kupelne by sme chceli robit asi v marci ak sa stihnu urobit stropy, alebo potom v juni takze nevadi ze to trochu postoji a tym padom nam pojdu peniaze tam takze na strechy velmi neostane kedze chceme dat uz aj terasu dokopy, material na strechu je kupeny uz len to spravitt a roboa vyjde cca 600€+ material na tu prvu strechu a robota k tomu takze sa to opat cosi navysi takze dame radsej v marci a hotovo...juuj ale sa uz velmi tesim na fasadu a celkovo som radazeuz su tie schody, taka blbost ale tolko radosti urobi...:)
@puffu tak stale je ešte roboty ze? A treba robiť veci prioritné, alebo tie čo výjdu lacnejšie ako si písala tu kúpeľnú nakúpiť veci do nej. Som zvedava kedy nám donesie stolar tie skrinky do kúpeľne. Snáď to uz bude tento mesiac a este tohoto roku chceme kúpiť ryny na garáž .....neuveris čo robi janko dnes ma konečne voľný deň tak miesto oddychu vyrába dekoracnu studničku na dvor , sama som zvedava na to dielo a aj kedy to dokončí , bo poobede ak nebude pršať chceme robiť tu opekacku. A ako cheese cake? Rozkrojeny?:-)
@nikuska1987 este nie...:D tu je o hodinu menej takze este len nieco po 12stej, zatial je tomas s babkou na nakupoch a zacneme varit ked dojdu, este ani netusim co...:D
ano, pomaly skreckujeme co vyjde lacnejsie atd, este vcera tomas trocsku zjazdil svokra lebo ponukol majstrovi ci neurobi omietky v garazi, pritom sme mu uz niekolko krat vraveli ze to teraz neriesime lebo je to iba garaz, zbytocne niekomu platit s materialom mozno 500€ ked teraz mame dolezitejsie veci a garaz bude funkcna aj bez omietok, tak najprv ze spravi on, a tomas mu na to pred tym povedal to ze ked chce nech robi ale ze je to zbytocnost nateraz, no a vcera zacal vymyslat ze to da urobit majstrovi bo to musi byt a on nestiha a bla bla...tak ho tomas uzemnil ze to nechce davat robit niekomu atd...no strasne, ako sme velmi radi lebo tam chodi stale a vela toho robi ale niekedy mame pocit ze sa tam citi uz privelmi doma...esteze tomas mu vie vzdy jasnestrucne povedat...:D jej tak to bude urcite pekne, ta studnicka...ja uz v hlave tiez riesim ako by sa dalo pospekulovat so zahradou a okolim, kde dat letnu kuchynu, gril, mozno casom bazen atd...:D ale hudba dalekej buducnosti
@puffu mozno to svokor myslel dobre, ale konečne slovo máte vy a ako si napísala za 500 e mozete mať aj iné dôležitejšie veci , naozaj aby človek zvážil do coho skôr treba zainvestovat. Viem ze v UK máte o hodku menej, len som myslela ze ste uz krajali hneď ráno cheese cake:-) čo dobrého ste varili?Nám akurat odišli kmotrovci,opekacka dopadla dobre, len krsna si udrelo hlavu tak s nou kmotrovci išli na pohotovosť, ale našťastie to nemala rozbité. Sa pôjdem okúpať pozrem tv a spať bo ráno do prace po týždni :-)
@puffu mozno to svokor myslel dobre, ale konečne slovo máte vy a ako si napísala za 500 e mozete mať aj iné dôležitejšie veci , naozaj aby človek zvážil do coho skôr treba zainvestovat. Viem ze v UK máte o hodku menej, len som myslela ze ste uz krajali hneď ráno cheese cake:-) čo dobrého ste varili?Nám akurat odišli kmotrovci,opekacka dopadla dobre, len krsna si udrelo hlavu tak s nou kmotrovci išli na pohotovosť, ale našťastie to nemala rozbité. Sa pôjdem okúpať pozrem tv a spať bo ráno do prace po týždni :-)
@puffu som ti omylom poslala 2 x ten istý príspevok , lebo blbne net a este som chcela ze sme nestihli dokončiť tu studnicku tak som zvedavá kedy ju dokončí a ako bude vyzerať. Tieto prace na dvore ako gril, bazén kuchynka riešite uz teraz? :-) ako myslím tak, ze len plánujete kde čo rozmiestnite inak budete to mať súper ten domček.:-) :-)
@nikuska1987 vies co dnes same dobroty...:D losos s avokadovou salsom, velmi dobre, potom sme mali brusccettu ako predjedlo, a na obed bolo kuracie so sparglou a syrom a druhe kuracie a susene paradajky...postupne popridavam recepty...
tu zahradu atial iba rozmiestnujem, planujem, kde b to mohlo byt atd..zatial sa nic neriesi, chceme to robit nakoniec a najlepsie naraz kedze aj zavlazovaci system chceme a to sa neda robit na dvakrat tak preto to chcem robit naraz aby sa uzz vysadilo hned vsetko...aj ja chcem nejako urobit, asi kamenom oblozit studnu co mame lebo teraz vyzera strasne...:D ale je za garazou tak ju nevidiet...:D
@puffu no tie nazvy super zneju to vsetko aj zjete?? babka musi mat radost ked jej takto vyvarate same skvele jedla :-) :-) :-) samozrejme receptiky popozeram tesim sa na ne :-) jasne vsetko naraz nech sa to nerobi na 100 krat ....ja akurat makam rano som dosla do prace a ma cakalo kopu papierov na stole tak mam corobit :-) :-) preto len tak v skratke odpisujem
@nikuska1987 jasne,zjeme...:D tomas je velky jedak, tym ze varim vsetko orestovane, bez omacok tak to rychlo travi...babka nejedava vsetko, ona ani nevie, by nadavala, lebo je strasne setrna, najradsej by nejedavala nic ak by usetrila peniaze...my si maso dokupujeme sami, takze preto varievam aj 2-3 jedla cez obd aby bolo na veceru..:D
to ti uz zbehla dovolenka? to ako rychlo zbehlo? mala som pocit ze si doma mozno iba 3dni...
@puffu hlavne ze sa zje a este ked take dobrotky vyvaras :-) :-) ja na strave nesetrim, snazim sa kupovat aj kvalitnejsie potraviny a nie vseliake tesco potraviny , sa drzim hesla pestra strava zaklad zdravia :-) uz som sa vratila z prestavky som necakala ze sa v banke vybavim tak rychlo, tak mam este cas tak reku odpisem ti ,,,,,no ubehol uz tyzden sak som sa ani ja nestihla spamatat tak rychlo to ubehlo, ale este budem mat volno v pondelok, kedze ideme cez vikend na tu svadbu a mizni v piatok odidem skor domov, sak mam este dovolenku 9,5 dna a nejakych 30 hodin nadcasov treba vyuzit :-)
@nikuska1987 ja mam trochu nervy ohladom tej svadby do bude v septembri, pred rokom nam vraveli ze bude svadba, teraz ked sme boli doma o svadbe nehovorili nic, viem ze sme pozvani lebo to je blizsi kamarat ale tak ma to stve ze o mesiac svadba, aspon co viem od druhych tak ma byt v bardejove a zatial ani sprava od nich ci mame letenky atd...ved ja si ani nemusim za ten rok pamatat datum svadby nie? a toto iste svadba predtym, pozvanie akoze nic, den pred svadbou prisiel dal oznamenie ale bolo plno ludi takych co nemali ani oznamko ani nevedeli o kolkej a kde...este nam v piatok volala kamoska ci je svadba bo nevie...:D tak ze ide surovov volat neveste ci ma prist alebo nie...:D
inak aj tomas dnes volal so sesterkou tak sa pytala ze kedy budeme doma ze sa chce zastavit,tak si myslim ze je viac ako iste ze krstny bude tomas...takze som zvedava ako to poriesime...myslim s letenkami a volnom kedze stara ma vela starosti so starym...:/
@puffu tak to by sa patrilo vas telefonicky kontaktovat ved my sme boli osobne pozyvat a co ideme cez vikend na svadbu tak tiez nas boli mlady osobne pozyvat, ...neviem ti poradit podla mna by sa vam este mali ozvat ....asi bude krstny sak uvidite este co vam povie ked pridete na sk a kedy to odlietate?? ja mam tiez novinku neviem co je na tom pravdy, ale napisem ti to az ked dojdem domov :-) :-)
@nikuska1987 mne by stacilo aspon cez fb spravu, ze sa vobec zaujimaju atd..my sme prisli 4 tyzdne pred svadbou, este aj pohreb bol, este aj civilna svadba a aj tak sme kazdeho popozyvali osobne, a este 3dni pred svadbou som kazdeho osobne obvolala, ponukla ubytko atd...
tak uvidime, ale nikoho ineho ani v rodine nema, tomas je jediny bratranec, bratov nema a ked ju on nechal tak si nemyslim ze bude chciet niekoho z jeho rodiny vyberat takze pripada jedine tomas...
uuu, tak to som nedockava na tu novinku...:) odlietame 11.septembra takze pre mna uz coskoro...:))
@puffu patrilo by sa im ozvať, ved svadba je za dverami....tak pravdepodobne tomáš bude krstný a ty tým pádom krstna:-) toto bude vaše prvé krsna? No neviem ci to bude novinka, ale pre mna je....ta pani čo mala prist do prace neprišla, som stale sama a zevraj si ide vybavovať invalidný dôchodok, ale zatiaľ to len kolega vravel, bo ju stretol tak neviem ci teraz bude robiť popri dochodku, alebo ostane úplne doma a ja tym pádom, keby mám bližšie info budem vediet ako sa zariadiť ci hľadať novu prácu, alebo veriť ze mi predĺžia zmluvu. Nemôžem si začať hľadať pracu začiatkom decembra bo teraz je to tu kritické s prácou a nie este tesne pred koncom roka. :-p no tak to je skoro za mesiac aj pár dni :-)
@nikuska1987 tak to je super, myslim ze skor si nechaju teba, si mlada, sikovnejsia atd...bolo by to super nie? si spokojna s tym co robis? akano tak dufam ze ti to vyjde...:)
tak uz by sa mohli ozvat, ved ani nevedia ze mame letenky, jedna kamoska co zbuchala svadbu narychlo tak zlata nam hned pisala ze caute, este ani mama nevie ze mame termin ale idem sa vydavat tak dufam ze budete moct dojst ked je to tak narychlo...tak ma to velmi potesilo ze na nas myslela a dala nam hned vediet..ano bude to prve krsna, my v rodine nemame skoro ziadne deti, svagrina jedine a sesterka...inak nikto...este budeme krstni rodicia surodencom, myslim ze obom sestram budem ja krstna lebo s oboma mam lepsi vztah ako maju ony medzi sebou, a ja to tiez rozdelim..:D jedna bude jednemu a druha druhemu...:D, ale krtneho rodica nemame...:D same zeny v rodine...:D
@puffu praveze som spokojná aj platovo celkom fajn, pracovna doba v pohode, kolegovci súper...ako samotná praca tiež nieje ťažká. Ďakujem pekne kiežby to vyšlo keby mi dali aspoň do konca 2015 aj to by mi stačilo:-) este nech sa financne ustalime. Podľa mna sa este ozvu, najvyšší čas ved aj vy sa potrebujete zariadiť ako nerozumiem tomu ze prečo sa vám este neozvali ked vedia ze docestujete až zo zahraničia. Takze krsnat budete mať aj vy veľa minimálne 4-5 nech maju sestry každá 2 deti ...inak janko ma teraz 2 týždne dovolenku tak dnes pokračuje so studnickou uz sme ju dali von a asi ju dnes dokončí mám pocit.
@nikuska1987 tak urcite by pomohlo, dve prijmi v domacnosti su velmi citelne..
My sme vcera s tomasom o tej svadbe hovorili a ked sa neozvu do piatka pred svadbou tak jednoducho nepojdeme, nebudem predsa ja vyvolavat kde mam prist a kedy, ako so spanim a nebiem co vsetko este.. Takze ked oni neriesia ani my neriesime.. Zatial nik nevie ze mame letenky kupene ale prideme stvrtok cize iba 2 dni pred svadbou.. Sama som zvedava ako to dopadne..myslim si ze sa ozvu ale tak tyzden pred svadbou ak nie neskor..
@puffu to je jasne a clovek si v dnesnej dobe musi robotu drzat kym sa da... aj ja by som to tak riesila predsa je to ich povinnost obvolat este raz vsetkych hosti a informovat ich a ked vam nedaju vediet tak co ,,,my tiez ked sme niekam pozvany ze napr. mesiac dopredu a este nam nevolaju ze mame dojist tak nejdeme :-) ja si myslim ze sa vam ozvu, len by sa patrilo skor nie tyzden pred svadbou sak sa treba aj obliect, nachystat a obzvlast vy ked doletite z UK ...ja akurat pijem kavu, pojdem si umyt sialku a pomaly sa balit domov :-) :-)
@nikuska1987 ja sa prave chystam s Tomasom von, ideme na obed, kedze babka ma masera a mame cca hodinu a pol volno tak to ideme vyuzit a ideme si niekam sadnut...:)
ale nepoviem kebyze boli nejako velmi zaneprazdneni, on vkuse na fb, ona detto, nerobi len cele dni doma sedi tak si tolko casu mohli najst anapisat..ale neriesim, uvidime co pride, ale to potom aj clovek s takou nechutou ide niekam ked ho volaju alebo ked ma info posledne dni pred udalostou a ja nemam rada veci riesit na poslednu chvilu, kedze chceme v bardejove ostat aj do pondelka ak pojdeme, tak neviem ci oni zabezpecuju ubytko a my si ho zaplatime alebo ako...no ved uz nieco najdeme hoci aj na poslednu chvilu..
@puffu ako bolo na obede? :-) mna by tiež hneval taky pristup a este ked maju toľko voľného času aby to riešili...ja akurat pozerám rodinné prípady som varila a upratovala, zajtra k nám pridu naši a nestihnem upratať. Kokso akurat spomínam takto pred 3 rokmi sme mali hostí doma prišli doniesť torty, dary, atd... A ze zajtra 3 ročne výročie, dnes som bilancovala čo sme za 3 roky stihli a som spokojná. Pockaj zajtra budem spomínať na nás svadobný deň. Inak videla si foto.malej čo pridala Mishita? Aká slečna je uz z nej:-)
@nikuska1987 inak my tiez spominame od rana ze co sme robili v piatok...:D sme sa skoro cely den fotili...:D
obed bol dobry, vlastne to bol uz druhy obed lebo som varila jahna a v restike sme si dali steaky..
ano foto som videla, cisto po ocovi, este aj ten usmev...vsetko...:D
vies co ja som tiez minule bilancovala co vsetko sme za tie 3 roky stihli a tiez som spokojna..este sa pamatam ked sme stanovili datum svadby tak ze kupime byt a uz sa po svadbe nebudeme vraciat do uk, potom neskor trochu ze ved postavme radsej dom, potom ze ked dom tak radsej vacsi dom a ze ked uz vacsi dom tak nech bude pasivny...:D sme sa na tom smiali...:D
@puffu každý 6 august je od svadby pre mna výnimočný, spomienkový :-) celkovo je august nás mesiac bo v auguste sme sa zasnubili, svadbu sme mali, sťahovali sme sa, pes sa nám narodil :-) normálne sme sa smialy ze mi budeme mať este aj augustové dieťa :-) a to este mama aj svokra su v auguste narodené:-) myslím si ze s tým domcekom ste to lepšie poriesili vlastne to ze ste začali stavať lepšie ako kúpiť byt , zobrať úver a začať stavať ....osobne niesom ani za kúpu starého domu bo do starého musíš stale investovať a na novostavbe máš menšiu šancu ze ti každý rok nieco odide. Aspoň môj názor tie keby riesim Dom tak novostavbu :-)
@nikuska1987 ani ja by som do stareho domu nesla, neviem, mozno to vravim iba teraz ale ked uz by bola kupa tak max do 10rokov, starsi by som ani nekupila...cely zivot len opravovat...
my sme sa s Tomom dali dokopy v juni, v decembri sa zasnubili a v lete mali svadbu...takze porozdelovane...:D a deti by som mala najradsej v lete, lebo ja som novembrova a vzdy som zavidela tym co mozu oslavovat narodky na chate v lete, alebo grilvat, opekat atd...v zime akurat tak do baru...:D ale tak clovek toto neovplyvni...:D
@puffu tak niektory ňm ludom to nevadi poznam aj takych jankova sesternica kupila dom, ktory rekonstruuju a keby je to na mne tak ten dom jedine zburat a postavit novostavbu, ale tak kazdemu vyhovuje cosi insie a vobec to neriesime to je len nas nazor, nech si kazdy zvazi co je prenho najlepsie :-) :-) tak janko je marcovy ja aprilova a oslavu sme povedali ze budeme robit vzdy v lete na terase vonku vo forme grilovacky bo tolko ludi do obyvacky nenapraceme ani keby sme ako chceli :-)
@nikuska1987 tak pekne vyrocie Vam zelam...aby sme si takto zaspominali aj ked budeme oslavovat 30.vyrocie...:)
my tiez takych pozname co rekonstruuju cely zivot...ked konecne vsetko doopravuju tak ti veci co opravovali ako prve su pokazene opat...ale tak zase kazdy na co ma aco moze, pre niekho je lepsi stary dom ako byt...ja kebyze nemam na novsi dom tak radsej kupim byt...ale to hovorim mozno teraz, tazko povedat co by som robila kebyze som v takej situacii...
mna uz od rana tak boli brucho...uz nech dostanem kramy...
@puffu dakujeme krasne tiez Vam zelam krasne vyrocie nech ste taky stastny ako doteraz :-) :-) tiez by som sa zariadila podla toho ci by som mala kde byvat a kolko financnych prostriedkov by som mala k dispozicii, ale mam takyto nazor ze ked kupis dom za 40-50 000 e po com domy starsie domy bezne stoja + ked chcem rekonstrukciu podla seba dalsie financie zato postavim aj novostabu pripadne sa mi navysi nieco ..napr. kamoska predavala za 150 000 e dom v povodnom stave a mala zaujemcu, ktory jej ponukol 100 000 e + by musel investovat do rekonstrukcie a nechcela ho dat za tu sumu nechcela ist pod tych 150 000 a nakoniec ho predala za nejakych 80-85000 e a ked ratam nejakych 20 000 do rekonstrukcie tak neverim ze za 100 000n e nepostavim dom sice mensi ale nam netreba nejaky extremne velky , ale je to aj vec nazoru :-) :-) ja mam akurat prestavku obedujem, a nechce sa mi ist von tak som na googli, ale asi si vybehnem aspon vodu kupit ....a alchemilku nepijes, ked ta boli brucho??..mne pomaha ked beham ked lezim , sedim mam krce
@nikuska1987 ano dom sa postavit za take peniaze v pohode da, len treba ratat este za pozemok...:/ tie su velmi drahe...ked este treba inzinierske siete atd, nejake upravy pred stavbu tak sa to pekne splha hore...my sme teraz na nasom uz aj s garazou na nieco vyse 80tis, nemam to presne spocitane, ale to uz je vlastne uz aj s poterami, kurenim, omietkami a fasadou...este pocitame cca15-20tis a moze sa zariadovat, ale do tych pocitame uz aj plavacky, obklad, dvere...proste vsetko okrem zariadenia a zariadenie je uz na kazdom aku cenovu kategoriu si zvoli...takze sa da aj do 100tis aj dom zariadit...
my sme nedavno pisali odvolanie na pozemok kedze su poposuvane oplotenia kedze tam roky nik nebyval tak si susedia stale brali, no a podla listu vlastnictva mame mat o 300m2 viac pozemku na jednej strane a z druhej strany nejakych 50m2 a ze ci sa vzdame toho nech to mozu podla aktualnych oplteni pomenit, tak sme pisali ze nesuhlasime, sice nam to nechyba ale vzdy je lepsie to mat na papieri ako sa toho vzdavat dobrovolne, este nas aj sused nastval ten co ma 300m2 z naseho, robil si asi 15m novy plot a asi pol metra do naseho, pritom tam ma iba zahradu, tak sme ho poprosili ciby si to nezarovnal s tou hospodarskou budovov lebo by to lepsie vyzeralo a ked to zuz robi nanovo tak cib to tak neopravil/samozrejme vedeli sme o tom ze to je nas pozemok/ tak ze on to menit nebude,takze asi tak...:/ ale co uz...nemoze cakat ze ja mu dam tych 300m2 len pre jeho potesenie...ale nechapem ako si tak ludia dokazu kradnut...:/
@puffu tak záleží aj od veľkosti domu my by sme chceli jednopodlazny kuchyňa a obyvacka spolu, spalna a 2 detské a jednu izbu na šatník , kupelnu a finito:-)to ste správne urobili ved je to vaše a mozete tu časť využiť na súkromné ucely, tiež nechápem ako môžu byt ľudia takýto a privlastnit si čo nieje ich. Ja uz som doma a cakam našich maju prist na návštevu. Idem este rychlo umyť podlahy, nech je čisto:-)aj oslavujete;? My zatiaľ nie jankoani nieje doma :-(
@nikuska1987 my sme mali v nedelu veceru kedze babka bola v kostole tak sme to vyuzili, nakoniec sme isli na obed vcera kedze mala masera a dali sme si ani nie 2dc vina a nam je tak zle cely den...:D nie sme zvyknuti popijat...:D uz sme od 4:30 hore lebo sme nemohli spat a to sme isli spat o 1rano...takze dnes to vidim na velmi rychle zaspavanie...
nam dnes dosli konecne veci na podlahu a kurenie, takze uz iba odpocitavat dni do odletu a mozeme makat od rana do vecera aby sme vse stihli...vyzera to tak ze ani svokrovci nevystahuju dom..:/ sice maju este mesiac ale nevidim to ruzovo..:/ budeme musiet my...ale dufam ze za pol dna to mame vystahovane, uz nech si poriadky v garazi so svojimi vecami robia oni ked budu mat cas...
@puffu no my sme sa len navecerali nic vynimocne janko dlho makal tak dosiel domov unaveny...ale nevycitala som mu nic lebo makal pre nas oboch, aby sme mali :-) vcera boli aj nasi u nas tak som sa vobec nenudila ....to ste vstavali skoro ako ja ..ja vstavam o 5 a stale si nemozem zvyknut .....asi sa nudit nebudete ked budete na sk :-) :-) dnes v robote tazky den ide to rychlo ale davam dokopy take papiere a su s tym len problemy tak sa uz tesim domov :-) videla si aj ingrid aj mishita pridali statusy s vyrocim ...vsetky 4 sme tu este stale aktivne :-)