@woman04 dakujem, nie Hanka este nemala tak ju mam teraz doma a dufam ze pri jednom to sfukneme, ale zatial sa drzi a odolava, aj ked ako ona hovori uz si nasla dve "jahniatka" len ja ich tam nevidim :-D :-D to len ze aby som ju nahodou neodviezla do skolky :-D
a ten recept co som citala tak nevyzera velmi zlozito, tak uvidim a cervene farbivo som uz dnes kupila :-D
@harper velmi dobre recepty su na blogu vikendovepeceni.cz , pozri red velvet na tej stranke.Ja som odtial uz robila viac kolacov a vzdy max spokojnost.
Ahojte baby, musim sa vystazovat a zaroven vas velmi prosim o radu, vsetko mi pomoze. Podme po poriadku. Moja starka mala teraz 1.maja 73rokov. Narodeniny bohuzial stravila v nemocnici. Zhruba pred tromi rokmi jej prvykrat zacali problemi s bolestou v podbrusku. Prechadzali az do neznesitelnych krcov. Par krat bola sporadicky hospitalizovana a nastopkana infuzkami proti bolesti a po 2-3 dnoch ju pustili domov. Ziadne podrobnejsie vysetrenie, len klasika odber krvi a nic. Pred 2 tyzdnami sa ale objavila krv v stolici a zase neznesitelne krce. Odviezla ju zachranka. Po kolonoskopii, ktoru jej uz mali urobit davno prisiel verdikt "zapal hrubeho creva ktory uz bohuzial vyustil do zhubeho nadoru". Minuly tyzden v pondelok mala urgentnu operaciu, kde jej bola odstranena cast hrubeho creva so zapalom a zaroven odobratych 6 vzoriek na histologiu. Operacia bola dlha a nastali aj komplikacie so skakajucim tlakom... trvala cez 4 hodiny. Do utorku bola v umelom spanku, potom ju zacali preberat... ARO, JISka , v piatok bola konecne prelozena na izbu. Narkoza s nou urobila svoje a vobec vam nebudem hovorit, akymi stadiami beznadeje, bolesti a totalneho psychickeho vycerpania sme si presli... v pondelok na jej narodeniny sme ju postavili na nohy a kusok presla. Vsetko bolo super az na jednu vec- vytekala z nej az cisrna krv a zapachajuca uz cca 4 dni zo zadu (z hadicky z rany). Lekari krutili hlavami, krv sa zacala objavovat aj v stolici tak jej vcera konecne rano urobili CT.... verdikt- gangrena....Crevo, ktore sa malo dokopy zrast sa vovec nezrastlo a oba konce odumreli... navyse tam sa zase objavil tumor, ktory vlastne bral vsetky ziviny, vyzivne latky a vladtne vsetko, co ona dostavala na spravne hojenie. Vcera o 14.00 dalsia urgentna operacia, odstraneneho dalsieho pol metra creva, vycistena brusna dutina a kolostomia (vyvod). Vysledky z histologie- 5 vzoriek pozitivnych, 1 negativna ( na 99% to bola vzorka z tohto odumreteho creva, kde sa zase objavil tumor). Starka je na ARE a nas caka rovnaky kolotoc a viera, ze sa crevo prijme a pekne sa zhoji... sanca 50:50. Moja starka je srdciarka, asmaticka a nebudem vam vymenuvavat co vsetko este. Perlicka- po prvej operacii jej "zabudli" nasadit spat lieky, ktore uziva denno denne...
Na zaver- moja mamka odchadzala v pondelok vecer po 1.operacii do Rakuska... viete si predstavit co preziva????? (starka je jej mamina)
Na vsetko sme s ocinom sami (moja mamka je jedinacik)... ocino je v stave, ze mi dnes reval doma na gauci... pred 3 rokmi prisiel o oboch rodicov.
A ja??? musim sa tvarit aka som silna, vsetkym dodavat energiu a brat veci pozitivne, nejem, nespim... za dva tyzdne mam dole 5kg... a mam svoju rodinu...
Nevladzem, som na konci so silami.
navyse 18.5. ide na operaciu aj ocino (slacha v lakti), takze ked sa dari....
@gab síce je to už dosť dávno od operácie, ale tie hrčky by mal kuknúť dr. či to nie je nazbieraný hnis. Ak si si istá, že nie, tak potom môžeš skúsiť masírovať cicadermou
@mysti ja len k tým "zabudnutým" liekom - po operácii čreva sa nepodávajú lieky, lebo by ich čerstvo šité črevo neprijalo, dávajú sa do žily a nie sú všetky potrebné. Napr. lieky na tlak, keď je v človek v umelom spánku, sa vôbec nepodávajú.
ahojte, ... tak dnes sme si vsimli kaz na zube. Keby len na jednom, ale rovno na dvoch zuboch - hornych stolickach :(
Malej kazdy vecer umyvam zuby, tak jej ich aj casto cele prezriem ... a zrazu toto...musi byt dvojtyzdenna zalezitost. Co jej s tym bude zubarka robit? Bojim sa za nu, aj ked ja so zubarom nemam problem.
@veronika1610 lenze oni jej nedavali nic, co bolo pre nu potrebne... ani lieky na srdce, ktore uziva denne nedostala. To uz bolo 5ty den po operacii, ked uz zacala dostavat riadnu stravu. Vtedy podla primara uz mali byt nasadene aj lieky pre nu potrebne. Je to s nou zlozite, pretoze vdaka liekom, ktore musi dostavat museli lekari doslova premyslat co jej dat aj proti bolesti, aby to v jej organizme nevyvolalo nechcenu reakciu...
Je to velmi zlozite, dnes je treti den po druhej operacii a vsetci pevne verime, ze sa crevo zajne hojit a nedojde uz ku ziadnej komplikacii. Na rozdiel od prvej operacie su jej teraz podavane vsetky vyzivne latky priamo do creva, nie do zily. Aby uz bolo vyzivovane to, co vyzivovane ma byt. Ja vobec nechcem ociernovat lekarov ani sestry (hoci dnes sami uznali ciastocne pochybenie pri prvej operacii), ale uz ked primar vrieskal na celu chodbu za tieto lieky tak myslim, ze asi nieco na tom bude. Snad nehovoril z cesty.... a dostavala antb. v tabletkach, takze si myslim ako laik, ze ked mohla uzivat tie, nebol dovod nemoct uzivat svoje lieky....
Cele je to zle... dnes len radsej neochoriet...
@jedinecna moj ma uz 3 opravovane. Prvy x ked mu plombovala tak mu musela dat oblbovak a tak opravila. On si nic nemata a teraz ked mu jeden robila, tak si v pohode dal spravit.
my sme boli dnes v cirkuse, najkrajsi zazitok bola cukrova vata a dva pobehujuce vietnamske prasiatka pomedzi divakov, lebo sa dali pohladkat :-D
normalne to malo pre mna nostalgiu a caro, asi starnem :-D ..
@veronika1610 idem si k Tebe po radu....mala ma MRSU...ant.biseptol a kvapky do nosa na to dostala.viem to niecim prirodnym podporit?...mozno otazka aj pre @gab
@jedinecna ja odporúčam GSE kvapky ( výťažok z grepovych semiacok).. je viacero diskusii na nete, popozeraj.. naši mali hemofila v nose a hrdle všetci.. Ondrej vybral aj dvojo atb lebo mal hrozne prejavy a nic.. a ako ich davam fakt pomohlo, rýchlejšie sa vyliečil a nevracia sa zatial (klop klop) ;-)
@jedinecna mrsu ma v nose? Treba veeeela probiotik a koloidne striebro by som, len ja osobne s tym nemam skusenost, neviem ako sa podava. Este existuje stafal, to je pripravok na lokalnu dezinfekciu a je urceny priamo na stafylokoky
@jedinecna
ja davam nasmu koloidne striebro a vytieram olejom z grepovych jadricok , ten ju super aj na afty, raz dva prejde,niekto si vari repik na afty, ale mna to stipe, ale tento grepovy olej nie :-)
nas sa uz naucil a strieka si to koloidne striebro sam (aky to pokrok ! :-D ) a za par dni prejde super,
ale vdaka za tip @lerenard :-)
a na kasel bajecny sirup,
http://vysetrenie.zoznam.sk/cl/100064...
ja uz som vyskusala vela, cibulovy, tymianovy, ale tento zabera skutocne za dva dni,
sice moje dieta mrstilo tvar, ze chuti ako karamel :-p , ale nakoniec zjedol... a fakt zabera.... :-)
@liat ja som si ho kupila vo flasi s rozprasovacom, ale to bolo komplikovane striekat v zvislej polohe do nosa, tak som si kusok preliala do prazdnej flasky z nasivinu a striekame si tak...
pamätam si, na hodine architektury a dejin sme sa ucili, ze Alexander Velky mal flase na pitie vody vo vnutri strieborne, aby ich to pred bakteriami a rôznymi potvorami ,
niektori ho uzivaju aj vnutorne..
ma antibakterialne ucinky, v podstate vsade tam, kde treba dezinfikovat, na rany, afty, bolesti hrdla, u nas doma hlavne striekanie do nosteka... (aj 3-4 x denne) nasmu prejdu zelene sopliky za den, dva, potom ma uz len cire hlieny, kasel liecim sirupom z piva, rozbite kolena od futbalu naplastami a pofukanim :-D
@gab striebro zajtra objednam s kolegynou...ma viacero znaciek vyskusanych,tak ze ideme do toho najlepsieho. Ten olej z grepovych jadier mam kde kupit prosim Ta?
Ked budem mat aj olej a striebro mozem kombinovat? Raz vytriem nos olejom a o hodinu, dve zas striebrom?
@gabhttps://www.mimibazar.sk/inzerat/1825... ja mam tento, je to riadne silný koncentrát, na pól litra asi len 15 kvapiek.. je to este pôvodná receptúra lebo vraj uz začali vyrábať nejaku slabšiu verziu s nízkym obsahom ;-) môže sa kloktat, pit.. ja mam presne v prázdnej kvaple od nasivinu a kvapkame ked treba :-)
@jedinecna ano , ja to striedam, hlavne vecer pred spanim davam to striebro, dobre sa mu ulavi nostek
myslim, ze v klasickych BIO obchode alebo so zdravou stravou ich maju,
su aj grepovy olej aj tinktura aj sirup, na to treba davat pozor pri kupe a objednavani, lebo tinktura je uz s alkoholom a to stipe,
sirup je redsi, ale s tym sa neda poriadne vyutierat nostek, ten je skôr na vnutorne uzitie (ale dost slabe a uz to ma aj fruktozu a vodu a ostatne zlozky, cize uz to nie je celkom 100%)
a ak by ste ich nezohnali v kamennom obchode , daju sa objednat cez e-shop
@adikad - ja som si to striebro kupila tu u nas v AT v bio obchode