7 krémov do svadobnej torty, z ktorých si oblížu prsty všetci hostia!
Kráľovná svadby. Zlatý klinec programu. Sladká bodka, bez ktorej by svadba nebola svadbou. Skrátka – svadobná torta. Okrem toho, že by mala vyraziť dych svojím vzhľadom, rovnaký pocit by ste mali zažiť, keď z nej ochutnáte prvé sústo. Mala by chutiť tak dobre, že nechcete prestať, ale musíte, lebo by neostalo hosťom. 🙂 Zabudnite na pribináčikový, vanilkový či čokoládový krém s banánom! To už jedol každý. Potešte mlstné jazýčky hostí týmito originálnymi a chutnými krémami do svadobnej torty.
1. Kávový krém
Po prečítaní názvu ste si možno povedali, „je tam toho, veď kávu už pil každý“. Áno, ale kto na svadbe ochutnal kávovú plnku s malými rozdrvenými kávovými zrnkami? My teda ešte nie, ale radi by sme. Vychytení svetoví cukrári nedajú dopustiť na tento malý, ale efektný zlepšovák. K tomu si predstavte mandľový korpus poliaty amaretom a voňavý kávový krém z poctivej, práve namletej kávy. Žiadna instantná káva, ale intenzívna chuť a vôňa práve uvareného espressa.
Svadba: jesenná a zimná
2. Bazový krém
Chuť bazy buď milujete, alebo nenávidíte. Ak ste v prvej kategórii, svadba je ideálna príležitosť, kedy zvoliť bazový krém. Dodá jej sviežosť a omamnú vôňu. Základom plnky je bazový sirup a citrónová kôra. Navyše, bazové kvety sú jedlé, takže nimi môže byť ozdobená svadobná torta. Tento štýl zdobenia sa hodí na prírodnú alebo eco friendly svadbu. Bazová plnka sa najlepšie kombinuje so svetlými, skôr klasickými príchuťami korpusov, pretože má výraznejšiu chuť.
Svadba: letná
Hľadáš svadobného dodávateľa? Nájdi ho cez náš Dopytovač!
3. Pistáciový krém
Nádherná zelená farba nie je všetko, čo tento krém ponúka. Je ľahký, svieži, ale pritom dostatočne výrazný. Oriešková chuť si získa skoro každého. Okrem alergikov. 🙂 Dokonalú symbiózu vytvorí so sacher korpusom a nadrobno nasekanými čerstvými pistáciami. Ovocie, ktoré pistáciovú chuť nepotlačí do úzadia sú rozhodne figy, maliny a čučoriedky.
Svadba: všetky ročné obdobia
4. Citrónový krém
Je ako stvorený pre tých, ktorí síce majú radi sladké, ale nie príliš. Šťava z citróna, kôra, pár kvapiek kvalitného citrónového esenciálneho oleja a vetvičky bergamotu urobia svoje. Ak predsa chcete docieliť o niečo sladšiu chuť, vyberte si ku krému ganache z bielej čokolády. Piškótový korpus s vôňou vanilky bude s týmto krémom najlepší kamarát. 🙂 Tmavé korpusy a výrazné čokoládové chute by sa totiž hodili viac napríklad k pomarančovému krému.
Svadba: letná a jarná
5. Makový krém
Dobre, možno vám ostane medzi zubami zopár makových zrniečok, ale tá chuť! Stačí do košíka prvej pomoci pridať zubnú niť alebo ústnu vodu a problém s bodkovaným úsmevom je vyriešený. Možno by ste čakali, že sa k nemu budú hodiť višne, ale toto nie je štrúdľa, ale svadobná torta. Preto vyberáme slivky. Mäsité, dobre prezreté a sladké. Nebojte sa maku, veď zlepšuje náladu… 😉
Svadba: všetky ročné obdobia
6. Gaštanový krém
Orechový korpus a medzi ním bohato natretý gaštanový krém s rumom – mňam! Krém môže, ale v tomto prípade vôbec nemusí doplniť ovocie. Ak sa pre neho rozhodnete, odporúčame kyslasté ríbezle a granátové jablko. Dokonalé spojenie chutí zaručí bohatá nádielka horkej čokolády a kakaový korpus so štipkou škorice. To najkrajšie a najprírodnejšie zdobenie svadobnej torty, aké si viete predstaviť urobia celé gaštany alebo pečené gaštanové lupene.
Svadba: zimná a jesenná
7. Levanduľový krém
„Jsi má, levandulovááá…“ 🙂 Kto by nepoznal túto pesničku a ktorá milovníčka levandule by nechcela levanduľovú svadbu so všetkým, čo k nej patrí. Nie, nepíšeme o typickej levanduľovej farbe svadobnej torty, ale aj o chuti. Netrúfate si na túto špecifickú príchuť, ale predsa by ste chceli v kréme aspoň trocha levandule? Urobte kompromis – krém z horkej čokolády osviežený o sušenú levanduľu.
Svadba: letná
Tip: Aby ste ulahodili chute sebe a zároveň všetkým svadobným hosťom, zvoľte pre každé poschodie svadobnej torty iný krém alebo aj iný korpus.
Autor: Dana Račko
Zdroj foto: iStock
Pridaj príspevok