Stravovanie svadobného personálu: 5 spôsobov ako to nespackať
Názory na stravovanie svadobného personálu sa rôznia. Kým jeden pár považuje za samozrejmosť, že personálu ponúkne svadobné menu, ďalší sa zdráha a argumentuje tým, že sú predsa v práci. Nech je vaše rozhodnutie akékoľvek, nezabudnite ho vopred svojmu personálu oznámiť. Vyhnete sa tak nepríjemným situáciám a trapasu. Aké možnosti stravovania im môžete ponúknuť?
1. Jedlo zo svadobného menu
Je to najpraktickejšia a najjednoduchšia forma stravovania organizačného tímu. Jednoducho do počtu porcií započítate aj svadobný personál a o nič ostatné sa nemusíte starať. Býva častým spôsobom, ako novomanželia riešia stravovanie zamestnancov na svadbe. Z finančného hľadiska ide síce o najdrahšiu formu stravovania personálu, ale aj toto môže byť spôsob, ako dáte tímu signál, že si ich prácu vážite.
2. Jedlo vo vlastnej réžii
Len málokedy sa stáva, že si organizačný tím zabezpečuje jedlo sám. Ak sa napriek tomu rozhodnete pre túto voľbu, informujte o tom zamestnancov vopred, aby sa vedeli na situáciu pripraviť a neostali s prázdnym bruchom. V prípade tejto možnosti rátajte s prestávkou personálu na jedno a ich prípadnú neprítomnosť na svadbe. Pokiaľ si zamestnanci prinesú vlastné jedlo, bude potrebné, aby mali k dispozícii napríklad mikrovlnnú rúru a miestnosť, kde sa môžu nerušene najesť.
3. Donáška
Zriedkavá, ale za to moderná forma stravovania. Poproste niekoho z rodiny alebo priateľov, aby personálu zabezpečil výber jedla a jeho zaplatenie. Vhodnou alternatívou je napríklad obľúbená pizza ale hamburgery s prílohou. Je to neštandardný spôsob, preto voľte donášku jedla, s ktorou už máte skúsenosť. Dbajte na to, aby zamestnanci nečakali na jedlo príliš dlho. Inak by mohlo mať donáškové prekvapenie skôr opačný efekt.
4. Základné menu
Zahŕňa svadobné menu bez prípitku a dezertu. Zväčša obsahuje aj nealkoholické nápoje, nakoľko je personál v práci, alkohol by ani nemal byť súčasťou ich pohostenia. Samozrejme, vrámci etikety je vhodné si v personálom pripiť aspoň symbolicky na zdravie.
Nakoľko sú zamestnanci na nohách niekedy viac ako 15 hodín, zvážte možnosť ponúknuť im kávu. Určite im padne vhod a nakopne ich do ďalšej práce.
5. Osobitné stravovanie svadobného personálu
V tomto prípade máte dve možnosti – vybrať personálu jednoduchšie a menej slávnostné menu ako pre hostí alebo im pripraviť studené misy, zákusky a nealkoholický pitný režim. Je dobrou voľbou, ak svadobné menu obsahuje drahšie alebo exkluzívne potraviny. Touto formou rozhodnete ušetríte zopár eur, ktoré môžete investovať na iné svadobné výdavky.
Pridaj príspevok