@anicka87 skus oslovit bud Radu skoly alebo skolsky urad pod ktory patri vasa skolka, ten by sa mal nachadzat v mestskom urade v okresnom meste. konzultovala som to teraz cez FB mesenger s nasou zastupkynou na skolke a povedala ze vo vydajni dieta nesmie byt. no okram tychto dvoch miest co som Ti ja napisala ona navrhla zriadovatela, takze skus oslovit niekoho u vas na obecnom urade, kludne aj primatora. drzim palce aby sa Ti to podarilo vyriesit.
@harper ja tam zajtra idem, nech mi ukazu kde vlastne spi a idem robit bordel. opovazia ho takto od deti odstrkovat. nevies sa mi prosim opytat ci moze spat uplne sam mimo ostatnych deti? nikto pri nom nie je. maju tam taku miestnost malu s lehatkom a ze tam spava, uplne sam a zavrety to kde sme? ja som v koncoch z toho
@anicka87 toto je hrozne !!! To kde sme mojo muza zatvarali v skolke do tmavej izby a tam.skriabal dupal od nervov lebo zevraj bol zly doteraz to citit ze si odniesol z detstva nervozitu ... Ale to bolo pred 30 rokmi och... Drzim palce zajtra :-x
@lumito dakujem, toto len tak nenecham a ze pol roka? normalne rozmyslam to riesit cez pravnika lebo som maximalne vytocena a hlavne smutna. chudak matko a ja ze preco stale chce aby som pri nom lezala pri spani a on je stale sam, och ;-(
@anicka87 urcite to rieš Anička, chudáčik.. Dávno to mali s tebou prebrať nie ze sa to dozvieš medzi rečou..
@mysti ja pri 39 dam liek a rovno aj zábal.. To mam skor osvedčené ako sprchu.. Držte sa, a to ktorý Tobiasko?
@lerenard@mysti kocky idem to riesti, prave som poslala mail na statnu skolsku inspekciu, aky dalsi postup mam zvolit. podam staznost aj u zriadovatela, cize na Obecny urad, len sa bojim aby sa to nezamietlo. neviem kam este dalej ist. zajtra tam idem, nech mi ukazu kde spi, to si pofotim. podla mna ma aj podmienku, lebo uz nejake staznosti boli. takze pevne verim, ze takyto clovek nema co robit pri malych detoch, ved toto ovplyvnuje cely ich nasledujuci zivot. ved si zafixuje ze "som zly, uz v skolke ma davali prec" toto ja nepotrebujem. rozmyslam ist aj k psychologicke, aky ma toto na neho vplyv, neviem ci to je dobry napad. co povies @lerenard ?
@anicka87 pokial na nom nebadať nejake výrazne zmeny v správaní, asi ho zbytočne nevystavuj stresu zo psychologicky.. Skor sa o tom porozprávajte, ze to nieje správne co spravila učiteľka ze ho takto potrestala, ze aj dospeli sa niekedy zmýlia, aby si nezafixoval ze je to v poriadku ked to spravila "autorita" .. A opýtaj sa ho ako to vníma on a iné deti..
@lerenard no prave ze teraz mi asi zacina dochadzat preco ma kazdy vecer prosi nech pri nom lezim, ze nechce sam zaspavat. nejaku dobu to nerobil, proste rozpravku precitat a spat. toto robi nejaky cas, neviem ci to ma suvis, ale velmi ma to trapi :(
@lerenard ano Miri Tobiasko.... cely den ani vecer nic, vsetko bolo oki, behali a hrali sa so sebim, vecerali, isli sa kupat a nic stale, po kupani uz zacal byt mrnkavy a odmerala som mu a mal 39,4....
teraz som ho pred hodinkou sprchovala vlaznou vodou, neklesala mu horucka, stale mal 39,3....
nastastie uz klesla na 37,8.... uz spinka. davala som mu este obklad na cielko
@anicka87 ja si myslim, ze to ma s tym suvis, ze ta prosi, aby si ostala pri nom... nechapem, ako si to koze ucitelka dovolit.... mala to s tebou hned riesit, ked si myslela, ze su s nim problemy a nie takto poza chrbat....
@anicka87 och boze... to je vychova ako v stredoveku... :-S uricte to nenechaj tak a vecer ked ti Matko zaspi (po 15-20 min.) tak uz mu v spanku hovor, ze ho mas rada, ze sa nemusi bat, ze je uzasny a pod... oni sice deticky spia, ale ich podvedomie to vnima, tak ta bude vnimat, co mu hovoris, mne sa to lepsie osvedcilo ako mu hovorit nieco ked je hore, pretoze to ma aj tak polovicu nevnima,lebo ma ine "starosti" prave vtedy na "robote"... :-D
@anicka87 tak áno toto urcite súvisí spolu.. Ale to je este taká normálna reakcia..skor som myslela ci nieje utiahnutejsi medzi deťmi alebo naopak nestrhava na seba pozornosť viac ako obyčajne.. A hlavne ci nieje taký ustrachanejsi okrem toho spánku, ze nechce aby si sa vzdialila pri hre napr. s čím predtým nebol problem a podobne.. To by mohol byt znak ze stráca sebaistotu a dôveru ze ho niekde nenechate samého.. Porozprávajte sa s nim o tom hlavne, oni uz vedia pekne povedat ako to vnímajú, takisto iné deti ci sa k nemu nesprávajú inak..
@anicka87 Fuuuha :-O normalne som v soku :-O Toto sa robi ? :-O Inak Simi je tiez ako z divych vajec. POslucha v skolke len starsie ucitelky. Minuly rok nastupila taka mlada a ta sa na neho stale stazovala, ze asi nespi, ze si ho mam pred spanim zo skolky bravat....tak somsa s nou razne porozpravala a aj s inymi ucitelkami a tie jej povedali ako na neho a odvtedy pokoj. Teraz nastupila zasa mlada ucitelka bez praxe a ta je z hlapcov uplne mimo. Ja jedina sa pytam, aky bol v skolke a ta mi hned povie, ze ju neposluchal, ze behal, ze spat nechcel pri nej, ze sa pobili, ze je hlucny a no proste vsetko. Tiez sa kazdy den o tom rozpravame, ale ked si s nim dokazem poradit doma, musi aj ona, nie? ALe keby ze pocujem, ze mi dieta kdesi zavru, sa asi nezdrzim a hned v tom momente aj prezidenta zavolam :-D Minuly rok sa stalo, ze Simimu nejaky predskolak do topanok nalial vodu a ucitelky boli v soku, ze isto si sam nalial. Tak som zavolala upratovacky, ucitelky a upratovacky povedali, ze aj ciapky detom malym miznu a aj po jedej papucke a ze rodicia kupia nove a neriesia. Nakoniec sa vinnik nasiel. Pevne nervy a nedovol im to!!!
@lumito stale na ne cakame :( Zajtra mam doniest aj moc, aj stolicu, lebo ze mal v krvnom rozbore znaky nejakych parazitov. Serologia na mononukleozu a toxoplazmozu nebola este. kazdy den mu najdem novu uzlinu. Vcera mu vyskocili na krku vzadu a aj vzadu na hlave. Uz som z toho riadne nervozna. Ukludnila ma, ze onkologicke by to byt nemalo, tak hadam uz zajtra budeme vediet z coho to ma...lebo to nie je normalne :(
@kaia Svadba bola taka, aku sme chceli a aku sme si vysnivali- iba o nas :) Venovali sme sa sami sebe, ziadne nahananie sa kvoli hostom :-D Pocasie nam vyslo na 1*, takze obrad bol vonku, pri Michalovom slube som plakala a ten svoj som pri tom jeho zabudla :-D Tak som to podala vtipne a zo slz dojatia plakali od smiechu vsetci :) Chalani boli super :) Tancovacka nebola, lebo sme sa napapali a sli sme si uzit vodu, sauny, masaze, ... po veceri uz nefrmalnej prisli necakane Miskovi kolegovia a sefovia aj s gitarami, tak sme spievali az do rana :-D Na druhy den po ranajkach zasa vodny svet a doma sme boli o piatej :) Naozaj sme si lepsi format svadby vybrat nemohli :) Chodili sme v papuckach, ziadne silene tancovanie a znudene tvare :)
Baby, ako som pred 2 rokmi písala, že ma chce jeden riaditeľ po 13 r. prepustiť, lebo sme boli 2 baby na 1 stoličku (ešte som bola krytá zo zákona RD), a hovorili ste že KARMA je ZDARMA, taaak dotyčný pán "letel" zo dňa na deň :-D. Dočkala som sa satisfakcie. Vrátilo sa mu to.
Kocky,tak 3hodiny dozadu odisla od nas socialka...anonymny podnet na hluk v byte.Uz som to predychala,ale nech ma ten anonymny udavac nauci ako udrzat ticho v byte s 3malymi detmi. Jeden berie hracky druhemu,druhy tretiemu,jeden reve,druhy,treti....ked ideme von, jeden bezi hore schodmi,druhy dole,Roman drzi vytah,j a kluce na krku a zamkynam dvere....v klude nikdy nevyjdeme...ja som rada,ze som rada...uplne ma to zlomilo ked odisli....otazky ohladom zivotnej urovne,ci mame co jest,obliect si,pozreli byt....A to tu byvame len mesiac a to vzdy ked sa dalo a pocasie bolo ok sme boli vonku. Klobuk dole pred nasimi susedmi v BA,nikdy nikto ani krive slovo na nas nepovedal,deti maju radi...
@afra krásna Zuzi a chalani fešáci 🙂
@zuz4579 čože? Ja uz nerozumiem niekedy.. Na nas by teda tiež museli stale niekoho volat kvôli hluku :-p ako ze sa nájde vždy nejaký blbec v dome co take veci rieši este pochopím ale co ma co sociálka vyšetrovať rodinu kvôli hluku?? Co to nejako obmedzuje deti na živote alebo co? Vidím ze uz zavádzajú zapadne praktiky..hlavne ze reálne násilie v rodinách vyšetriť nevedia ani na viacnásobne upozornenie.. ]-(