@lerenard gratulujeme...vitaj Ivko,nech sa ti tu páči... ;-)
@afra krásne fotky..ešte raz všetko dobre ;-)
@zuz4579 niekomu fakt hrablo...však to by museli chodit do 90% domácností s malými deťmi..choré..drž sa.. :-)
@zuz4579 Uplne ta chapem, no mas tu vyhodu, ze ste tam len docasne, takze budete mat o chvilu pokoj od toho anonymneho ,,dobraka." Mne sa socialkou vyhrazala v lete suseda co byva hned vedla nas, ze taky krik co od nas ide, to nieje normalne, co s tymi detmi robim. V lete pootvarane okna, vsetko pocut von. Ze ona si to nahrala. =-) Ja svoje deti nebijem, riadne sa o nich staram, no ako to moze vyzerat pre tych co pocuju vonku ako v dome x krat za den zjapu deti, ktore sa stale hadaju o hracky, Filip Tea stale mlati, skrti, ten zas vrieska podobne ako pise @gab o Davidkovi, len Teo nemusi ani krv vidiet, staci ked ho Filip trochu buchne a on vrieska akoby mu ruky dolamal. No nevysvetlis starej, ta davno zabudla ake to je mat male deti - spomienkovy optimizmus.A este kto nemal deti s takym malym vekovym rozdielom, tiez asi nechape, ze si kazde z deti brani svoje hracky a nevedia este inak ako krikom a nikto neustupi. So susedou sa uz ani nezdravime a trpnem tiez kedy mi na dvere zaklope nejaka socialka, len neviem ci madarska alebo slovenska. Asi madarska kedze sme v Madarsku a nebudem im rozumiet ani pol slova, takze vlastne ani nebudem vediet ze to je socialka tak poviem kesenem a zavriem dvere. :-p
Takze pokracovanie. V dany den ked som upozornila riaditelku aby mato nespal sam /a kedy mi povedala ze tak spi pol roka!!!/, spal opat sam.
Vtedy isla mama po matka, tak tam bola uz len ucitelka poobede, mama robila krik. Na druhy den som tam sla rano, no opat tam bola len ucitelka, tak som vybuchla aj na nu, co to ma znamenat, ze pol roka o nicom neviem? aj ona zvysila hlas. povedala som ze to tak nenecham, budem pisat staznosti vsade a odisla som. V praci som sa rozrevala, sefka ma hned poslala domov, no hroza :-(
Znama je riaditelka v skolke a mi vravi ze kedze som povedala riaditelke ze si to neprajem a aj tak to opat spravila, boli porusene prava dietata aj rodica a som v prave. mam sa aj na toto odvolavat. Potom ma aj mrzelo ze som tak vybehla na ucitelku, lebo nie je zla, s detmi to vie, a boji sa asi riaditelky. poobede som sla po matka a opat tam bola len ona /riaditelka cely den nebola v praci/, tak som jej povedala ze mi nejde o nu ale o riaditelku, nakolko kvoli nej uz odisli minimalne 4 deti zo skolky, co bol problem s nou. matko v ten den spal prvykrat s detmi, dotal aj odznak co davaju detom co posluchaju /vzdy 2 deti denne/. tak jej vravim ze nechcem ziadne vysady ani privilegia pre mata, pokial si ten odznak nezasluzi nech mu ho nedava, ze o toto mne absolutne nejde, chcem len rovnaky pristup.
v piatok tam bola rano riaditelka a nechapavo "pani masna, co sa to tu deje? co vlastne idete riesit? ved sa nic take nestalo" tak som vybehla ze mi decko izopluje od deti a nic sa nestalo? naco nas nabada riesit problemy s nou, ked to opacne neplati? a ona ze kolkokrat kedze je malo miesta v spalni sa rozkladaju lehatka aj v jedalni. jej vravim ze je polovicny stav deti a moje jedine spalo same a nie prvykrat. a ona ze "no preco vam to teda mato nepovedal?" som skoro vybuchla. jej vravim ze asi veril vasmu rozhodnutiu, lebo to dieta vas napriek vsetkemu ma rado a neuvedomilo si, ze je v neprave, ved nema ani 5! a zahadne si nepamatala ze som jej povedala ze si neprajem nech nespi sam. tak som jej povedala ze odchadzam a bude sa to riesit, ona ze ako a ja nech to necha na mna.
jaaaj, no nervy. kocky a teraz prosim o radu /ak ste to sem docitali/, staznost napisana len neviem ako to ukoncit, mam ziadat len "vyvodenie dosledkov" alebo?? podotykam 2 deti vzali rodicia lebo ich udrela a jedno,lebo sa 2dni po sebe pokakalo a ona ho nechala tak a volala rodicom nech si ho pridu vziat a ocistit.... pedagog v pravom zmysle slova, och
@anicka87 Ani, ja som mala toto iste, ked bol Sebi v dvojke triede.... (to bola najmensia). v triede maju klasicky 2 ucitekky a u nas aj asistentku, lebo je v kazdej triede viac ako 20 deti. Jedna ucitelka (Sonicka) bola s nim uplne v pohode a druha (Julka) sa mi stazovala, ze nechce spavat, ze reve a uz dva dni po sebe sa pozvracal (tomu neverim, lebo som neprala ani pyzamko ani postelne pradlo...) normalne mu nosila k posteli lavor... ja som sa pytala aj inych uciteliek co zastupovali, ci maju podobny problem a vsetky len nechapavo krutili hlavami... tak som si odchytila Julku a poprosila ju, ci by neskusila troch k nemu zmenit pristup a vies co sa stalo???? ked koncili dvojku triedu ona za nim plakala, taki boli kamarati.. a prekvapenie na zaver? Sebi je teraz v triede c.4 a uci ho prave JULKA ☺️. uz vie ako ne neho a zatial nie je ziadny problem (klopem)
Kocky pomoc, nemáte skúsenosť s hemeroidmi? Ja som to nikdy nemala ani v tehotenstve a teraz mi pri pôrode pri tlačení vyšiel jeden ale fakt obrovský (aspon podla mna :-p ) a fest to boli, neviem co s tym..dávaju mi tabletky cyklo3fort a masticky faktu a mesocain, ale nejako mi to nepomáha skor je to horšie mam pocit.. To trvá tak dlho kým sa to upraví? Viem ze kúpele z dubovej kôry su dobre, neviete poradiť co zabralo vam?dakujem :-)
@lerenard mne zabral tea tree krem od justu , riadne povytierat a super, ani ta dubova kôra mi tak nepomohla ako toto.... http://www.justnahrin.sk/produktove-r...
a ten je dobry aj pri zenskych problemoch ;-)
Ach dievcata... Dnes volala sesternici neurologicka ze ma ist do nemocnice bola na magnetickej lebo ju bolievala hlava a mavala zavraty a ze ma nador na mozgu ;-( tak rano jej maju povedat co dalej teda von to musi uz len prosim Pana nech je to nezhubne ;-( tak je na kramaroch..je to krstna chlapcov.. Och no ..
@lerenard, mne vysli po porode s Carlou, hned ako som sa objednala na chirurgicky zakrok, tak som ostala tehotna s Oskarom a odvtedy som sa nepreobjednala :-x. Mne nezmizli, jedine preco to neriesim je, ze ma to neboli...
Drzim palce, nech Ti zmizne a si OK :-)
Dlho som tu nebola, tak sa troska pripomenieme. Boli sme braskovi na svadbe v Kosiciach, tak si decka uzili cestu vlacikom. Bolo to super, kedze Lukakso je odporca dlheho cestovania v aute, no vlacik zvladol na vybornu. Po svadbe som ochorela a dostala zapal mocovych ciest, tak sme bezali na pohotovost po lieky. No kedze som sa bala maleho kojit, tak sme sa odstavili. Dnes je tomu tyzden a maly uz ani vecer mliecko nepyta, len sa prituli, no nedviha tricko.
Inak uz som dostala aj prvu menstruaciu /teda este mohla chvilu pockat/, no akysi mam rozhadzany system. Dokonca som mala vytok aj po ovulacii a teraz by mala znova prist, no akosi hapruje. Dufam, ze sa to da casom do normalu.
V stredu je naplanovana odstavka eletriky, tak bude Veronika doma. Dufam, ze bude pekne, lebo inak neviem ake hry vymyslime.
@lumito bože Magdi, držím jej palce. Viem ako sa cítiš, práve v týchto dňoch rieši moja šéfka to isté - jej sesternici syn 16 r. - nádor na spánkovom laloku. Jeho lekárka z neho robila simulanta, že bolesť len predstiera a nechce sa mu chodiť do školy (učí sa super). Až keď rodičia trvali na CT vyšetrení, tak sa ukázala príčina - dlho mal strašné bolesti hlavy a ona mu dávala len obyčajné tabletky od bolesti.
@gab@kaia dakujem, hadam sa to upraví časom..hlavne nech to bolieť prestane a kozmetický sa to da doriešiť neskor..
@lumito držím palce Magdi, nech to dobre dopadne..
@lerenard ono to prestane boliet, mas to este riadne cervstve a je uplne mozne, ze sa ti to vôbec nebude opakovat, mne to vybehlo pocas tehu a odvtedy ma to, ked som riadne prechladnuta boli.. s tym kremom to super zabera ;-)
@lumito nie je, ale musis 1x presadat, najskôr z avionu na kramare tam budes presadat ( autobus 63, vystupis na SAV - to je zastavka pod stanicou a tam prestupis na autobus 32) ale cestu spät z kramarov na stanicu uz priamo 32 bus,
(ja sice nie som z BA, ale som chodila do roboty z hlavnej stanice na kramare)
@anicka87 My kvoli staznosti na praktiky v skolke vozime simonka do skolky 5km od tej co mame pod oknami. Si myslela pani, ze sa len vyhrazam a ked zistila ze nie, zacala sa ona mne, ze Simonko sa nebude mat v skolke dobre, nech si rozmyslim, ci ho k nim este dam. Samozrejme, ze sme nedali. Taka riaditelka co je u vas by si zasluzila vyhadzov. drzim palce
dievcata v Bratislave, mozete poradit dobreho detskeho ocneho lekara, kde sa dovolam a kde beru novych pacientov? Marek nevidel na prehliadke dobre a dostal listocek s tym ze si mam hladat ocnu, co pocuvam ani neberu novych a okrem toho sa tam uz druhy den intenzivneho snazenia 2 lekarkam neviem dovolat (Danningerova , Fischerova) tak neviem ci len treba skusat donemoty ale katastrofa toto
@lutsy fischerova je moja spoluziacka, ale uz na nu nemam cislo. Je dobra. My chodime daningerovej, treba zavolat koncom ord. Hodin, skorej nema sestricka kedy dvihat