@veronika1610 dakujem, zatial mam len svalovu teplotu a strasny kasel... Hlavu mi ide roztrhnut... Zaludok mam prevrateny... Lezim od vcera...MM vari, upratuje ak mi to neprejde budem musiet ist v pondelok ku Dr. a pytat si PN :-(
kocky, co mate dievcata, môzem vas poprosit odmerat na klasickych väscich babikach, aku velku hlavu ma ta babika a ake velke je telicko? mne ide hlavne o pomer velkost hlavy k telu, aby som vedela aku velku hlavu urobit v pomere k telu.
my mame doma len auta :-D
skusala som to odmerat aj na obrazovke v pocitaci, ale tam to mam skreslene, lebo presne neviem odmerat hlavicku lebo su tam bud vlasy alebo ciapka alebo nestoji babika rovno a uz je to rozdiel...
dakujem....
Tak som od dnes na rizikovom.. Doktor bol nepriemny ze som chora a nakazim ho a mala som ist za obvodnym ked som chora...... O tyzden si mam ist po knizku
@janap24 dakujem
@veronika1610 prosim prosim o radu... Mam strasne horku chut v ustach a grga sa mi od rana.. Uz som sa aj najedla ale nic... Vcera som si dala paralen polku o 12:00 a druhu o 19:00 nejedla som skoro nic cely den... Moze byt ze som si podrazdila zaludok? Ako sa tej horkej chuti zbavim? Este rozmyslam ze sa pojdem vyzvracat...
@majoslava zbavíš sa, pri troche šťastia o 10 týždňov, ak budeš mať smolu, tak až o 8 mesiacov. Ja som mala hrokú chuť do 16.teho týždňa pri všetkých troćh. skús mať stále pri sebe nejaké oriešky, mandle alebo suchár a hryzkaj si počas dňa
@gab baby annabel - celková dĺžka 43 cm, hlava 12+ telo 31cm. Veľká bába Bella - celková dĺžka 40cm, hlava 10 + telo 30cm. Konkrétne táto bába http://www.modrykonik.sk/market/hrack...
@veronika1610 dakujem si ma moc nepotesila.... Chrumem piskoty... Ale len od vcera mam taku chut...ma napadlo ci nie z paralenu ked som nic nejedla...no co uz...
@majoslava uz su vystrihnute, zosite, len to treba dat vsetko dokopy a dostrikovat vecicky, usit topanky...
ja paskave latky ani neviem zohnat, tak kupujem paskave kosele v sekaci, minule som zohnala uplne novu modrobielu este mala vysacku , ked pôjdem k nasim, zase tam zabehnem... tam maju veci....och... vzdy si poviem, ze to netreba, ale tak potom na to rychlo zabudnem, ked som tam
Ahojte. Dnes sme mali školenie BOZP a dávali nám fujat, samozrejme 0,0, ale mi vraví te školiteľ že mám zvýšený bilirubín. To som ani netušila že ukáže ta mašina?
@veronika1610 čo to môže znamenať prosím ťa? Vieš mi poradiť prosim? Ja netuším vôbec...
@gab jasne, to aj ja ked som v sekaci beriem vsetko co by sa zislo :-D. Ako nahle vidim peknu latku musim kupit... Na vyplatu si pojdem uz kupit latku na telicko a idem sit :-)
Dnes mm nechal 50 e u zubarky za trhanie zubu!!!
Daniel bude zubar! Uz som sa rozhodla :-D :-p
@veronika1610 inac vyzvracala som sa a ta hnusna horka chut bola prec! Musel mi ten paralen lezat v zaludku :-) uz sa aj najem normalne taka som rada...dnes som balik chipsov spraskala...taku chut som mala...
Dievčatá nestíham Vás :-| Ondrejkove kiahne nás uväznili doma. Nechodenie von ma stojí kopu síl. Celé dni sa mu venujem, učíme sa (už vie počítať od desať, deväť, osem... do nuly) a vie si vykladať slová s písmeniek. Vykladá si P ONDREJ (v preklade policajt Ondrej). Ale užívame si to. Dnes ma potešila aj Stanka. Mali urobiť krátky opis osoby. Opísala Ondrejka. Musím to dať vytlačiť a zarámovať. Už chápem vetu: To najlepšie čo môžete dieťaťu dať je súrodenec.
Autor Stanka: Môj jediný súrodenec je mladší brat Ondrej. Má 5 rokov a chodí do materskej škôlky. Kvôli nášmu veľkému vekovému rozdielu medzi nami často vznikajú nezhody.
Má malú, štíhlu postavu napriek tomu koľko veľa dokáže zjesť. Narodil sa s krásnymi belasými očami a kučeravými, blonďavými vláskami. Nevie ani chvíľu vystáť na jednom mieste a všetci mu závidíme energiu ktorej má na rozdávanie. Keď chce, vie byť poslušný a vzorný chlapec s veľkou fantáziou. Dokáže sa rýchlo naučiť nové veci, čím nás často prekvapuje. Jeho obľúbenými hračkami sú autíčka a lego s ktorými každý deň vymyslí niečo nové. V jeho malej hlavičke to prekypuje skvelými nápadmi ktore potom rada dopĺňam.
Ondrejko dokáže rožiariť môj deň a mám ho veľmi rada. Často spolu šantíme a hneváme rodičov.
No nemilujte ich x-) x-) x-)
Joj baby som sa cítila rano ako superzena😄Podarilo sa mi vybavit rano školu skolku s tromi detmi a navyse potom aj prechadzku so psom a kocikom😃Síce mam asi vyklbene rameno, kedže ten nas dezo chlpatý nechápe co je to kráčať pri nohe😃A nesmejte sa mi trojmamy, ze ma tesia takéto logistické výhry, uz sa prebúdzam k životu 😄
@cucovia smejem sa na tebe.... :-D Ale pre mna to tiez bola makacka spociatku...
Ja idem o 1,5hodinu znova na to....
Vcera rano som nesla,vonku -13stupnov, bala som sa ist s dvojkami v takej zime, aby mi neprechladli, oni cakaju v kociku pred MS...a uz ich dost pocut,nechcu sediet v koci... Romco bol kvoli tomu doma....ale co,aspon mi rano povysavali....
@veronika1610 veronika idem k tebe s prosbou. Gastro ukazalo helikobakter pylori, histaminovu intoleranciu a chronicku gastritidu. Na HP mam atb, gastritidu si vysvetlujem-kazdodenny stres ale histam.intol nechapem. Vies nieco o tom? Bo dr.mi o nej povedala ze: vsetko si najdete na nete a este aj na sone mi videla zlcnik kt.uz tri roky nemam :-D
@liat helikobakter je aua ua oua ..... hlavne k tym atb probiotika a vela vela pit, nech sa precistis, k tomu repikovy caj, môzes aj nechtikovy a rebrickovy, to lieci sliznice zaludka
jedavaj vela brokolice - ta je na zaludok vyborna - je zasadita, ale bez noziciek tie naduvaju, len hlavicky si davaj, samotnu, alebo s cestovinou alebo zemiakmi, na helikobaktera je vyborny, oreganovy olej, aj rakytnikovy olej, ten lieci sliznicu zaludka aj pazeraka
a skus nateraz vyradit z jedalnicka sladkosti, smotany a mliecne veci, aspon na takych 10-12 dni, to dost drazdi sliznice zaludka, zeleninu ale nie celkom cerstvu, skôr tak napolo udusenu, je to lahsie stravitelne, ... histaminova intolerancia - mne na to robili krvne testy, ale nastastie som to mala ok
Bqbulky poradte. Ondrikovi hrozne scervenali lica, mal ich az krvavo cervene. Vonku ho natieram,ale j taksom to chladu pripisovala. Ale 3 dni dozadu som ho Kremovala a on ma na licach pod kozou take hrcky. Nestretla ste sa s tym niektora? Tie cervene flaky ma na tych hrckach. Vcera na plavani mal fialove lica az
@veronika1610 ano dakujem moc. Som z toho jelen
@gab dakujem Gabi.vsetko si to spajam s psychikou. Spustacom bola maminkina smrt, klarkine skarede diagnozy a sa to vyvrbilo takto
@liat helikobakter je potvora, ktora zaucoti na najslabsie miesto - zaludok - pokial je oslabena imunita zaludok, lebo cezen ventilujeme mnoho veci, psychiku a pod... mozno mnoho ludi ho ma, len sa neprejavi, staci stres, par ochoreni a je tu...
mne atb dost znicili crevnu floru, kym som sa ako tak dala dokopy po nich |-| ... a môj reflux k tomu, ale uz to mam pod kontrolou, a nasla som spôsob ako si pomôct, tak je to fajn..
a horsie bolesti v zaludku mi spôsobia tvarohove cestoviny ako tvarohovy kolac (neviem cim to je, ale zrejme tou tepelnou upravou pri peceni)