Ahojte inak Vas stale citam len mame za sebou ťažké obdobie, ako chalani chytili v decembri toho hemofila(bacil) furt sa to s nimi ťahá.. jeden od druhého do kolá.. možno cez Vianoce mali trosku pauzu.. Matusko este ok, síce som ho na mésiac odhlásila zo škôlky, ale uz chodi a drží sa.. len títo malinki chudáci.. Ondrejko je úplne blbo na tom, aj sme boli na imunológii bo ma slabšiu obranyschopnosť, stale chytí raz za pár týždňov vysoké horúčky aj teraz mal 40tky pred týždňom, sopel kašeľ..aj crp vysoké, tak zase atb, uz tretie !! Som úplne nešťastná z toho, Matusko mal v jeho veku atb prvý krat..nasadili mu aj nejake lieky tak uvidíme.. pritom by to nikto nepovedal taký dobre vykŕmeny je,bucľatý a samu zeleninu ovocie je.. rajčiny uhorky cviklu, minule polku citrónu vycúcal len tak pri rozprávke bez problémov.. no a Ivanko sa celkom drží na to ze je stale medzi bacilmi len tiež zasopleny furt chúďatko taký malinky.. uz mu ide aj zub prvý a tiež riadny valibuk, teraz mal na 3 mesačnej poradni skoro 8 kg, pretáča sa :-) len uz je toho moc, furt niekto chory, tym padom, ja zavretá doma vacsinou.. mm teraz šiel na sluzobku do štvrtku, svokra ochorela tak paráda, vykrývam to tu ako sa da..och človek si myslel ze tie svinstva pomrznu a nič.. ale musim povedat ze chvalabohu neriešime doma žiadne žiarlivostne scény, pekne sa zahrajú zlatí sú.. len nech uz sú zdraviiii všetci naraz ;-) takze tak u nas.. :-) idem vytiahnuť nejake fotky na pripomenutie..
@lumito Magdus, ja zijem v zahranici uz 10 rokov, je to blizko hranic, tak chodim k nasim, obcas zbehnem do BA, ale su dni ked mi chybaju... hlavne sestra a kamosky, v podstate som zanechala vsetko, co som si vybudovala, 350 km daleko odo mna... niekedy je to fajn, niekedy och |-| ... chyta ma nostalgia .... ale mala by si jednu velku vyhodu, boli by ste ty a manzel obaja na novom, obaja by ste si zvykali, ja som prisla do cudzieho prostredia, mm tu ma pracu ktoru mal, kamaratov, ktorych mal, nemusel nic menit a prispôsobovat sa (teda okrem mna :-D) a Australia je celkom dobre riesenie, z pohladu bezpecnosti isto, ale zase je tam velmi teplo a kopec pavukov :-D :-p
a nepremyslala si pracovat samostatne? neviem do akej miery si naklonena sitiu doma, ale si sikovna a vedela by si si zadelit pracu, deti v skôlke, ty môzes nieco sit, nemyslim na zakazku, skôr detske teplaky, moderne oblecenie a pod.. to je len napad.... su kocky, ktore siju uzasne upletove coolove veci..
PS ja nepracujem... s mm pracovnou dobou, v pripade zeby som isla do prace, tak by som viac prerobila nez zarobila platenim skôlky a nejakej pani na strazenie ...
@gab no to áno ja som bola tomu možno ešte viac naklonená ako Stanko ale neviem láka ma to aj tie teploty keď sme tam boli bolo 37 ale to sa pri oceáne vôbec tak nezdalo ... :-N len toto že mama tatino bratia keď sa tu niečo stane nieje šanca tak narýchlo a aj to že sme s našimi tri krát do týždňa ono to asi ani neviem domyslieť že by som ich nevidela a keby sme tam začínali minimálne dva roky by sme isto nevycestovali ... Neviem no ... Chcem aby sme to uzavreli tak že nebudeme ľutovať lebo teraz je ten čas kedy alexko ešte stíha a tobiasko by sa do toho dostal... Ale to je to že prosto to nieje krajina na lietanie sem... Jednoducho sa to nedá sadnúť a byt za hodinku tu...A to by nám bolo smutno... Asi... A aj to čo píšeš priatelia ... A všetko nové jazyk krajina ... Asi na to nemáme "gule" aj keď niekto by to bral desiatimi že máme možnosť sa tam vôbec dostať keďže svokra je už austrálčanka ... A šitie ... Do akej miery mozno keby som mala špeciálne stroje by sa aj dalo aj keď moja krcná chrbtica je pas... skôr si asi nemyslím že by som nám finančné pomohla tým ... Neviem ...
@lumito Aby som ta podporila...., Miskov bratranec sa minuly rok v auguste stahoval do Australie. Su tam spokojni. Zvykli si, ze su sami s dvoma malymi detmi. Maju 3 rocneho a 1,5 rocneho. Vsetko sa da :) On tam dostal pracu na 1,5 roka, viza maju na 5 rokov a ze isto sa po 1,5 roku nevratia domov :D A vy tam predsa len niekoho mate :)
@lerenard Braskovia :) :) U nas tiez stale Simi pyta este brata :D Sa mu zda, ze ich je malo :D
A tak vies, kazdy tuzi po tom co nema, dôlezite je byt spokojny sam so sebou, ako ja som o rakusku nikdy nesnivala, sla som sem za pracou a nejak sa to takto zvrtlo :-D...
Uz len to je plus
@lumito a čo keby ste tam išli povedzme len na rok? prenajmete byt a uvidíte, ako bude, neodstrihnite sa zatiaľ celkom. A chlapci sa aspoň dobre naučia po anglicky, ešte máte čas, kým alex nejde do školy
@lumito takze pokracujem
uz len to je plus, ze sa mate na koho obratit, mate tam pomoc a keby sa vam nepacilo a chceli sa vratit tak zase mate zazemie tu...a hlavne zalezi, ako sa vam Australia ako krajina pacila, ludia a prostredie, ci ta to chytilo za srdce, .... kamoska tam zije uz 14 rokov, aj sa vratila na sk, ale po roku isli spät, nevedeli sa uplatnit ani sa jej nepacila polit. situacia tu....robi v obchodnom centre, oblieka figuriny v hlavnom vyklade, aby sa lepsie predavalo oblecenie, (vraj ze miestne zeny nemaju vkus =-) =-) )
a krcna chrbtica - je energeticky pretazeny zlcnik, ja som mavala tiez problemy, ale ako som zmenila stravovanie a pijem repikovy, rebrickovy a pod. caje, tak mi uplne zmizla taka hrca co som mavala na krcnej chrbtici a to hackujem a strikujem... :-)
to bol len napad, ako ist robit do obchodu a sluzby a smeny pri dvoch malych detoch, ja viem, ze toto je situacia na sk bezna ;-(
@lerenard, dakujem za opytanie ;-). Citam vas kazdy vecer, resp. noc, vacsinou som taka KO, ze uz nepisem alebo by som aj, ale uz by bola reakcia neaktualna ;-).
U nas narocne, Oskar nam dava poriadne zabrat svojim ukricanym prejavom |-|. Vacsi dvaja fajn, Arturko doniesol svoje prve vysvedcko x-), tak sme hrdi :-).
Carla este koncom roka zmenila skolku nedaleko Apovej ZS, tak optimalizujeme...
Ja v praci kvalitny blazninec, minuly tyzden som sa vratila z pardnovej sluzobky z Vietnamu, tak som aspon zazila nieco ine, ako tu hnusnu zimu |-|. Uz mam toho pocasia dost, prosim si jar x-)
Vcera sme si vsimli, ze Daniel ma zlomeny predny zub..nie vela ale ma... Museli mu ho zlomit ked mu vyberali mandle ]-(
Myslite se mu s tym zubarka nieco spravi? Objednany je aj na april na preventivku... Mne ma robit dva zuby a tahat osmicky na oboch stranach.... Ale uz len po porode...nedam si teraz
Ahojte,pred týždnom mi volá sestra cez viber,ukazuje dvojčiarkový tehot.test. x-) x-) Bola u lekára,a na jej velké prekvapenie aj doktorkiné už je v 12 tyž.a to mala aj v nov.aj v decem. menzes.Malinke sa veselo skrývalo. :-D :-D :-D :-D
@veronika1610@gabaj to sme rozmýšľali ale nič by nám to nepomohlo lebo Stanko by nedostal pracovné víza keďže už ma viac ako 31 rokov a celkovo je s tými vízami problém dostali by sme také že oni nás pozývajú a na nej by jeden z nás musel študovať jeden pracovať ale iba štyri hodiny .. prosto byť zas im na krku to sa nedá keďže my by sme nebývali ani s nimi... No prosto zložité keď tak ísť tak na dovolenkové na tri mesiace potom vyletieť mimo Austrálie napr nový Zéland a zas na tri a potom sa dá požiadať o pracovné celé je to dosť komplikované ale takto sa to dá s tými dovolenkovými ale potom.tam byť aspoň päť rokov... A to už by mal Alex desať a možno ani nechcel ísť späť... Rozpravame o tom stále ale asi na to celé nemáme gule.. aj keď mnohý by si to s nami vymenili... Dnes som bola s mamou na pizzu ... Sme spolu cca tri krát do týždňa ... A čo? Prídem o ňu koli peniazom... Keby som našich mohla zbaliť do vrecka so sebou idem... Och no :-x a Gabi to máš pravdu určite by nám pomohli ale aj tie vzťahy sú vseliake veľmi sa odcudzili Stanko s ňou keď odišla a je to ťažké s ňou vyjsť ... Aj teda oni dvaja ona je k nemu dosť protivna lebo sa baví s otcom svojim s ktorým je svokra rozvedená a celé je to také že oni pomôžu pokiaľ robíš tak ako chceš ty a tak ako oni rozhodnú a toho sa bojím že my budeme chcieť niečo inak a...
@gab a tá krcna zaujímavé ja mám úplný hrb a strašne ma bolieva krcna .. do hlavy mi to strieľa ale schudnúť by som mala a nedarí sa mi to... Mozno aj preto... Čaje skúsim...
Tak my sa po dlheej dobe pripominame Mates chudak maly uz stvrty den KO v utorok zvracal cely den pomaly sa to lepsi ale dost schudol :-( a Miska sa chysta na strednu umelecky skolu no uvidime ci ju vezmu dusu moju umelecku:-D :-D par foto zo sobotnajsej sankovackoopekacky :-D
@lumito ja hovorim, ze ludia maju vzdy patent na rozum a hned vedia najlepsie ako by to urobili keby boli tymmi druhymi... :-D isto, kadzy sa musi rozhodnut sam, co ho taka, laka... mne chyba sestra, kamosky, pokecat si tak od srdca, nehovorim, ze v at nemam znamych, ale v rodnej reci sa mi predsa len lepsie vyjadruje... mozno preto ma taha Slovensko alebo Cechy... tam sa naozaj citim super... ved uvidite, co vam buducnost prinesie...
a s tym chudnutim, kludne si daj aj sladke, doma upeceny kolac nie je na skodu, ked je robeny s laskou a vies co do neho davas, ja si skôr myslim, ze najväcsiu skodu v potravinach robia skôr vsetky mozne E a konzervanty, ja napr. vôbec nejedavam hotove mäsove vyrobky, nic co je udene, ale dobre pripravenu kuracinu ci telacinu v pohode a bielu muku som nahradila spaldlovou... a hlavne si treba verit a ze sa mas rada... tak uprimne, v srdci... :-) ;-)